[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
巴士大型widget揀咗6條巴士線
但係巴士站嗰度6個位都係得第一條巴士線啲站可以揀
揀巴士站果度可以碌落去再揀其他路線ge站

如果都係唔得 可以cap圖話我地知你揀左咩路線俾我地試下chok嗎?
例如咁樣

呢個揀站個設計會有誤會,㩒第二、三、四個會以為係揀緊相應option 嘅線
最簡單可能係加個提示使用方法
G持 已down
巴士小巴個大格widget 個選擇位加唔到任何路線
多謝回報問題
我地留意到如果user禁路線/站名 多於1次 就會出現呢個問題
你可以試下 禁完路線/站名等佢load一陣(可能5秒)
佢就會正常返

好抱歉呢個widget option page係由iOS控制, 佢最大缺點係無loading indicator話俾user 知係度load緊, 而呢個時候user再撳多次選項(因為唔知撳左未) 就會有撳唔到ge情況
我地都同意
係現有widget config框架下
暫時只可以咁樣support多於一條路線
我地可以加d描述係widget度
希望有人會留意到
重加widget又ok
再試下先
今年內會有
努力緊
但唔會有iOS咁多功能
歷史性嘅一刻,我地都睇左好多次…🍎
港鐵暫時未有開放數據
我地會繼續留意住
如果佢地開放左 我地會加埋
想問吓個weight 係咪唔可以連埋smart stack用
整完全部weight都黑晒
支援smart stack阿
如果widget黑哂
重新啟動手機就ok
好 同埋想問吓佢點樣可以refresh得密啲
我依家要撳入去個widget嗰度佢先會refresh一次
Widget refresh頻率由iOS控制
每日有40-70次refresh機會
佢會學習你ge使用習慣係適當時間refresh

例如成日早上7點會睇/撳個widget
佢會慢慢學習,學習完之後到果個時間點就會refresh

希望以後iOS會開放俾開發者 可以refresh得密d
我地會留意住
實時巴士預報真係好正,大力gchi
多謝支持
好 唔該晒ching
原來係碌落啲無嘢了
試過幾次巴士widget突然reset冇晒巴士線 有冇解決方法
唔係好明白
如果你成功設定過一次 d option應該唔會唔見
定還是你指 設定過程中出錯, 然後就無哂d option?
或者可以話我知你setup咩巴士站同路線 我地可以試下chok下有無問題
(如果唔想係度貼 可以whatsapp我地)

今照西鐵data 唔update
多謝回報問題, 由於數據來源方(地鐵)數據異常
所以暫時無法正常運作

地鐵官方app都係無法顯示
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞