[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
呢個方法係啲線 兩個方向 show 晒
如果可以揀只 show 某一方向就更好
支持
巴打你新version狗鐵eta嗰頁係咪唔記得執字體
幾正 支持
Sub咗 G持下
明白你意思啦!v2.2.2版本ge輕鐵widget會加入埋篩選方向
觀察力好強 做左咁耐都留意唔到個字體原來無執到 下轉會執返
係咪講緊想係iPad主畫面加Widget?
哇~多謝巴打課金支持!!!
睇返時間你應該係琴日第1個subscribe ge人
仆街自爆咗
黨鐵有冇
已訂閱
希望widget 自訂顏色
巴士報到時間係咪有偏差
多謝支持!
你意思係widget唔夠即時refresh?
定係隻app入面唔準?
可以講講邊條巴士線同站 我再check check

同埋其實d報時都係由巴士公司提供
同樣會因路面情況 路線調動而有所偏差
多謝課金
2.3版本將會推出widget自訂顏色功能架啦
8月應該ok
我地搵唔到你架
唔能夠知道你係邊個架
多謝大家耐心等待 AppStore v2.2.1出左
更新項目如下:

新增『路面情況』取代『行車速度牌』
特別為駕駛人士而設嘅功能!
可以透過行車速度牌同交通快拍去睇路面情況同過海時間
原有嘅行車速度牌widget需重新配置

新增『訂閱免廣告』功能

改善『巴士小巴實時預報』:
修復巴士新路線更新問題

改善『地鐵實時預報』及『輕鐵實時預報』: (多謝#554,#582 巴打ge意見)
支援Pull to refresh功能

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
想問app顯示設定個實時預報顯示秒數同widget顯示設定個最後更新時間顯示秒數係咪有bug
兩個只可以一齊開同一齊熄
岩岩check左, 真係有d問題
下轉2.2.2會fix返
多謝報bug
Support! 已subscribe

想問之後喺ETA page
會唔會加返手動refresh掣?

btw 我係日日坐多過一程巴士嘅用家
想建議喺ETA page入面
long press / swipe 站名
可以show返嗰個站其他路綫嘅ETA
咁就方便返轉車嘅用家
多謝課金支持!
好 可以加返個手動refresh制阿
我諗2.3.0版本可以加到

我地都有諗過加多d巴士站功能
其中一個就係你建議ge「show返嗰個站其他路綫」
但係「widget自訂功能」呼聲好高
我地會係完成「widget自訂功能」之後
再擴充多d現存功能
要d時間
Sorry 巴打我喺iPhone禁完+掣 搵唔到Datatone 個widget
巴打去呢度睇睇幫唔幫到你?

https://datatone.hk/zh/faq#how-to-find-datatone-widget
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞