[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
Ricky真係仆街一個
無時無刻精蟲上腦
睇完啲相仲好 可以真真正正放低
長痛不如短痛
Btw 我好中意食腸仔包

Ricky冇腸仔包咁長,得芝士腸

芝士腸仔包

如果有嘅話,我會買
我好中意食芝士腸 脆皮嗰隻

蜜糖脆架芝士腸

好想燒野食

宜家補返張鋼管圖會唔會太遲
有無人記得呢幕
Ricky真係仆街一個
無時無刻精蟲上腦
長痛不如短痛

芝士腸仔包

如果有嘅話,我會買

蜜糖脆芝士腸

好想燒野食

我都好想
Ricky真係仆街一個
無時無刻精蟲上腦
長痛不如短痛

芝士腸仔包

如果有嘅話,我會買

蜜糖脆芝士腸

好想燒野食

我都好想

熱到咁,又大雨到咁
一齊ff下好啦
出文慢到呢 成個禮拜冇追都係得幾篇
拖太耐會好想棄故
出文慢到呢 成個禮拜冇追都係得幾篇
拖太耐會好想棄故

AGGER 日日入黎CHECK

+1
好耐冇留名

芝士腸仔包

如果有嘅話,我會買

蜜糖脆芝士腸

好想燒野食

我都好想

熱到咁,又大雨到咁
一齊ff下好啦

夏天去沙灘bbq

有無人記得呢幕

聽Calvin Harris首summer果幕?

有無人記得呢幕

係呀 同高登仔上去個幕
完左喇?

不如講埋你之後d故事
完左喇?

不如講埋你之後d故事

好啦 唔眼訓打少少先

她許你的海誓山盟蜜語甜言
我只有一句不後悔的成全
成全了你的今天與明天 成全了我的下個夏天

有無人見過我既夏天

有無人記得呢幕

係呀 同高登仔上去個幕

聽日去樓主鄉下
尋找樓主的故事
完左喇?

不如講埋你之後d故事

好啦 唔眼訓打少少先

我只有一句不後悔的成全

有無人見過我既夏天

我一路向北 離開有你的季節..
Ricky唔單只傷害左我既自尊心,仲令我最比心機去讀個科Psycho A唔到;可能因為呢個遺憾,我話過日後有機會再讀返書,會再揀返呢科

係我Exam既時候一直都有個人係我身邊,我知佢突登調更出嚟接我放學,陪我食飯;個個佢就係Ryan,我返part-time既酒店餐廳經理,可能因為我中學無點拍過拖既關係,佢彌補返我中學錯過好pure好true比人追既感覺,雖然佢唔靚仔,但佢一直係我身邊支持我,總會好有安全感,但就無其他感覺。

由佢口中我知道佢其實好愛佢ex,佢同Ricky差唔多,又係拍左四年幾拖,上年分手,唔同既係佢地都之後無再拍拖,而分手既原因大概係Ryan太懶賭,一齊左咁多年都無變。

直到有一日我考完試出嚟,Ryan好似之前咁係門口等我,然後拖住我隻手;一個三大歲既肥仔呀叔拖住個MK妹,真係幾似援交,或者宜家叫既PTGF

Ryan拖住我個刻開始,我自己只係當佢水泡咁,有個人係身邊,總好過自己一個頹落去咩都唔做,一開始我的確係咁諗。

一個月之後,Ryan話帶我去黃金海岸一日遊,仲book左間酒店係個度stay一晚,我有啲十五十六,明明同自己講過太易得到既野人係唔會識得珍惜,但我都無拒絕到佢。

我地行左陣沙灘,食埋晚飯之後就返上房休息,Ryan訓左係我隔離,開始由背脊慢慢掃落大脾,個感覺好溫柔,佢慢慢除左下身既褲,坐左係我腳邊既,自己拎左個套出嚟帶,我就一直訓左係到,腦海一片空白,明明眼前既唔係我鐘意既人,點解我仲訓係到唔去反抗?

「佢鐘意我就夠。」我合埋眼準備。

Ryan搞左勁耐好似蕩失路咁,我用手第一次掂到佢條J,感覺好似比Ricky條芝士腸唔同,但我已經無心情理咁多,大概放左係差唔多既位置,Ryan一下咁頂左入嚟。

「呀!!!
我成個人痛到縮左去床頭,個種痛我成世都記得,有一刻我真係覺得好似被人撕開左咁撚痛。

Ryan望住張床好驚青咁指住,佢指住左灘血,大概一個拳頭size咁大左右,我即刻跑左入廁所,以為整傷左邊到或者係嚟M。

Ryan企左係廁所門口睇下我有無事,佢問:

「你之前有無試過流血㗎?」

「流就無既,血絲算唔算呀?」

「可能你之前未破晒...Sorry呀妍。」

當時我唔得閒諗咁多,真係痛撚到我行都行唔到,我坐左係廁所一陣,確定應該唔係嚟M所以先會流血。

Ryan係我行返出嚟既時候攬住我錫左一啖,我呆左咁企係到,就好似個無靈魂既軀殼咁。

唔通Ricky細到掂唔到,所以之前先無流血?

咁應該係Ryan定Ricky食左我隻豬呢?

其他答案係邊個都唔重要,反正兩個都唔係我鐘意既人。

(雖然Ricky係細但都應該叫做係佢既... )

有無人記得呢幕

係呀 同高登仔上去個幕

聽日去樓主鄉下
尋找樓主的故事

玩得開心啲啦
遊玩時開心一點不必掛念我
完左喇?

不如講埋你之後d故事

好啦 唔眼訓打少少先

我只有一句不後悔的成全

有無人見過我既夏天

我唔會為左芝士腸放棄春季㗎
佢躝屍趌路啦

消失一星期返嚟得兩篇
消失一星期返嚟得兩篇

真人真事局限左唔少
對上一個ex諗好點寫會開新post
太癲太多野寫
完左喇?

不如講埋你之後d故事

好啦 唔眼訓打少少先

我只有一句不後悔的成全

有無人見過我既夏天

我唔會為左芝士腸放棄春季㗎
佢躝屍趌路啦

你說你好累 已無法再愛上誰
...又比人食
Ricky唔單只傷害左我既自尊心,仲令我最比心機去讀個科Psycho A唔到;可能因為呢個遺憾,我話過日後有機會再讀返書,會再揀返呢科

係我Exam既時候一直都有個人係我身邊,我知佢突登調更出嚟接我放學,陪我食飯;個個佢就係Ryan,我返part-time既酒店餐廳經理,可能因為我中學無點拍過拖既關係,佢彌補返我中學錯過好pure好true比人追既感覺,雖然佢唔靚仔,但佢一直係我身邊支持我,總會好有安全感,但就無其他感覺。

由佢口中我知道佢其實好愛佢ex,佢同Ricky差唔多,又係拍左四年幾拖,上年分手,唔同既係佢地都之後無再拍拖,而分手既原因大概係Ryan太懶賭,一齊左咁多年都無變。

直到有一日我考完試出嚟,Ryan好似之前咁係門口等我,然後拖住我隻手;一個三大歲既肥仔呀叔拖住個MK妹,真係幾似援交,或者宜家叫既PTGF

Ryan拖住我個刻開始,我自己只係當佢水泡咁,有個人係身邊,總好過自己一個頹落去咩都唔做,一開始我的確係咁諗。

一個月之後,Ryan話帶我去黃金海岸一日遊,仲book左間酒店係個度stay一晚,我有啲十五十六,明明同自己講過太易得到既野人係唔會識得珍惜,但我都無拒絕到佢。

我地行左陣沙灘,食埋晚飯之後就返上房休息,Ryan訓左係我隔離,開始由背脊慢慢掃落大脾,個感覺好溫柔,佢慢慢除左下身既褲,坐左係我腳邊既,自己拎左個套出嚟帶,我就一直訓左係到,腦海一片空白,明明眼前既唔係我鐘意既人,點解我仲訓係到唔去反抗?

「佢鐘意我就夠。」我合埋眼準備。

Ryan搞左勁耐好似蕩失路咁,我用手第一次掂到佢條J,感覺好似比Ricky條芝士腸唔同,但我已經無心情理咁多,大概放左係差唔多既位置,Ryan一下咁頂左入嚟。

「呀!!!
我成個人痛到縮左去床頭,個種痛我成世都記得,有一刻我真係覺得好似被人撕開左咁撚痛。

Ryan望住張床好驚青咁指住,佢指住左灘血,大概一個拳頭size咁大左右,我即刻跑左入廁所,以為整傷左邊到或者係嚟M。

Ryan企左係廁所門口睇下我有無事,佢問:

「你之前有無試過流血㗎?」

「流就無既,血絲算唔算呀?」

「可能你之前未破晒...Sorry呀妍。」

當時我唔得閒諗咁多,真係痛撚到我行都行唔到,我坐左係廁所一陣,確定應該唔係嚟M所以先會流血。

Ryan係我行返出嚟既時候攬住我錫左一啖,我呆左咁企係到,就好似個無靈魂既軀殼咁。

唔通Ricky細到掂唔到,所以之前先無流血?

咁應該係Ryan定Ricky食左我隻豬呢?

其他答案係邊個都唔重要,反正兩個都唔係我鐘意既人。

(雖然Ricky係細但都應該叫做係佢既... )

幼到呢個地步
雖然好hehe但好想親眼睇下實物

有無人記得呢幕

係呀 同高登仔上去個幕

聽日去樓主鄉下
尋找樓主的故事

玩得開心啲啦
遊玩時開心一點不必掛念我

頂 啱啱都聽緊
希望係秦國都有故睇啦
唉,一見到呀妍唔係同心愛既人卜野,我就覺得好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞