[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
新版本已經加入港鐵巴士啦!
有冇人SHOW唔到到站時間

岩岩求其搵個站試 暫時無問題

你揀左邊條路線同站 我地再望望
(如果唔想係度貼 可以App內回報問題俾我地)

點解我係咁樣
暫時見到數據來源方未有對特別天氣情況作出特別處理
我地會考慮係颱風情況下加d提示字眼,例如
『颱風情況下數據來源不一定準確 要留意官方消息』
我地再研究下先
因為你未update app阿
我地琴日上架咗新版本2.5.0
更新咗先可以有港鐵巴士數據
用緊LM
清 會唔會整到個switch制/自動讀埋現實時間

即係我返工果程就show去程巴士
收工果陣 禁個制/自己show回程巴士
lm
很好的widget,又可以自訂theme,感謝
建議你開2個小型widget置疊合起佢 你向上/下捽就可以睇返對應ge車
可以參考返呢個回覆
https://lih.kg/aPdgRcV

又或者開個中型widget 加哂2個站落去一次過睇到
原來有得重疊 thanks
因為返工返學要轉車
單程都入左9條路線
依家慳返好多位
多謝你用心去諗點用盡隻Datatone
暫時諗到你可以考慮下:
1 . 以車站為基礎:整幾個中型widget for 唔同ge站,去比較返邊架車最快到,
2. 以路線為基礎:每個widget都係唔同ge搭車路線方法,疊合佢地上下捽widget睇下邊條路線岩用d

我地再諗下可以點加個通告 唔該你先

目前只係得九巴會係remark度寫『原定班次』即係跟時間表而非實際情況
其他巴士公司無提供到呢個資訊
會晤會考慮加FX 匯率?
想日日mon住買yen買英鎊
多謝巴打
但我想問加到siri 有咩用
Stock app 咪有囉
加咗之後 淨係叫『喂Siri 返工架車』
可以電話都唔洗解鎖 唔洗拎住 就知道下班車幾時到
方便朝早趕住換衫準備出門口 或者仲訓緊係床 想知幾多分鐘後要落樓嘅人

所以我成日係屋企好大鼙『喂 Siri』
因為部手機放左係第2度 無拎係手
屌我知,我嘅意思係淨係入一架條線一個站嘅意義係邊😂😂
屌手殘
你嘅意思係唔係想要Siri可以讀多過一條線?
雖然都有唔少opendata 做到報價
但係配套都好重要 例如報完價之後可以點交易/相關分析...etc
我見市面上都有好多良好選擇
可以用住先

利申 有用 investing.com, coinbase
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞