[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
我都係豬

好多豬

我仲係豬
仲未有文

暫時都無...
好後悔買左部iMac唔係MacBook
我都係豬

好多豬

我仲係豬

一開頭我都覺你係a380果啲

你都係啦
點知你咁鬼長情既

兩架A380

點夠你嚟呀

我A0#
一開頭我都覺你係a380果啲

你都係啦
點知你咁鬼長情既

兩架A380

點夠你嚟呀

我A0#

報假數要玩happy corner㗎喎
冇架啦,個post沉架啦,唔洗出文架啦,呢個世界冇架啦
文呢

原來你同我同年

同年+1
呀妍嘅生活精彩好多

Mk樓主

係我宅啫
除咗返工返學之外就係宅在家

MK樓主唔係屋企幾日
出門時無帶我組織好耐既timeline同整合

我會盡力寫

我唔敢用精彩嚟形容
但都係深刻難忘既回憶

我都係喎

你指邊樣
唔係屋企定難忘回憶

唔係屋企啊
冇架啦,個post沉架啦,唔洗出文架啦,呢個世界冇架啦

今晚 我盡力出
乖~

有壓力今晚出
文呢

收到收到

原來你同我同年

同年+1
呀妍嘅生活精彩好多

Mk樓主

係我宅啫
除咗返工返學之外就係宅在家

MK樓主唔係屋企幾日
出門時無帶我組織好耐既timeline同整合

我會盡力寫

我唔敢用精彩嚟形容
但都係深刻難忘既回憶

我都係喎

你指邊樣
唔係屋企定難忘回憶

唔係屋企啊

做咩唔係屋企既
等 寂寞到夜深
成日上黎睇有冇更新
幾日冇追都係得幾篇
唔知點解見到依個youtuber個男朋友就即刻諗起Ricky,又係肥肥地,個feel又同yaki Wong 個男朋友差唔多
唔知點解見到依個youtuber個男朋友就即刻諗起Ricky,又係肥肥地,個feel又同yaki Wong 個男朋友差唔多

芝士腸
等 寂寞到夜深

等多一陣
出緊㗎啦
成日上黎睇有冇更新

我知衰啦打緊㗎啦
幾日冇追都係得幾篇

對Ricky無咩印象
唔係幾想諗返起佢掛同埋

芝士腸

隻眼再細啲
再樣衰啲就似啦

芝士腸

隻眼再細啲
再樣衰啲就似啦

諗返樓豬話佢揀親既男朋友都比人話唔靚仔
等 寂寞到夜深

等多一陣
出緊㗎啦

啱啱食飽
等您篇飯後甜品
訓醒我就拿拿聲著左套Adidas既黑白色貼身運動裝, 笠左件灰色冷衫係面,搽左個base同少少唇膏,揹住枝以前中學羽毛球隊買既球拍;咁岩屋企有盒人地買上嚟包到靚晒既禮盒(雖然我唔知係咩嚟),我順手拎埋就出門口。

臨出門口之前我仲問多次呀媽點整蔥油餅豬扒既秘訣,因為之前Ricky講過話打完波再上佢到食餐飯,我諗住煮道簡單我又鐘意食既菜式比佢地試下。

好彩程小巴我都可以訓下,到總站既時候Ricky就落左嚟帶我入去佢樓下會所。

「呀妍,同你講定先我呀媽好難搞㗎...不過,你咁得人鐘意,嘩仲有備面嚟tim。」 Ricky幫我拎住個紙袋,入面有個包好晒既禮盒。

「但見家長我都係第一次咋,我驚我會講錯啲咩佢地會唔鐘意。」我谷起個嘴,Ricky烏低身錫落嚟。

佢一邊拖住我,行到去會所reception。

「呀爸,呀妍岩岩到左啦。」

「Uncle你好,我叫呀妍。」我快快口講完,彊左咁企係到。

一個灰灰白白頭髮既男人背對住我地,著住件白色Polo衫,一條深色鬆身短褲,露出佢對粗壯既小腿;佢擰轉頭,帶住副黑色半框眼鏡,留住執羊咩鬚既uncle顯得佢好慈祥,笑住咁講:

「你就係呀妍啦,叫我Stanley啦唔洗咁生外,聽Ricky講你以前羽毛球校隊嚟㗎喎。」

「唔係呀我好幾年無打啦,都生疏晒,陣間打得差唔好笑我呀Stanley。」可能之前都未試過直接叫長輩既英文名,梗係覺得怪怪地咁。

「你唔好嫌棄我呢啲老骨頭至真啦,岩啦你呀媽嚟啦,佢佢過嚟帶你換左件衫先啦呀妍。」佢邊講邊揮手叫Auntie過嚟,好似好興奮咁。

「咦你就係呀妍啦,好靚女喎,眼大大又瘦,同相入面差唔多喎,今年幾大啦?」Auntie講野高八度咁,少奶奶味濃。

「你好呀...Ricky媽咪,我今年19歲。」差少少講錯野,我肯定如果我叫佢Auntie一定會記住我咁叫佢。

「嘩好青春喎十九歲咁細個咋。」其實Ricky呀媽keep得幾好,一身白色長袖運動裝既佢望落都只係四十路左右。

「媽咪你咪嚇親呀妍先得㗎,帶人地去換衫先啦。」Stanley語氣就好似啲老夫老妻點個老婆做野咁,但又好sweet。

「問下都唔得,呀妍叫我Gloria啦,washroom係呢邊。」佢行係前面我就跟住佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞