[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
sor 太多留言 miss左
我朋友同你講過一模一樣ge comment
我地調緊色,下一個版面就會見到更新
不過都有擔心淨係唔同色人地會唔會唔明,
諗緊出巴士公司 logo 又會唔會好d...
Design ge野 我地努力緊...
做完話聲你知
唔support 14.6?
加widget 版面唔見data tone
用番站牌啲配色應該會ok⋯?
九巴紅配白黑 新巴橙配白綠 城巴黃配白藍
係support iOS 14.6架
你參考返呢位巴打report果個case 試試
https://lih.kg/aPdgQrV
confirm?
https://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Boat_Festival
Fact check左, 原來兩個都用得
LM
有冇得加落shortcut 用siri 問xx 號巴士幾點到站
點解地鐵站得咁少線
幾時做完

好撚正呀巴打

我都有裝app唔見widget 嘅問題,希望可以fix

如果巴士widget 個背景色有option可以似黨鐵widget 唔同路線有分顏色就好了,我覺得可以跟九新城各自隻主色區分(紅綠黃),或者user 自己揀仲方便
今日嘅IG圖已經加返cap圖時間https://www.instagram.com/p/CPmfNjXDSGU/
以下可以參考返 Datatone 同 Google 數據10:26分係一致ge

希望可以釋除大家對上榜關鍵字ge疑慮
多謝支持!

唔見widget個問題 你可以參考返呢度
https://lih.kg/aPdgQrV

巴士背景色果度
睇黎我真係應該參考我朋友意見先出
已經好多人講呢個問題 我地會修正佢 敬請期待!

另外我見到你放左d widget去widget center, 其實你可以放去主畫面
因為我地係iOS 14最新果隻Widget而唔係舊式只可以放去widget center果d, 係可以放埋去主畫面
可以同d app icon放埋一齊
純粹意見提供
技術上可行 我期待iOS 15 可以siri上面有更多優化先做
我地係有向呢個方向研究過的
謝謝巴打意見
因為港鐵暫時淨係提供到機場快綫、東涌綫、西鐵綫及將軍澳綫抵達時間ge數據,連佢地自己隻App都無,我地會留意住佢如果開放埋其他線ge數據就會即刻加入App
我有呀,只係唔想wallpaper 自爆
講得唔清楚,補充小小
連佢地自己隻App都無東鐵線、港島線、荃灣線、南港島線、觀塘線、迪士尼線、屯馬線ge下班車幾時到
所以佢地無開放到呢部分ge數據
I know that feel bro

我特登提示下呢
係因為我都曾經有朋友以為只可以放去widget center
而唔知其實係可以放去主畫面
做乜唔用埋Background App Refresh
用埋應該可以開app 就睇到latest refreshed content
求加輕鐵到站時間
好快會加 放心
D人將Widget擺左入home screen 唔入app, 你D廣告咪收唔到錢
整得好靚,不得了
想問下食唔食電
個巴士widget keep住更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞