[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
追曬了 等繼續!!
嘩,由11點開始追追到依家終於live到 由一開始覺得ricky係個好人,點知咁仆街
繼續追
呀妍 文呢
Ricky真係仆街一個
無時無刻精蟲上腦
睇完啲相仲好 可以真真正正放低
長痛不如短痛
Btw 我好中意食腸仔包

Ricky冇腸仔包咁長,得芝士腸

芝士腸仔包
Ricky真係仆街一個
無時無刻精蟲上腦
長痛不如短痛

芝士腸仔包

如果有嘅話,我會買
我好中意食芝士腸 脆皮嗰隻
文呢
文呢

今晚出
絕不走數
文呢

今晚出
絕不走數

LM 推POST
係咪就完啦個故😢
文呢

今晚出
絕不走數

LM 推POST

多謝
係咪就完啦個故😢

Ricky就完啦
之後既先再算
搵定位俾我咬未
Ricky真係仆街一個
無時無刻精蟲上腦
長痛不如短痛

芝士腸仔包

如果有嘅話,我會買
我好中意食芝士腸 脆皮嗰隻

蜜糖脆架芝士腸
呀妍走數
文呢

今晚出
絕不走數

走數
文呢

今晚出
絕不走數

找數呀喂
文呢
接下來係我一個月前對成件事既整合,我諗用第三身去講呢件事會好啲,因為大部分都係由人地口中講返比我知,即使到宜家呢刻,我都仲係覺得自己發左場夢,所有野都好唔真實。

當Ricky差唔多同乖乖女Natalie分手既時候,就係佢同個ex Yan舊情復熾,呀Yan個時已經有個拍左差唔多一年既男朋友,就係佢同Ricky一分手就同左佢一齊。

係十二月尾,Ricky同Natalie分手之後帶左呀Yan返屋企,相信大家都知Ricky帶佢返去都係為左個樣野,而呀Yan既男友就已經

到一月頭既時候,Ricky曾經想搶返呀Yan返嚟,叫佢飛左條仔,而呀Yan諗返起當時係比Ricky飛既,心有不甘,一口拒絕左佢仲冷戰左排,就係個個時候,Ricky遇到岩岩失戀既呀妍,兩個人相遇,因為個一刻佢地都需要一個人係身邊。

佢地岩岩開始既時候,就好似普通情侶進入熱戀期;可惜,過左個幾月之後,當Ricky返返去佢表哥間舊公司幫手,佢同呀Yan就好似五年前咁係呢間公司見返面,再一齊返。

對呀妍嚟講,佢以為係一個旅行、一次公幹令佢地既感情開始變淡,仲怪自己第一次拍拖唔識點去維繫呢段感情;佢以為Ricky需要既係時間空間,但就點都無諗到,佢會攞去陪第二個

係呀妍同Ricky最後一次約出嚟既時候,其實Ricky已經帶過呀Yan同佢地以前養既狗豆豆返佢屋企見佢爸爸媽媽,當然佢兩老好開心,就只得嘐妍咩都唔知;Ricky早係旅行既時候,將買比呀妍既野都買兩份,另一份係比呀Yan,雖然佢同行班兄弟都屌過佢,但佢無理照買。

Ricky無勇氣同呀妍講分手,因為呀妍一直都對佢好好,佢覺得由佢開口會變成衰人,個晚佢送到呀妍去屋企樓下既時候,佢最後講左句說話然後就扔低呀妍一個踎係度喊:

「我覺得好大壓力唔想再見你。」

呢句話最大既威力係佢無講將分手兩隻字講出口但又帶有呢個意思,而且仲將責任推左比另一方,營造到自己咩錯都無。

至從呀妍提出各自分開下既時候,佢不斷反省過自己做過啲咩令到Ricky咁大壓力,由始至終佢都以為係自己既錯Ricky先會離佢而去;同時呀Yan同左佢個男友分手,正式同Ricky一齊返。

佢地其中一個原因係因為,呀Yan懷疑自己有左BB,而佢聲稱肯定係Ricky既,因為佢同Ricky搞完之後一直都無同前任搞過,當然Ricky只可以信佢啦

帽子戲法可以玩到咁高超,呀Yan都幾唔簡單。

所以係呀妍為左去cool煲去澳門既時候,Ricky一心想當呀妍係後備,萬一佢同呀Yan因為BB既時而分開,佢都輸唔晒;所以佢叫呀妍再比啲時間佢,原來係為左搞清楚呢件事。

最後呀妍自己係Facebook揭發呢一切,提出分手。

呀Yan本來諗住同個BB去迫Ricky同佢結婚,但Ricky點都有懷疑個BB有機會唔係佢既,所以就用唔想太快有小朋友呢啲濕鳩藉口話要落左佢,其實個時都五月,呀Yan係最炆既時候落左佢,應該最少都已經有三個幾月大
係文啊

屌 芝士腸去死啦
呀Yan本來諗住同個BB去迫Ricky同佢結婚,但Ricky點都有懷疑個BB有機會唔係佢既,所以就用唔想太快有小朋友呢啲濕鳩藉口話要落左佢,其實個時都五月,呀Yan係最炆既時候落左佢,應該最少都已經有三個幾月大

咁真係要祝佢哋百年好合 唔好放生是但一個出嚟繼續害人
係文啊

屌 芝士腸去死啦

Ricky終於都完啦

無錯
唔好再害人...

無錯
唔好再害人...

嘩 呢一pair 認真係世界級
仆街芝士腸
係芝士腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞