[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
你知道我在等你們分手嗎

有d人天生只會俾某一類型人吸引到
如果只會被賤人吸引到就小心d
返工都要推推post

今日好唔開心 等睇樓主既文

多謝呀妍 返完工先add你
有d人天生只會俾某一類型人吸引到
如果只會被賤人吸引到就小心d

所以一個人幾好
返工都要推推post

今日好唔開心 等睇樓主既文

我驚你睇完更唔開心喎

多謝呀妍 返完工先add你

等你收工

等你收工

好彩呀妍係女仔
咪俾男朋友知道呷醋呷死佢
btw 等你出文 加油
一日就追到live了
一路睇都一路諗番發生喺自己身上嘅事
好有同感

射射你
唔知係邊一段有同感
但都唔係好既感覺

其實係好多個位都有同感

咁大家既經歷都差唔多

唔知你有冇咁嘅應覺
就係每經歷多一次呢啲傷痛
下一次都會比上一次更難踏出嗰一步
下次幾時出文
Send出去之後,我反而更加訓唔著,好驚佢隨時會覆我而我會miss左,就好似頭先我一直留係原地咁等佢,怕佢會搵唔到我。

但如果真心搵一個人,就算我匿埋係邊佢都會搵到。

我攞住部電話等等下,就訓著左。

第朝我醒左第一件事即刻睇有無msg,打開chat room,只係見到「已讀」兩個字,我一怒之下將成個LINE delete左,Whatsapp都熄左Last seen同已讀既功能。

連我自己都唔知幾時開始咁在意Ricky,只係一個已讀不回已經改變我平時唔會在意既事。

不過道歉已經係我既底線,佢唔再搵我既話我都唔會求佢去理我。

個幾日我地都無搵過對方,我個表妹又岩岩出世,每日都陪媽媽去睇佢,咁岩醫院個頭就係太平山,有晚我探完妹妹就自己上左去散下步。

「Ricky哥下次帶我去山頂睇日落得唔得呀?我咁大個女都未去過...」我係ig碌到pair情侶係山頂影既相,伏左係佢肚腩到問佢。

一個月後既今日,我係獅子亭望住同相入面一樣既景色,自己一個。

係我沉醉係呢段回憶既時候,我擰轉頭見到個拎住部單反既鬼佬,鏡頭向住呢邊,我以為自己攝左鏡行左去第邊。

佢行左過嚟我呢邊,除左纜係頸既相機落嚟比我睇:

「Sorry for my rudeness, I just took a picture of you.」

金黃色既日落照射住密密麻麻既大廈,而每座大廈都有一點點既燈光點綴,右手邊有個女仔,微風吹起及腰既長髮,因為背光既關係,只係睇到佢側面既剪影,雖然睇唔到佢既表情,但個感覺就好憂鬱。

「Is that me? That's cool, can I take a picture of this?」

「Absolutely!」我用手機影完之後就返去醫院搵呀媽。

多得呢張相,我終於提起精神,暫時放低Ricky既事。

等你收工

好彩呀妍係女仔
咪俾男朋友知道呷醋呷死佢
btw 等你出文 加油

有人呷醋既感覺好幸福

高登仔都有fans
佢會出現既但唔係感情線lu~
一日就追到live了
好有同感

射射你
唔知係邊一段有同感
但都唔係好既感覺

其實係好多個位都有同感

咁大家既經歷都差唔多

唔知你有冇咁嘅應覺

所以宜家習慣左一個人
下次幾時出文

即講即有
Send出去之後,我反而更加訓唔著,好驚佢隨時會覆我而我會miss左,就好似頭先我一直留係原地咁等佢,怕佢會搵唔到我。

但如果真心搵一個人,就算我匿埋係邊佢都會搵到。

我攞住部電話等等下,就訓著左。

第朝我醒左第一件事即刻睇有無msg,打開chat room,只係見到「已讀」兩個字,我一怒之下將成個LINE delete左,Whatsapp都熄左Last seen同已讀既功能。

連我自己都唔知幾時開始咁在意Ricky,只係一個已讀不回已經改變我平時唔會在意既事。

不過道歉已經係我既底線,佢唔再搵我既話我都唔會求佢去理我。

個幾日我地都無搵過對方,我個表妹又岩岩出世,每日都陪媽媽去睇佢,咁岩醫院個頭就係太平山,有晚我探完妹妹就自己上左去散下步。

「Ricky哥下次帶我去山頂睇日落得唔得呀?我咁大個女都未去過...」我係ig碌到pair情侶係山頂影既相,伏左係佢肚腩到問佢。

一個月後既今日,我係獅子亭望住同相入面一樣既景色,自己一個。

係我沉醉係呢段回憶既時候,我擰轉頭見到個拎住部單反既鬼佬,鏡頭向住呢邊,我以為自己攝左鏡行左去第邊。

佢行左過嚟我呢邊,除左纜係頸既相機落嚟比我睇:

「Sorry for my rudeness, I just took a picture of you.」

金黃色既日落照射住密密麻麻既大廈,而每座大廈都有一點點既燈光點綴,右手邊有個女仔,微風吹起及腰既長髮,因為背光既關係,只係睇到佢側面既剪影,雖然睇唔到佢既表情,但個感覺就好憂鬱。

「Is that me? That's cool, can I take a picture of this?」

「Absolutely!」我用手機影完之後就返去醫院搵呀媽。

多得呢張相,我終於提起精神,暫時放低Ricky既事。

其實ricky黎到呢度係咪已經有心想飛起呀妍
佢已經攞到佢想要嘅野蝦條

當時我都想知

當時我都想知

咁而家嘅你又點睇

當時我都想知

咁而家嘅你又點睇

唔重要
都過左去
有人呷醋既感覺好幸福

呀妍都會遇到個為你呷醋嘅男仔架
係咁唔好彩遇到高登仔同ricky呢兩個大仆街先啫

當時我都想知

咁而家嘅你又點睇

唔重要
都過左去

Wow
識咁諗 叻女
你要堅強呀呀妍
唔好俾ricky 條仆街傷你心呀
一日就追到live了
好有同感

射射你
唔知係邊一段有同感
但都唔係好既感覺

其實係好多個位都有同感

咁大家既經歷都差唔多

唔知你有冇咁嘅應覺

所以宜家習慣左一個人

唉 諗番都覺得好攰
有人呷醋既感覺好幸福

呀妍都會遇到個為你呷醋嘅男仔架
係咁唔好彩遇到高登仔同ricky呢兩個大仆街先啫

完左佢兩個應該都鬆口氣啦
就嚟到我最唔想面對個part
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞