[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
我估芝士腸最後會同yan 一齊大團圓結局

咁我呢

你都有嘅

等我寫埋落去...

如果芝士腸同啊yan一齊,都幾好啊

梗好㗎 我放長雙眼睇

世人少左兩個禍害

所以佢地千奇咪撚分手
我估芝士腸最後會同yan 一齊大團圓結局

咁我呢

你都有嘅

等我寫埋落去...

梗好㗎 我放長雙眼睇

世人少左兩個禍害

所以佢地千奇咪撚分手

聽樓豬既語氣芝士腸似係一路呃你 一路同YAN 一齊

咁我呢

你都有嘅

等我寫埋落去...

梗好㗎 我放長雙眼睇

世人少左兩個禍害

所以佢地千奇咪撚分手

祝佢地白頭到老
[/list]天下仆街何其多
唔知點解我完全代入到阿妍你個角色
阿妍
其實男仔係咪飲完酒就會係人都錫
翻工既時候成日聊你玩你吱你又乘機拖你仲會攬你但完全唔覆whatsapp姐係咩
其實我知我地連朋友都唔係
其實我唔係咁隨便既人
其實我唔甘心比人玩
其實佢個心諗緊乜同當我係乜野

以前好中意飲酒
最醉個次同個fd 兩個人隊左一支wisky 一支vodka
第二朝都有印象自己做過咩 臨訓仲識沖涼
未試過飲到唔知自己做緊乜/控制唔到自己
同埋如果飲完酒 我會想訓覺多過想搞野

其實真係醉應該會扯唔起

淨係錫咋冇搞野
但個陣我送佢翻屋企佢都淨係拖我手腕唔係手
好似拖狗咁

我都聽過一個女仔形容
佢比個男仔拖住手腕
感覺好似老豆拖女咁

個感覺係 我甚麼都不是
連比人拖既資格都冇
星期日我地約左四點九龍灣MCL等,我仲突登去左以前酒店intern個度買左個皇牌Blueberry Cheesecake(但最尾都無收到我錢咁應該唔算買),上次Stanley講過話鐘意食,所以我早啲出門口攞埋先去搵Ricky。

前幾日同Ricky因為我覺得見少左有啲唔開心同佢嘈左幾句,希望陣間見完會好啲啦。

我拎住個蛋糕去見Ricky,點知佢一見到我就黑住面講:

「你出門口有無照過鏡㗎,底衫又唔著成個bra透晒比嚟。」

「你態度可唔可以好少少呀?第一句就話人,我呀媽都未出聲話我呀。」個一刻我將手上既扔個蛋糕落佢到,然後轉身走,FF MODE OFF。

佢企係到另埋一邊,好似唔想理我咁。

「我知你擔心我先咁講,下次著返囉。」話晒咁難得先出嚟見,廢時搞到個氣氛咁彊啦,我繞住佢隻手,貼實佢用佢手臂遮住我心口。

Ricky依然無出聲,我繞住佢排隊攞飛等入場。

直到紀錄片既尾聲,最感人既時候我挨左落Ricky到,佢遞左張紙巾比我,我諗佢應該嬲完啦掛。

睇完之後佢叫我介紹多啲呢隊band既歌比佢聽,我仲好開心咁應承佢,話要同佢去日本睇佢地之後二十五周年既live。

佢拖住我,就好似平時咁坐車返去佢屋企。

上到去我地好平常咁同佢屋企人食飯,然後食埋我帶嚟既蛋糕。

成晚我都無咩心情,好似得個空殼咁坐係到,食完飯Ricky就送我返屋企。

今日既佢,同平時好唔同,感覺好冷漠,好陌生。

由踏出佢屋企門口,直到我屋企樓下,我地一句野都無講過。

「你係咪要咁啫?」Ricky無語調咁講,我無答。

「你出句聲得唔得呀,成日都係咁!」我依然無出聲,但眼淺既我已經流緊眼淚。

「唉屌...又喊咩啫你?唔好咁啦。」佢好手足無措咁捉實我隻手,我一下就fing開左。

「我好聲好氣氹你啦洗唔洗咁呀!」佢又激動返。

「做咩你次次都要迫我講野啫!」我好激動好大聲咁講。

「每次都係我就你我搵你,我都會攰㗎,但你一句都無問過我體諒過我,好似係理所當然咁!」Ricky望住我,無出聲。

「做咩唔出聲啫,你要我講呀嘛,我唔明點解我每次都要自己送上門咁cheap呀,得未呀。」Deadair左幾分鐘,我一直都喊緊係到抽泣。

「你走呀,唔好理我。」好明顯我唔想佢走,想佢大大力攬實我唔比我喊。

但佢走左,佢一句野都無講就走左。

當時,成條巷就只係得我一個,我踎係到攬住自己膝頭哥咁喊;會喊,因為痛,因為鐘意一個人而就算明知傷害自己都要㩒住傷口繼續落去既痛,令我諗返起以前同高登仔個時咁既感覺。
星期日我地約左四點九龍灣MCL等,我仲突登去左以前酒店intern個度買左個皇牌Blueberry Cheesecake(但最尾都無收到我錢咁應該唔算買),上次Stanley講過話鐘意食,所以我早啲出門口攞埋先去搵Ricky。

前幾日同Ricky因為我覺得見少左有啲唔開心同佢嘈左幾句,希望陣間見完會好啲啦。

「你態度可唔可以好少少呀?第一句就話人,我呀媽都未出聲話我呀。」個一刻我將手上既扔個蛋糕落佢到,然後轉身走,FF MODE OFF。

「我知你擔心我先咁講,下次著返囉。」話晒咁難得先出嚟見,廢時搞到個氣氛咁彊啦,我繞住佢隻手,貼實佢用佢手臂遮住我心口。

直到紀錄片既尾聲,最感人既時候我挨左落Ricky到,佢遞左張紙巾比我,我諗佢應該嬲完啦掛。

睇完之後佢叫我介紹多啲呢隊band既歌比佢聽,我仲好開心咁應承佢,話要同佢去日本睇佢地之後二十五周年既live。

成晚我都無咩心情,好似得個空殼咁坐係到,食完飯Ricky就送我返屋企。

「你出句聲得唔得呀,成日都係咁!」我依然無出聲,但眼淺既我已經流緊眼淚。

「唉屌...又喊咩啫你?唔好咁啦。」佢好手足無措咁捉實我隻手,我一下就fing開左。

「每次都係我就你我搵你,我都會攰㗎,但你一句都無問過我體諒過我,好似係理所當然咁!」Ricky望住我,無出聲。

「做咩唔出聲啫,你要我講呀嘛,我唔明點解我每次都要自己送上門咁cheap呀,得未呀。」Deadair左幾分鐘,我一直都喊緊係到抽泣。

「你走呀,唔好理我。」好明顯我唔想佢走,想佢大大力攬實我唔比我喊。

當時,成條巷就只係得我一個,我踎係到攬住自己膝頭哥咁喊;會喊,因為痛,因為鐘意一個人而就算明知傷害自己都要㩒住傷口繼續落去既痛,令我諗返起以前同高登仔個時咁既感覺。

樓主唔好喊

Ricky真垃圾

將自己最寶貴既野比左件垃圾

係分手嘅節奏呀
仆街ricky𡁻完鬆
想學蔥油豬扒整比男朋友食

我都想煮飯比男朋友食
個感覺好sweet

ex同佢屋企人都好幾鐘意我手勢

我只係整過甜品比佢地食

甜品複雜啲喎我覺得
啲份量要秤過先

可能因為我中意甜品多啲

我都鐘意食甜野
但身邊無人鐘意

但甜野好易肥
睇完louis嘅示意圖真係不得了

佢粒酒粒真係

濕哂

Louis就好啦咁多女fans

本身已經中意chilam
加埋啲腦補 jeng
睇完最新一篇 好心痛
不過我都明為左自己中意嘅人
真係可以做到好卑微
睇完最新一篇 好心痛
真係可以做到好卑微

自己仆心仆命為左佢,盡哂自己努力,甚至超越自己能力範圍內咁為佢,犧牲呢樣嗰樣。
最後得到嘅係佢唔識珍惜,覺得理所當然並唔係最hurt,而家佢一直都覺得你冇為過佢
樓主唔好喊

Ricky真垃圾

多謝你
今晚繼續...
將自己最寶貴既野比左件垃圾

對我嚟講我比佢既愛就係最珍貴既野
係分手嘅節奏呀
仆街ricky𡁻完鬆

如果可以就咁就分手你話幾好

只係岩岩開始...
想學蔥油豬扒整比男朋友食

我都想煮飯比男朋友食
個感覺好sweet

ex同佢屋企人都好幾鐘意我手勢

我只係整過甜品比佢地食

甜品複雜啲喎我覺得
啲份量要秤過先

可能因為我中意甜品多啲

我都鐘意食甜野
但身邊無人鐘意

但甜野好易肥

食完先減
尋日跟著殘廁coffee做左十分鐘abs
睇完louis嘅示意圖真係不得了

佢粒酒粒真係

濕哂

Louis就好啦咁多女fans

本身已經中意chilam
加埋啲腦補 jeng

呀寧話我美化左Louis
好好睇 追左好耐
ricky好仆街!
睇完最新一篇 好心痛
真係可以做到好卑微

宜家唔會再有個個呀妍出現
個時仲好自責覺得係自己既錯
睇完最新一篇 好心痛
真係可以做到好卑微

自己仆心仆命為左佢,盡哂自己努力,甚至超越自己能力範圍內咁為佢,犧牲呢樣嗰樣。
最後得到嘅係佢唔識珍惜,覺得理所當然並唔係最hurt,而家佢一直都覺得你冇為過佢

exact7ly

愛情唔係你付出幾多人地就會愛你
好好睇 追左好耐
ricky好仆街!

謝謝
今晚再出
好有現場感,好sad
一日就追到live了
一路睇都一路諗番發生喺自己身上嘅事
好有同感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞