[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
以為張相係廣告 搵咗幾秒

右上角有團白色野係隻狗
右下角銀色既係打火機
左上隻大手板係Louis
全部人都知咩事?

知㗎 下一篇會講
佢問得好直接
咁睇芝士腸都唔算肥

差d比佢亂我陣腳
肥得唔明顯啫

每次都諗起您話無乜feel
只係feel到痕痕地
全部人都知咩事?

知㗎 下一篇會講

好耐之前 我都成日發夢見到嗰個人
全部人都知咩事?

知㗎 下一篇會講

This Man
全部人都知咩事?

知㗎 下一篇會講

This Man

全部人都知咩事?

知㗎 下一篇會講

This Man

咁就就嚟三年
負皮樓主
負皮樓主

點解呀
好開心一開有咁多文
岩岩睇你ig 係咪仲有張佢既相

我都係
咁多籌碼!好似賭好大咁
岩岩睇你ig 係咪仲有張佢既相

del左好耐啦

我都係

下次加埋句
「澳門首家線上賭場上線啦!」
咁多籌碼!好似賭好大咁

唔大㗎
多人掛可能
全部人都知咩事?

知㗎 下一篇會講

This Man

Is a 大仆街
個晚其實大部分人都知我地三個既事,我放低個酒杯,慢慢行去洗手間。

「我地三個始終都係唔可以去返以前咁。」

我諗起高登仔同Ricky一齊上嚟個晚,我想返去個陣時,我同Ricky一齊攬住高登仔個陣時。

唔係,應該要返到我同高登仔第一次見面個時。

所有野都係我既出現先搞成宜家咁。

我耷低頭拉開門,轉左去女廁,點知門口面企左個人:

「呀,Sorry。」我講完先知,撞到既原來係Chloe,佢扶住我。

「唔緊要。」Chloe講完就行左入去,佢行過既時候好似有陣風吹過咁。

去完廁所入返去,就見到Ricky自己一個坐左係側邊無再玩,我過去坐低咩都未問佢就自己就話:

「玩極都輸,唔玩啦。」(其實只係輸左幾舊水)

「好~ 咁我地坐多陣就走啦。」

「喂你兩個坐埋嚟一齊玩啦,掛住咬耳仔。」Louis班朋友拎住個骰盅yap我地埋去。

「好,照舊高手組呀嘛可~」我坐左過去單手搖左幾下骰盅,啪一聲手起骰落。

高手組即係每Round輸個個最少要飲一杯,咁玩大話骰既話你仲可以同你要開佢個條友輸賭,最少都要用一杯做賭注;而且唔可以提人或者重複返頭先叫過啲咩,有份附和開既人開錯左都要一齊飲。

唔記得講,玩親骰盅我都係會輸到仆街,Ricky都係。

個時既我都算幾飲得,反而Ricky輸既時候我就幫佢頂左幾杯,佢個樣好似唔係幾掂咁。

「唉屌無煙tim,喂Ricky有無。」高登仔問坐左係到隻眼就嚟變到得返條線既Ricky,佢揮揮手繼續攤係梳化。

「你繼續玩我落去買啦,照舊黑冰?」Chloe行過嚟好溫柔咁問高登仔,佢點點頭,Chloe拎銀包就走左。

「喂,呀嫂好鍚你喎,恨死隔離啦。」班男人醉醉地咩都笑一餐。

「喂一齊出露台,食住我個包先啦。」Louis過嚟比左包紅萬高登仔,成班男人都跟左出去,佢地仲拉埋Ricky走。

成間吧得返歌神Kyle係到唱緊歌,我走過去同佢一齊唱,佢點左蕭敬騰既夢一場。

「時常想起過去的溫存 它讓我在夜里不會冷

你說一個人的美麗是認真

兩個人能在一起是緣份」

「唱得幾好喎,妍。」Kyle笑住摸我個頭,繼續唱落去。

等佢唱完之後,我先開口問佢:

「做咩你唔出去既,佢地好似傾緊我既事。」

「無興趣,同你唱下歌仲好啦 。」

好彩有Kyle陪我咋,佢就好似個大哥哥咁,無記錯佢應該岩岩好大我十二年,我地都係屬豬;佢啲style次次都係裇衫貼身西褲,個頭gel到打風都打唔甩。

Kyle同我坐左係波枱邊,下一首係林宥嘉版本既,我愛的人。

「我愛的人 她已有了愛人

從他們的眼神 說明了我不可能」
Kyle會唔會係下一個賤人
留名🤘🏾
Kyle會唔會係下一個賤人

暫時唔會作出任何評論
留名🤘🏾

謝謝~

btw 一齊紀念泉水姐姐
ZARD - Forever You
歌詞寫得好好
https://www.youtube.com/watch?v=AWrepePsxTs
嗚哇

見到chole一定好老尷
嗚哇

見到chole一定好老尷

好彩成晚都無點見到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞