[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
正喎!可惜唔係apple 機
樓主有技術,早日投入去做另外一個idea,依賴香港嘅open data 去做野係無未來。
任何廣東話ge意見 都會優先考慮 因為隻app default係廣東話 (英文人除外)
見你個comment有人正評 信你一次

可唔可以係呢個comment度 俾正評/負評
正評 = 行車速度圖
負評 = 行車速度牌

下個version會汁好
如果小過10人vote, 我自己話事
多謝, whatsapp有人report左d bug俾我
暫時隻app係某d異常setting下會有bug,
好彩有人report俾我 個case都幾rare 我自己唔會試到
我Partner叫我覆你
『下 你應該有bor』
https://www.google.com/search?q=%E8%98%8B%E6%9E%9C%E8%82%8C

佢仲要篤住果個位同我講...
(好笑)
敬請期待
成年前專登send email俾意見巴士公司加widget功能
不過佢地應該無呢個計劃
依家終於有人整咗出嚟 好感動
巴打識貨
廣東話version用牌
繁體中文version用圖
咁樣讀落去好似對路啲
想要埋widget
揀定一個巴士站咁display
正啊 支持
可唔可以加到啲巴士站既實景相?
香港人好鍾意踩自己嘢 電視電影樂壇係咁

連App都係咁
同支那人本質咪一樣

成日睇到爭嚟爭去 攞優越感
暫時巴士公司未有提供呢個開放數據
多謝支持!
行車速度屏果度呢
運輸署無公佈其他啦
https://www.td.gov.hk/tc/transport_in_hong_kong/its/its_achievements/speed_map_panels/index.html

有果d我大部分加哂
我會繼續留意 如果佢出多d我會加返
do-able 但實際上可能有好多問題

1. Widget揀巴士站可能會好慢 全港有太多巴士站 過萬個站 就算係打字search都可能會lag

2. 一個巴士站可以有好多好多條線
widget空間有限 show唔得多路線

暫時開住app用住先阿
會唔會出android版本
我地暫時唔能夠應承會唔會出Android版
成本好高
真心唔錯,值得推薦
(反正九巴/新巴APP都要俾睇廣告,仲要全螢幕+好反感)
仍然要相信 這裡會有想像
支持呀
請問遲啲有冇可能一頁widget 放兩個指定emptyr 站/方向
例如我返工係元朗去第一城
會淨係需要睇往紅磡同往烏溪沙
然後收工我就睇另一個自訂嘅 往大圍同屯門
有用,但有個位睇下有冇得做好d

舉例671,城巴同九巴都有車,但widget只可以㨂either one,可否show 671路線嘅車,而唔埋九定城?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞