[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
v2.2.2 fix 左啦 可以更新返~
v2.2.2 fix 左啦 可以更新返~
v2.2.2 新增左輕鐵篩選方向啦 可以更新試用下~
v2.2.2 新增左輕鐵篩選方向啦 可以更新試用下~
岩岩開左地鐵app試
都係系統暫時未能提供服務
應該係數據出事
多謝大家ge意見同埋耐心等待
AppStore v2.2.2出左,更新項目如下:

改善『輕鐵實時預報』:
Widget新增篩選方向選項

改善『路面情況』:
修復英文版本下無法使用widget嘅問題

改善『巴士小巴』:
修復英文版本下嘅『一程車去到邊功能』顯示異常問題
修復地圖上嘅小巴到站時間顯示異常問題

改善『地鐵實時預報』:
App入面顯示返正確字體

提高Widget穩定性
修復App設定顯示實時秒數嘅設定問題
修復App設定顯示『路面情況』嘅交通黑點問題
修復手機設定為放大螢幕縮放嘅顯示問題

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
mtr 有冇得篩選方向
yup!
要等下iPadOS15出黎先support到
iPadOS14未支援主畫面widget

大約10月會出iPadOS15
到時會睇下點做 應該會做到ge
見到男朋友用但係可惜無an 版
如無意外今年會有an版
不過 功能唔會有iOS咁多 但會有widget
等我地阿🥲
最緊要有過隧道同路面情況就已經好好
會等你哋 加油呀
唔介意課金 要GCHI你哋
好對唔住阿 An版暫時只係得巴士
因為我地係搵人幫手做 成本會比iOS高好多
所以暫時只係計劃左做到An版巴士功能
sorry阿
唔想update ios14
iOS14先有主畫面widget
所以隻app要set iOS14先可以用到
唔好意思
ios14 先用到
會唔會有機會出埋Apple Watch版
輕鐵個到站報時 會唔會自動update,我有時要禁入去app 先update.widget 到仲停留係上一次update
多謝支持!
Widget 係會自動refresh但唔能夠隨時都refresh到
係iOS決定個widget可唔可以refresh
所以個widget有時會refresh唔到
呢個情況就要入app睇
或者一入app再跳返出黎
個widget就會refresh到
巴打,首先多謝你個 app 先,好方便。但唔知點解我用用下個 widget 會唔識 update, 撳咗入去出番黎都係冇 update, 剷咗個 widget 再想 add 果時就會咁,有冇咩解決方法
多謝支持!
想問下你係唔係用緊2.2.2版本?

好抱歉你試下restart一下部手機 睇下會唔會好返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞