[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
三款主打Widget
1. 巴士小巴地鐵到站實時預報
一隻app睇哂九巴、城巴、新巴、嶼巴、小巴、地鐵下一班車幾時到,Widget自動Refresh,入App仲可以睇到更新班次資訊,唔會有阻隔式廣告
最適合恆常返工收工搭車嘅打工仔

2. 咁大件事一定有人講
透過每日最Hit 20個Google 熱門搜尋關鍵字配合埋新聞同IG、Youtube 熱門,可以好快話你知香港呢期Hit緊乜

3. 打工仔假期倒數
每日返工都想問仲有幾耐先放假,Widget 日日幫你倒數幾時有假放!

* 暫時運輸署只係開放左78條小巴線 佢再加多d我地就會再 update
** 地鐵只係開放左東涌線、西鐵線、將軍澳線、機場快線

全部都可以加落iOS home screen度 app都唔洗開就可以用到隻app

希望大家俾d意見

Download link係度:
https://apps.apple.com/hk/app/datatone/id1518834036
支持先down為敬
多謝
正呀巴打
Down了
期待更多功能
想要快速歸家指南~
或者歸家估計時間,之類
個idea正, 希望keep 住update!
已經用左一段時間,唔錯
我download完喺add widget果版搵唔到個app
唔錯,算用到iOS14個新廢widget嘅特點
我有試過幫朋友加widget果陣遇到呢個問題
我做左以下步驟幫佢搵返出黎

1. 開Datatone隻app
2.然後去加widget睇下係唔係度
3.然後再開返Datatone
4.熄機再開
5.再開datatone然後再加widget

會出現呢個情況呢 係因為iOS有d特定條件先可以加到widget,例如隻app要係打開過 同埋部手機有用過下widget, 所以去到熄機重開就ok

對唔住阿要麻煩你咁做 iOS14係第一代出Widget ge iOS, 佢係有時會有d咁ge情況
Reboot完有了
唔係樓主你嘅錯
我地係由2個developer組成ge蚊型開發團隊
我地…好努力咁改善緊design sense
如果隻app反應好 一定會搵返個designer再做靚d
個app黃定藍 有冇文宣?
支持
多謝

我地會keep住出新版本
暫時用開放數據做左d岩打工仔搭車同睇新聞
有咩功能想加可以提供下意見
遲d會加強d其他體驗專區 敬請期待阿!😬
有d跨國公司淨係做交通指南, 做到即時幫你計劃點樣返屋企嘅路線,例如係搭巴士去A點,再行路去B點再轉電車去目的地,我地蚊型團隊做唔到呢一樣野

而我地暫時做到比較近似啲啲嘅係,有一個功能叫做“一程車去到邊?“ 可以睇到同search到你附近嘅巴士小巴站一程車經過到邊啲巴士站 唔好意思阿指南方面只可以做到呢個程度

依家比較適合一啲已經好熟悉要搭咩路線嘅人使用多d
多謝
希望黎緊個iOS15會有多d widget相關更新啦!
多謝你由beta用到而家正式見街
忘記左以前d核突UI
而家應該會順眼d
會唔會加埋天氣同新聞
android d widget 廢左好多
因為user 唔洗開app 無廣告費所以無人俾心機整
正呀,開心使用中最鐘意城巴九巴可以一次過睇哂
多謝巴打意見,天氣一直都係我地To-do List入面 ,如果好多人都想要呢個功能,我地會提高呢個專區個priority 因為我地真係想一隻app搞掂哂

新聞方向,「咁大件事一定有人講」每個關鍵字都有連結到新聞,咁你就可以睇到d熱門嘅新聞架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞