[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
我係Ricky到搵左件Tee著,件衫長到落大脾連褲都慳返,我再攤係床扮咩事都無咁玩電話。

唔知Ricky係咪嬲嬲地我頭先沖涼咁急衝出嚟,入到嚟佢粒聲都無出就著返衫褲開電腦。

唉頂,原來佢一早已經攞埋條底褲入廁所,佢掂都無掂過底褲個櫃桶,我諗左陣點樣引佢開個櫃桶好。

「呢個櫃裝咩㗎?」我調高把聲懶可愛指住咁問Ricky。

佢繼續㩒電腦擰都無擰轉頭理我......唔撚係真嬲掛。

「哼,唔好理我唔好打開個櫃呀衰人!」

諗起整卡個時比佢話我唔理佢搞到我要氹返佢,宜家想比驚喜又要再比佢嬲就覺得好唔忿氣,自己搞咁多野貼錢買難受,仲要每次都唔見得光咁送上門陪佢,諗諗下就開始眼濕濕點解要受啲咁既氣。

我攞張被冚埋自己個頭,流住無聲既眼淚;其實我好唔鐘意喊,更加唔想比人睇到自己咁軟弱既一面,特別係屋企人面前,我唔想真心愛鍚我既人擔心。

但唔想比Ricky知道既原因唔係因為後者。

過左陣我聽到打開櫃桶既聲,然後就感覺到成身比好重既野壓住。

「呀妍,對唔住呀我咁蠢宜家先睇到。」佢掀起張被錫左我塊面一啖。

Ricky呢一吻,將一股溫暖帶走呀妍既委屈不安,將一個一直搏命忍住咁喊既呀妍變做個小朋友放聲大哭。

「咁我一直諗住比驚喜你,但又整到咁失敗仲要比你嬲....我覺得自己先係又蠢又傻呀... 」我冷靜完呢句又再喊返。

「你唔好喊啦,你張卡明明叫我應承唔好再整喊你但宜家又喊到口水鼻涕都流晒出嚟。」佢用紙巾一直幫我抹走眼淚鼻水,但佢一張抹一下搞到成床都係紙巾。

「你仲好講...你呀,邊有人咁樣抹㗎晒曬啲紙巾啦。」我捉住佢隻手咁教佢用印乾自己既眼淚。

「都唔知點解抹既啲眼淚仲有既,好似唔受控制咁。」我望住好認知既Ricky,忍唔住笑一邊抹走仲流緊既眼淚。

「咁以後等我幫你控制,唔會再有下次喊既機會。」Ricky好認真望住我,呢種係咪心痛既眼神?我都唔知道。

Ricky望住我,鍚落嚟,一隻手伸左入件Tee入面,係入面不停遊走。
其實Ricky 每次叫你上屋企都係為左卜野

諗起自己送埋上門但佢連房都唔肯開就覺得自己好cheap
唉 明知佢咁賤
但睇到又覺好sweet
唉 明知佢咁賤
但睇到又覺好sweet

可能就係因為咁
我覺得寫Ricky寫得好辛苦
很傻 很天實
btw加油
拿拿林寫文就拿拿林del晒啲野
走出陰霾展開新生活
唉 明知佢咁賤
但睇到又覺好sweet

可能就係因為咁

頂住啊我明呢種自己都覺得自己好cheap嘅感覺
很傻 很天實
btw加油
拿拿林寫文就拿拿林del晒啲野
走出陰霾展開新生活

好多謝你
Ricky呢段仲有三分一左右就完
唉 明知佢咁賤
但睇到又覺好sweet

可能就係因為咁

但宜家學識唔再憎自己
要沉淪係呢啲回憶已經頹夠
其實我覺得ricky仲仆街過高登仔 每次都好有企圖
唉 明知佢咁賤
但睇到又覺好sweet

可能就係因為咁

但宜家學識唔再憎自己

係 以前真係好憎自己 覺得自己好垃圾
見你文都諗起好多嘢
如果我文筆有你咁好 我都想寫文

簡直就係我既心聲
一路寫一路先發現原來當時佢既目的係咁而做
唉 明知佢咁賤
但睇到又覺好sweet

可能就係因為咁

但宜家學識唔再憎自己

見你文都諗起好多嘢

我以前睇人寫文都會諗你最後個句
以前最撚憎作文無次合格既我
竟然比人讚呀
你都可以㗎 我實第一個睇
唉 明知佢咁賤
但睇到又覺好sweet

可能就係因為咁

但宜家學識唔再憎自己

見你文都諗起好多嘢

竟然比人讚呀

作文冇次合格呢句好有同感
我組織下先 可能真係會寫 sem break太悶

簡直就係我既心聲

高登仔篇係睇到傷心 ricky篇係嬲
不過好在最後都醒咗行得返出嚟

簡直就係我既心聲

抵佢一世做牙籤仔

利申: 巨龍
樓主你又話有ricky圖嘅

就算有我都會打格㗎喎
同埋真係up唔到圖唔知點解

打格都照要
Ricky真係純為扑野
芝士腸每次只係為扑野

芝士腸加速
想問芝士腸每次係咪來也怱怱去也怱怱?
呀妍係咪每次都有“你入咗啦”嘅感覺
唉 明知佢咁賤
但睇到又覺好sweet

可能就係因為咁

但宜家學識唔再憎自己

見你文都諗起好多嘢

竟然比人讚呀

作文冇次合格呢句好有同感
我組織下先 可能真係會寫 sem break太悶

等你啦
應該都差唔多sem break時期了

簡直就係我既心聲

高登仔篇係睇到傷心 ricky篇係嬲
不過好在最後都醒咗行得返出嚟

Exact7ly
宜家已經唔嬲佢
明白唔需要要呢d人在眼內

簡直就係我既心聲

抵佢一世做牙籤仔

利申: 巨龍

有時諗佢比我周圍唱都幾慘
樓主你又話有ricky圖嘅

就算有我都會打格㗎喎
同埋真係up唔到圖唔知點解

打格都照要

你add左tg hi我一聲sd比你
呃蝦條既ricky
究竟蝦條幼d定佢條芝士腸幼d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞