[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
有人肯加widget落主畫面用我地已經好開心架啦
我地會繼續比心機整
希望有岩你用ge widget 啦
利申 an 狗
不妨整個冇廣告嘅課金 IAP premium tier
如果多人用就考慮轉做subscription
支持
👍🏻好多謝你ge意見
我真係真係有諗過咁做架!

如果keep住有固定人數用的話
我會整subscription架
只係會影響到睇唔睇到廣告 對已有功能唔會有改變
真係再次多謝你會為我個business model著想
你俾左d信心我
即刻下載咗,好方便,支持!
你倆個後生可畏就真 open data API 仲幫到你地CV 加分

FYR 啲鬼佬已經咁玩
我Overcast, Habitify 課金夠早係early adaptor 可以一筆錢就lifetime premium
而家佢地啲users 淨係可以subscription 去廣告

Overcast is free, supported by small visual ads to promote podcasts.

You can optionally hide them for $10/year.

https://overcast.fm
快d轉會啦
或者推介俾你d iPhone朋友
水至清則無魚
希望你可以留意我地ig或者未來動向搵到答案
多謝讚賞同意見
雖然好長氣但要多謝你多一次

因為有人係apple developer forum問過可唔可以用subscription去廣告
https://developer.apple.com/forums/thread/70701
(唔知你睇唔睇到 好似要有developer account先睇到,我貼圖俾你望望)

你ge回覆話俾我知呢樣野係possible
好似幾正, 雖然無dl 都支持下
好似幾正喎
thanks 樓主
想問九巴城巴聯營車係咪係widget入一次就得 因為平時九巴app 都可以一次過望晒
終於遇到有個搭聯營巴士ge巴打
好抱歉你需要開2個widget
因為唔同巴士公司返回數據都唔一樣
例如102號線(美孚➡️筲箕灣)
九巴顯示有34個站,城巴顯示有36個站

而且2間公司返回嘅站名同地點有機會唔一樣
所以我無辦法好智能地一次過合併聯營線2間巴士公司旗下d車係同一個站幾時到
我唯有分開佢地先得
我都明白手機位置有限 我建議你加完2個widget之後Stack起佢地, 咁你就可以一個位 上下捽一捽睇哂2間公司下班車幾時到

多謝推文回覆!
我係P牌推唔到post
除左呢度仲有冇試過喺其他地方做marketing
上星期六有雜誌報左我地
我地勁surprise
點解佢地會知Datatone ge存在
我地仲落去買左本返黎tim

但自己出錢落廣告嗰啲呢?定暫時未有
啲API全部都open sources?

巴打個app有冇dark mode
巴打勁呀down黎試下先
1. 到站時間可唔可以有長方形
2. last update time (有時唔sure佢真係識自己update)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞