[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
絲打篇故好好睇 用咗成朝追live咗
Louis fan上
佢唔會變第二條芝士腸㗎可

多謝
Louis應該唔係芝士腸啦
佢風摩萬千少婦

Louis
有冇似佢嘅圖

佢係CWB張智霖
眉好粗黑
五官好突出
成日有鬚根無剃
就夾硬錫落我塊面嚟吉我

好正

不得了

成個post濕晒

樓主又話介紹louis比我識
對左Ricky屋企人成日,我點睇都覺得佢同佢屋企人唔係幾似樣,明明佢老豆又型又霸氣,呀媽有幾分姿色,點解Ricky就咩都無遺傳到㗎

食完餐飯,我地一齊睇左陣電視,仲記得個時做緊套爸爸去哪兒,有吳鎮宇同曹格個輯,睇睇下Gloria突然問我:

「呀妍你鐘唔鐘意小朋友㗎?」

呢條問題表面睇落只條yes no question,但實質係想試探下我;雖然未至於話憎,但曳既小朋友我係街到會想兜巴星佢地囉,我好快就答:

「我都幾鐘意小朋友㗎,但要養大佢就係另一會事啦。呢個係我表妹仔,就嚟三歲,幾痴我㗎。」我開左個Lock Screen比佢睇,係張我同妹妹既錫錫相。

「So cute~如果第時粒孫有咁可愛就好啦。」佢把高八度既聲有啲刺耳,個尾音都未完,Stanley就接住咁講:

「你第一次見面就嚇親呀妍啦,恨抱孫恨到上晒腦。」

「哈...點會呢...不過我諗我都差唔多時間返去啦。」原來都已經十點幾,我坐左起身。

「係囉都咁夜啦,Ricky送呀妍返去啦。」Stanley望住Ricky講。

「其實我自己返去都得㗎,我平...知道樓下有車返到屋企唔洗麻煩Ricky啦。」屌差啲口快快講左平時都係咁返去,好彩兜得返。

Ricky呢個時間已經著埋鞋等我,我再同佢屋企人講聲再見,Ricky就好快閂門,然後係門到偷聽左陣。

「點呀佢地講咩呀?」我係佢耳仔邊問。

「唔知呀原來聽唔到㗎喎。」

...我入到lift再問佢再問:

「咁你覺得我點呀頭先,你成晚都無點出聲既。」Ricky食飯同睇電視既時候都無點講過野,仲好似唔嗲唔吊咁。

「幾好呀,你氹得佢地幾開心呀。」佢玩住手機,可能頭先同佢屋企人一齊既時候佢廢時掛住打機,一上到車佢就玩住白貓咁同我傾計。

佢打完Round event之後就放低部電話錫落嚟,我嬲嬲地擰轉個頭一邊,問返佢我頭先講左啲咩,果然頭先佢無聽我講野hea應我。

成程車我無出過聲,淨係攞住佢部電話播歌。

「收得下過去 也給得了未來
他們在別有用心的生活裡 翩翩舞蹈
你在我後半生的城市裡 長生不老」

「呢把聲咁熟既,好似係邊到聽過。」Ricky襯紅燈既時候拖住我隻手。

「咪董小姐囉,Louis個度成日播,佢叫宋冬野,同你一樣有個大肚腩。」

原來已經到左我樓下,Ricky停低左架車,我就講:

「我播首最鐘意既比你聽~聽埋先上去。」

我打左「宋冬野 班 尸火」既時候,Ricky電話黑左黑,轉左去另一個畫面:

「來電至 Yan」
Louis fan上

多謝
佢風摩萬千少婦

Louis
有冇似佢嘅圖

佢係CWB張智霖
眉好粗黑
五官好突出
成日有鬚根無剃
就夾硬錫落我塊面嚟吉我

好正

不得了

成個post濕晒

樓主又話介紹louis比我識

你TG我啦
幾時同芝士腸分手啊
又係yan
對左Ricky屋企人成日,我點睇都覺得佢同佢屋企人唔係幾似樣,明明佢老豆又型又霸氣,呀媽有幾分姿色,點解Ricky就咩都無遺傳到㗎

食完餐飯,我地一齊睇左陣電視,仲記得個時做緊套爸爸去哪兒,有吳鎮宇同曹格個輯,睇睇下Gloria突然問我:

呢條問題表面睇落只條yes no question,但實質係想試探下我;雖然未至於話憎,但曳既小朋友我係街到會想兜巴星佢地囉,我好快就答:

「我都幾鐘意小朋友㗎,但要養大佢就係另一會事啦。呢個係我表妹仔,就嚟三歲,幾痴我㗎。」我開左個Lock Screen比佢睇,係張我同妹妹既錫錫相。

「So cute~如果第時粒孫有咁可愛就好啦。」佢把高八度既聲有啲刺耳,個尾音都未完,Stanley就接住咁講:

「哈...點會呢...不過我諗我都差唔多時間返去啦。」原來都已經十點幾,我坐左起身。

「係囉都咁夜啦,Ricky送呀妍返去啦。」Stanley望住Ricky講。

「其實我自己返去都得㗎,我平...知道樓下有車返到屋企唔洗麻煩Ricky啦。」屌差啲口快快講左平時都係咁返去,好彩兜得返。

Ricky呢個時間已經著埋鞋等我,我再同佢屋企人講聲再見,Ricky就好快閂門,然後係門到偷聽左陣。

「咁你覺得我點呀頭先,你成晚都無點出聲既。」Ricky食飯同睇電視既時候都無點講過野,仲好似唔嗲唔吊咁。

「幾好呀,你氹得佢地幾開心呀。」佢玩住手機,可能頭先同佢屋企人一齊既時候佢廢時掛住打機,一上到車佢就玩住白貓咁同我傾計。

佢打完Round event之後就放低部電話錫落嚟,我嬲嬲地擰轉個頭一邊,問返佢我頭先講左啲咩,果然頭先佢無聽我講野hea應我。

「呢把聲咁熟既,好似係邊到聽過。」Ricky襯紅燈既時候拖住我隻手。

「咪董小姐囉,Louis個度成日播,佢叫宋冬野,同你一樣有個大肚腩。」

我打左「宋冬野 班 尸火」既時候,Ricky電話黑左黑,轉左去另一個畫面:

「來電至 Yan」

Yan終於出現
出多篇先好訓
btw 幾時教整蔥油豬扒 想整比女朋友食
幾時同芝士腸分手啊

聽講無咁快
又係yan

老是常出現

「來電至 Yan」

Yan終於出現
出多篇先好訓

真係訓啦我
廿四孝男朋友
其實都係我講既咁㗎咋
唔難㗎
Yan終於出現
出多篇先好訓

真係訓啦我
廿四孝男朋友
其實都係我講既咁㗎咋
唔難㗎

平時你兩三點先出文
又無廿四孝咁好
一開始係佢話放假一齊煮野食
依家佢淨係訓覺等食
樓主加油
Yan
即刻諗起公司個個
Louis fan上

多謝
佢風摩萬千少婦

Louis
有冇似佢嘅圖

佢係CWB張智霖
眉好粗黑
五官好突出
成日有鬚根無剃
就夾硬錫落我塊面嚟吉我

即係下個就係Louis
想學蔥油豬扒整比男朋友食

我都想煮飯比男朋友食
個感覺好sweet

ex同佢屋企人都好幾鐘意我手勢

我只係整過甜品比佢地食
睇完louis嘅示意圖真係不得了
好慢呀
Yan終於出現
出多篇先好訓

真係訓啦我
廿四孝男朋友
其實都係我講既咁㗎咋
唔難㗎

平時你兩三點先出文
又無廿四孝咁好
一開始係佢話放假一齊煮野食
依家佢淨係訓覺等食

同個ex一樣
碗又唔肯洗
今日都係夜晚出啦要
樓主加油

係~ 奸媽嗲mas~
Yan
即刻諗起公司個個

你係我同事嚟㗎
Louis fan上

多謝
佢風摩萬千少婦

Louis
有冇似佢嘅圖

佢係CWB張智霖
眉好粗黑
五官好突出
成日有鬚根無剃
就夾硬錫落我塊面嚟吉我

即係下個就係Louis

點解咁諗呀
想學蔥油豬扒整比男朋友食

我都想煮飯比男朋友食
個感覺好sweet

ex同佢屋企人都好幾鐘意我手勢

我只係整過甜品比佢地食

甜品複雜啲喎我覺得
啲份量要秤過先
睇完louis嘅示意圖真係不得了

佢粒酒粒真係
好慢呀

我知衰㗎啦
Yan 老是常出現
Louis fan上

多謝
佢風摩萬千少婦

Louis
有冇似佢嘅圖

佢係CWB張智霖
眉好粗黑
五官好突出
成日有鬚根無剃
就夾硬錫落我塊面嚟吉我

即係下個就係Louis

點解咁諗呀

錫落塊面度,ricky之後仲唔係佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞