[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
唔開app真係1毫子都唔會有
其實就算開app個廣告都係極小收入
所以遲d有訂閱免廣告的話 呢個問題先會有可能改善
多謝!
岩用就介紹俾朋友
有 forward 哂落group.
有埋android 就perfect 池
地鐵ETA突然間話冇下班車
delete widget再加/app𥚃面都睇唔到時間
其實widget會係你主畫面出現果陣先會refresh
唔會每一秒都刷新一次
盡量確保隻app唔會chur爆data同電量
我哋都盡量設計簡單d將用電量減小
但widget巴士報時果陣 就可能會有少少誤差
而透過widget禁入去app就會即時更新
唔洗重新輸入巴士路線 可以當係一個shortcut快速搵到你要搭果班車
巴打係咪講緊東涌線?
我地岩岩都試到有呢個情況

我岩岩去mtr隻app度睇都係無下班車資料
我地d data都係由地鐵果邊open data出黎
如果佢地出錯 我地都唔會顯示到下班車資料

將軍澳線都有時會有呢個問題
希望你見諒 資料方面我地控制唔到

巴打整嘅一定支持
明白 唔該晒
姐係「打疫苗」24小時內由第3 跌到出top 10?
因為我自己對於其他app有background app refresh呢樣野有d抗拒
iOS問授唔授權background refresh果陣我都會諗過先

我唔想嚇親user
同埋都有電量, data相關concern
我覺得而家入app重新refresh可以準d
速度上都ok 所以唔打算用background app refresh住
如果遲d有速度上問題 background app refresh係一個方向

巴打睇黎係tech人 respect respect
多謝高質技術討論
可以出埋改色?
岩岩download試用only, 想問下有啲車其實係有新巴/九巴 都渣同一條線.
如果用widget 我見佢都係分開咗新巴/九巴, 會唔會可以夾返埋定係其實已經夾埋咗?
藍到仆
咪再推
https://trends.google.com/trends/trendingsearches/daily?geo=HK
從事後角度睇返 佢唔係跌出top10 佢係直頭唔見左

其實Google去判斷邊個關鍵字最Hit有好多準則
根據我ge觀察個字係浮動ge
即係同一件事 可以有唔同關鍵字去表達
例如曾經有『叱咤樂壇流行榜』上過榜, 但一個鐘之後姜濤拎左最受歡迎男歌手之後,
就被『姜濤』取代左『叱咤樂壇流行榜』, 因為大家果一刻大家最關注ge係佢得獎感言
所以咩字上榜 係好time critical同埋一切係Google決定邊個最relevant.

以『打疫苗』為例, 我留意到而家事後望返 排第4 ge『汪明荃』有同『打疫苗』有關, 我覺得從事後解釋返 係『打疫苗』當中ge部分搜尋量被歸量左去『汪明荃』 而同時第5位ge『袁國勇』都可能瓜分左部分『打疫苗』ge search count

同埋根據我地ig睇返當日點解『打疫苗』咁HIT係因為「打疫苗送凱滙」,

而家事後睇返Google 5月28號第13位『觀塘凱滙』入面其實放左d 5月29號ge新聞同5月30號ge新聞
事後去睇可能其實Google將5月29號ge『打疫苗』search count歸類左去5月28號ge『觀塘凱滙』

Google如何決定邊個字係當下最HIT我係唔知道
我可以向你保證ge係 我地真係一定唔會影響個排序
出現資料唔準確係因為熱門ge野係浮動 可以變黎變去
希望可以釋除你ge疑慮!
巴打可以睇返呢度
https://lih.kg/aPdgRcV
巴士eta真正killer feature
Support
會唔會加設一個功能係for揸車人士, 泊好車一click就mark低時間, optional既野係加notes (寫低係幾多號車位/車場幾樓) 同reminder (預10分鐘行去拎車)

或者咁講, 就咁整呢個最簡陋app要幾錢
請問天氣個widget係咩app架?
唔該巴打
down 咗,試用中
雖然而家啲狗可能已經唔需要呢啲去搞我地
基本上係得油價嗰個啱我用
不過入極都係去返指定油站,油價幾錢其實都係得個知字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞