[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
Update左個apps之後個巴士widget係咪冇方法轉番之前個隻色
出緊2.1.1
會跟返系統設定
應該等多2-3日會有新版本
多謝Datatone隻theme color
出緊2.1.1
會有個setting滿足到呢個需求
等多2-3日應該會出到
巴打想問下聯營巴士可唔可以按入widget 睇完九巴再睇新巴果陣去返原本set好個站
即係例如個widget 我set左西洋菜街站,一按入去九巴係直接show到巴士幾點到站,但想按新巴睇下,就唔能夠直接跳到去西洋菜街站,而係要自己碌返個站名再按一下先睇到時間
hi樓主 想要4*2嘅widget巴士版
down左+5星先
幾時有商業節目
比如老母老竇節
仲未有dark
同求,2 x 2太細,睇得一條巴士線
緊要過啲法定假期
用住2個 2x2先

但想問下其實係唔係因為個畫面可以靚d, 所以先想要4x2?
4x2 = 2個2x2痴埋左 違和感無咁大?
而家AppStore上面個2.1.1已經跟返系統設定
部手機set左係12小時就會係12小時,
set左24小時就係24小時
希望咁樣會fit大家
setting加左粒制 可以俾你set到呢個效果

最新appstore 2.1.1版本 12/24小時制會跟返手機設定
AppStore 2.1.1版本已經跟返系統 唔再係推介
所以你揀左系統之後 如果你係set左日頭light mode夜晚dark mode
一到夜晚d widget就會跟住轉色
AppStore出左2.1.1, 落左force update

2.1.1版本更新如下
改善『巴士小巴實時預報』:
當你搜尋路線後,會自動查看最接近你的巴士站下班車到站時間

在設定中加入『Widget顯示設定』:
支援widget是否顯示秒數
支援巴士小巴widget不同巴士公司是否共用相同背景顏色

再次微調不同巴士公司widget上的顏色
所有報時現在會跟從系統的12/24小時制

多謝大家一直以黎ge意見
在widget list 找不到這個app 的widget
解決方法可以去呢度望望
https://datatone.hk/zh/faq#how-to-find-datatone-widget
『點解搵唔到 Datatone Widget?』 果度

唔好意思 呢個係iOS ge bug
靚仔d
如果有得set 想自訂日子或者toggle on/off 某啲假期,我會唔想見到鄰國國慶出現喺homescreen

各位,又到6月15號啦......
https://lih.kg/2575268

可以既話希望pin 一日
重開過幾次都唔work, 其他widget 又無問題 …
多謝巴打
如果4x2 可以show 到3-4條巴士線就好
個假期通知可唔可以自己加D 假期入去倒數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞