[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
個app真係好有用
雖然淨係巴士狗鐵eta呢part用得着
已download
正皮樓主
巴士 正
正 已裝
Down嚟試試先
希望可以加電單車骨位
已down

留名等輕鐵到站時間
每個人都需要唔同類型ge開放數據
交通同新聞最適合打工仔
其實仲有其他開放數據岩其他類型user
我地會繼續做多d專區出黎
實用地圖果度可以揀電單車

目前香港停車場開放數據唔係好齊全
同埋部分停車場update時間唔夠快
我已經做左開放左果d
其實一路有開放更多ge 要俾時間佢開放哂出黎

以為個post會沉
一起身見到咁多人推真係好開心
我地無預期個反應會咁好

Status更新一下:
原本plan左下個release要出ge野 - 已完成

輕鐵 - 努力中

巴士widget唔同公司背景顏色 - 努力中

widget更新時間timestamp - 努力中
強帖留明
而家剩係得新界的「行車速度屏」
如果有香港同九龍過海隧道的就正喇
雖然話係運輸處嘅官方用字,但係樓主可以的話麻煩改一改
唔好用個屏字,睇完個網完全唔知同個屏字有咩關係
屏幕(香港人係講螢幕,支那先用屏幕)屏風
每個顯示屏以簡化的圖形,代表往前行駛的主要幹道。在不同路段顯示的各種顏色表示不同的行車速度:紅色代表交通擠塞,行車十分緩慢;黃色代表行車較緩慢;綠色代表交通暢順,行車速度正常。

用「行車速度圖」、「行車速度牌」都好過佢
雖然好多連登仔智商唔高, 不過你唔係諗住求其quote 句古文然後叫人留意仔乜乜柒柒咁就hea 過咗下話
推 我見好多位樓主都有用自己既字 希望可以執埋呢啲細微位
大西北人等緊輕鐵到站時間
指定路線+車站呢個function想要好耐
不過想要多一個新功能,就係用巴士站嚟search返唔同路線嘅到站時間,類似而家巴士站啲ETA電視機咁
試下去呢度望望係唔係你要ge野(side menu㩒公共交通)

我當初做呢個function就係想要呢個功能

即down即用
個巴士功能好實用
down黎幫你uat先
希望可以加埋輕鐵
原來九巴終於公開抵站數據!
會唔會考慮加埋天氣資訊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞