[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
download 左,好用.
想問下會唔會加埋港鐵巴士落APP度
暫時港鐵未開放港鐵巴士數據
如果佢地開放左我地會加
多謝支持
會唔會有一個功能係 set定一條主要會搭嘅巴士路線
例如我返工嘅時候響A點上車 識自動顯示A點嘅班次
當我收工嘅時候響B點上車 識自動顯示B點嘅班次

又或者我經常喺C點 有時會搭上行or下行 佢識顯示晒兩個方向嘅班次

簡單啲即係我唔使再撳入去揀巴士路線
sor for 1999
多謝你嘅意見!
暫時需要你setup幾個小型widget先做到呢個效果
未來我地會有中型/大型widget 可以一個widget睇多d站/路線

另外 根據用戶位置而顯示附近路線可能有私隱考慮
我地暫時未做住
加油
出左2.4.0 testflight版本
歡迎試玩下
https://testflight.apple.com/join/9An2cOxC

正式版會稍後推出
終於可以問 Siri, 正呀
多謝試玩
我地都努力測試緊
會阿 已經開發緊
預期今年內會有
但唔會有iOS咁多功能
敬請期待
搵唔到code 嘅巴打
推 支持
啱啱試玩完 想知將來會唔會有東鐵線同綠線
暫時港鐵無開放到呢d線ge數據
如果將來佢地開放左 我地會加
東鐵線miss 一班車就要等5-6分鐘 屌你垃圾港鐵
Btw 唔該樓主咁有心
多謝佢地死要搞沙中/屯馬線犧牲火車
日日坐巴士返工放工
長遠嚟講如果個app做到以下嘅嘢就好

1. 喺地圖㩒巴士/小巴站圖案show ETA嗰個位可以加個refresh掣方便轉車用家

2. 喺個別路線ETA page展開咗嘅站名隔離加個掣睇返同站所有巴士路線

3. 地圖上面巴士/小巴站圖案可以分巴士公司,例如城巴係黃色、聯營係溝色,又或者俾我地自訂,等用家可以喺一堆痴埋一齊嘅巴士站易啲搵返想搭嘅路線

4. 如果data source有嘅話,可以喺個別路線ETA page加特別路線改動/臨時交通安排通告,例子有260最近提早收車(依個功能之前有另一個程式做到,所以我估data source可能有)
支持
Quite good idea! Support
1. 好阿我地可以加返

2. 呢個都有計劃會做 方便轉車人士, 2.5(十月)或者2.6(十一月)版本會加

3. 係好提議,我地再研究下可以點加

4. 暫時我地搵到個data source有類似服務, 我俾個preview你望望 係唔係你想要ge野? 我地可以諗辦法加落去

再次感謝你ge建設性建議!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞