[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
lm

其實都好緊湊 因為一次過睇曬
呢頭sad完高登仔果頭就到條芝士腸
過去既呀妍真係好傻仔

咁就太好啦
宜家既呀妍都好傻仔

咁就 er...

祝你好彩d唔駛再做仆街磁石

仆開有條路
我諗我等到廿七歲先啦要

咁迷信架
等我試下卜支卦先

我呀叔幫我算㗎
之後會再講少少

我係細細個出世屋企人抱左我去算
都係27歲

佢粒酒粒真係

濕哂

Louis就好啦咁多女fans

本身已經中意chilam
加埋啲腦補 jeng

呀寧話我美化左Louis

幻想破滅

我印象中FF得太好

好想見下本尊
睇完最新一篇 好心痛
不過我都明為左自己中意嘅人
真係可以做到好卑微

宜家唔會再有個個呀妍出現
個時仲好自責覺得係自己既錯

I know that feel
不過做過一次就算
以後都唔會咁對自己

好多野都係同自己講一次就夠
希望係第一次亦係最後一次

係 嗰種感覺真係好難受

唔知你有冇咁嘅應覺
就係每經歷多一次呢啲傷痛
下一次都會比上一次更難踏出嗰一步

所以宜家習慣左一個人

唉 諗番都覺得好攰

攰㗎
不過就嚟寫完
之後就唔會再諗

就當好好紀錄完收起佢

唔會再睇返應該

可能老咗嗰陣睇番自己

其實每過幾年睇翻之前既自己
又會反思下自己做過d乜鳩野

近呢幾年真係唔知自己做乜鳩
一日就追到live了
一路睇都一路諗番發生喺自己身上嘅事
好有同感

射射你
唔知係邊一段有同感
但都唔係好既感覺

其實係好多個位都有同感

咁大家既經歷都差唔多

唔知你有冇咁嘅應覺
就係每經歷多一次呢啲傷痛
下一次都會比上一次更難踏出嗰一步

所以宜家習慣左一個人

唉 諗番都覺得好攰

攰㗎
不過就嚟寫完
之後就唔會再諗

就當好好紀錄完收起佢

唔會再睇返應該

可能老咗嗰陣睇番自己

希望啲孫唔會睇到呢個故

有孫女就拎嚟做反面教材

所以我好驚第時會生女
驚佢會好似我咁蠢

我諗佢就係等我講呢句
一諗到佢無鐘意過我就

佢自己親口認定係點

我寧願佢親口講等我死心

係男仔都唔鐘意講出口
定佢地自己心虛唔敢講

諗起一個人

咁樣好虐心
lm

陣間出

其實都好緊湊 因為一次過睇曬
呢頭sad完高登仔果頭就到條芝士腸
過去既呀妍真係好傻仔

咁就太好啦
宜家既呀妍都好傻仔

咁就 er...

祝你好彩d唔駛再做仆街磁石

仆開有條路
我諗我等到廿七歲先啦要

咁迷信架
等我試下卜支卦先

我呀叔幫我算㗎
之後會再講少少

我係細細個出世屋企人抱左我去算
都係27歲

你威啲喎由細細個就已經比人算

佢粒酒粒真係

濕哂

加埋啲腦補 jeng

幻想破滅

我印象中FF得太好

好想見下本尊

有機會既

加埋啲腦補 jeng

幻想破滅

我印象中FF得太好

好想見下本尊

有機會既

組團去飲酒

加埋啲腦補 jeng

幻想破滅

我印象中FF得太好

好想見下本尊

有機會既

組團去飲酒

口講話要回復單身識下其他男仔,但心入面只係想要佢一個;分開又係我講,宜家講完又後悔唔知可以點挽回,成件事都好似係我搞到好兒戲,由講完個日開始都唔知喊濕左個枕頭幾多晚,明明我以為分開下係個解脫...

之後幾日清明,每年我都會跟老豆返去澳門拜山,順便可以出走深潛幾日,暫時忘記呢排發生既事。

每次返去我都會痴實繞住我老豆行下大街小巷,聽佢講返佢以前既威水屎,我好鐘意呢種感覺,佢就好似一個避風塘咁,隨時都係到等我返嚟

我仲有個細我兩年既澳門表弟,有時我都會當佢係半個男朋友仔咁嗲,佢知我個時要返酒吧無得睇達哥,突登WhatsApp voice msg錄啲潮文同唱歌live比我聽;個晚我post左張相搭住佢膊頭見唔到樣既,caption係表弟比我聽既一首歌「難過 就是為了過去的好」,我有個frd仲留言話我放閃,唔知Ricky睇到會唔會都咁諗呢。

有佢陪個幾日,我終於唔洗喊住咁訓。

但當我返返香港既時候,又變返以前咁頹。

「讓我愛妳 然後把我拋棄
我只要出發 不要目的
我會一直想妳 忘記了呼吸
孤獨到底 讓我昏迷」

每晚我都要催眠自己入睡,直到有晚我係Louis到收工,佢話諗到辦法幫我約Ricky出嚟,就算最後點,都應該面對面講清楚。

加埋啲腦補 jeng

幻想破滅

我印象中FF得太好

好想見下本尊

有機會既

組團去飲酒

好呀
口講話要回復單身識下其他男仔,但心入面只係想要佢一個;分開又係我講,宜家講完又後悔唔知可以點挽回,成件事都好似係我搞到好兒戲,由講完個日開始都唔知喊濕左個枕頭幾多晚,明明我以為分開下係個解脫...

之後幾日清明,每年我都會跟老豆返去澳門拜山,順便可以出走深潛幾日,暫時忘記呢排發生既事。

每次返去我都會痴實繞住我老豆行下大街小巷,聽佢講返佢以前既威水屎,我好鐘意呢種感覺,佢就好似一個避風塘咁,隨時都係到等我返嚟

我仲有個細我兩年既澳門表弟,有時我都會當佢係半個男朋友仔咁嗲,佢知我個時要返酒吧無得睇達哥,突登WhatsApp voice msg錄啲潮文同唱歌live比我聽;個晚我post左張相搭住佢膊頭見唔到樣既,caption係表弟比我聽既一首歌「難過 就是為了過去的好」,我有個frd仲留言話我放閃,唔知Ricky睇到會唔會都咁諗呢。

有佢陪個幾日,我終於唔洗喊住咁訓。

但當我返返香港既時候,又變返以前咁頹。

「讓我愛妳 然後把我拋棄
我只要出發 不要目的
我會一直想妳 忘記了呼吸
孤獨到底 讓我昏迷」

每晚我都要催眠自己入睡,直到有晚我係Louis到收工,佢話諗到辦法幫我約Ricky出嚟,就算最後點,都應該面對面講清楚。

垃撚圾
男人做到咁
清清楚楚傾下有咩困難
唔聲唔聲咁當完左?
真係不知所謂
不過有錢仔有條件
終於都要講清楚啦
嚟啦,我準備好
I am back
我都係因為一次嘈交改咗last seen 同藍tick,跟住佢以為我block 咗佢
唔識打電話嚟咁撚蠢嘅啲仆街

上次旅行時佢wtsapp 我,我平時應'?'但果日心情好就應hi,結果佢以為我轉咗電話,都費事解釋

尋日生日,佢係我fb 嘅public post (無add fd)講咗句生日快樂加咗句嘢,睇完真心覺得佢好on9 係度答番你,一個人嘅浪漫你呢個keep 住有拖拍仲要一拖n個嘅仆街識條鐵咩 不過你唔上連登應該唔會睇到㗎喇,純粹打出嚟發泄下

所以我話有心實會搵到你
我明覺得佢好on9唔成熟既心情

最慘係佢成日話自己係大人,話其他人唔成熟
利申:佢係呀叔嚟

幻想破滅

我印象中FF得太好

好想見下本尊

有機會既

組團去飲酒

好呀

組團出發 然後若干年後又有故仔聽
我既乜乜係高登
混血仲要馬交人,人生贏家
個晚我post左張相搭住佢膊頭見唔到樣既,caption係表弟比我聽既一首歌「難過 就是為了過去的好」,我有個frd仲留言話我放閃,唔知Ricky睇到會唔會都咁諗呢。

如係我之前果個實會留言話「咁浪漫呀」
垃撚圾
男人做到咁
清清楚楚傾下有咩困難
唔聲唔聲咁當完左?
真係不知所謂
不過有錢仔有條件

有無錢都好
作為一個男人連咁小事都要拖泥帶水
I am back
我都係因為一次嘈交改咗last seen 同藍tick,跟住佢以為我block 咗佢
唔識打電話嚟咁撚蠢嘅啲仆街

上次旅行時佢wtsapp 我,我平時應'?'但果日心情好就應hi,結果佢以為我轉咗電話,都費事解釋

尋日生日,佢係我fb 嘅public post (無add fd)講咗句生日快樂加咗句嘢,睇完真心覺得佢好on9 係度答番你,一個人嘅浪漫你呢個keep 住有拖拍仲要一拖n個嘅仆街識條鐵咩 不過你唔上連登應該唔會睇到㗎喇,純粹打出嚟發泄下

所以我話有心實會搵到你
我明覺得佢好on9唔成熟既心情

最慘係佢成日話自己係大人,話其他人唔成熟
利申:佢係呀叔嚟

心智唔成熟真係好難頂
我都準備好寫落去了
拖左幾篇終於都

幻想破滅

我印象中FF得太好

好想見下本尊

有機會既

組團去飲酒

好呀

組團出發 然後若干年後又有故仔聽
我既乜乜係高登

即日成團
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞