[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
Btw追左成個月開始唔記得啲情節
利申: 樓豬fans, 追故追到替樓豬心痛

傻西嚟既
有fans啦我
我都知出得慢㗎啦
完極都完唔到Ricky
btw最細個ex都大過我四年
今晚有冇文

又係你
有呀 等多陣

佢係CWB張智霖
眉好粗黑
五官好突出
成日有鬚根無剃
就夾硬錫落我塊面嚟吉我

即係下個就係Louis

點解咁諗呀

錫落塊面度,ricky之後仲唔係佢

佢成日都係咁
無特別意思

靚仔真係好,成日都有得錫
聽絲打語氣仲好似唔多介意習以為常

唔過份又無咩所謂既
不過有啲客手多多好黑人憎
靚唔靚仔都咁話

樓主真人應該好靚女 俾咁多佬圍住
樓主會唔會因為以後只食大叔,唔食翻啲年紀差唔多嘅男仔架

樓主MK妹 但混血兒 巴打上啦

點解咁諗呀

佢成日都係咁
無特別意思

唔過份又無咩所謂既
靚唔靚仔都咁話

嬲主唔show我
今晚要睇完文先訓
Ricky好心急一手搶走部電話,我無出聲,但眼淚好唔爭氣滴緊落嚟。

「你做咩無啦啦喊呀?一個電話啫唔好咁敏感得唔得啫!」Ricky好大聲咁喝我。

我一邊嘗試忍住眼淚,連我自己都未搞清楚就控制唔到咁喊,無出到聲。

「你講句野啦都唔知你喊乜!」同樣既語氣,Ricky顯得好唔耐煩。

「你係我面前打返比佢。」我抑制住自己,好冷靜咁講。

「我無野同佢講,唔打。」Ricky好細聲講。

「我一路以嚟連你部電話都無掂過,你自己講過會block佢㗎,宜家呢?我一路以嚟信你先唔想好似呀yan 咁管住你咋。」雖然一個來電唔代表到啲咩,但Ricky既反應已經出賣左佢,我都希望係自己諗多左。

「佢用豆豆嚟威脅我,話如果block左佢就唔比飯佢食,我唔想你諗咁多先無同你講咋,呀妍。」Ricky捉實我隻手唔比我fing開,同頭先大大聲喝我既佢好似變左第二個人咁。

「如果佢真心愛豆豆就唔會用佢嚟要脅你啦,更何況如果豆豆有啲咩事咪只會令佢無左個藉口搵你。」唔知係咪佢捉實我隻手既關係,我開始冷靜落嚟無再喊。

「呀妍,你信我啦,我唔想因為個ex破壞到我地之間既感情。」Ricky講完就捉實我個頭錫左落嚟,但我腦入面依然係佢地好sweet咁攬住豆豆影相個個樣。

我自己一個落左車,仲叫佢唔洗送我直接返去,我自己就行左去樓下個球場坐左陣。

我睇住sd比呀寧個張呀yan抱住豆豆既相係到諗,呢條女蒙頭我都唔入閘啦法官大人。

抹乾好晒眼淚之後,我又帶著另一個面具返屋企,廢時呀媽見到我個頹樣會擔心。

宜家諗返起咁撚假既大話都有人信既,呀妍真係on99蠢過隻豬
可唔可以寫個聰明啲既呀妍出嚟

點解咁諗呀

佢成日都係咁
無特別意思

唔過份又無咩所謂既
靚唔靚仔都咁話

嬲主唔show我

西兄咪再串我啦
我唔係5P post嚟㗎
今晚要睇完文先訓

嚟多篇
不過等我嬲完自己先
今晚要睇完文先訓

嚟多篇
不過等我嬲完自己先

過左去就算啦
點解做左咁多年人都無遇過呢種女仔
今晚要睇完文先訓

嚟多篇
不過等我嬲完自己先

過左去就算啦

咁蠢咁易呃既女仔?
寫呢個故既時候就睇清楚晒成件事
原來咁先係最可怕
咁岩個次就係Ricky同佢班兄弟去日本旅行之前最後一次見面,Ricky之後仲要緊接去出trip,雖然每晚我地都會Skype,但個晚既事仲係我腦海到揮之不去。

Ricky係日本既時候,高登仔有上過嚟Louis到,仲走過嚟問下我近況咁,就不過就算我有十萬條問題想問清楚佢,都只能放係心入面最底處。

當時Louis無啦啦醉醉地行埋嚟,唔知講笑定點問左我一個問題:

「Ricky去左日本風俗店喎,你點睇呀?」

我記得,有次我細個睇完套劇講包二奶定唔知出軌,個大婆知道之後好冷靜咁話:

「男人都鐘意玩,只要佢識得分清楚咩係玩,最後識返屋企就夠。」

我答左呢句,Louis好似聽唔到咁就行開左,我諗佢真係醉醉地啦。

又或者咁講啦,我唔介意你去玩,但相反你都唔可以介意我做同樣既事;但我後來我先發現,呢樣只係理想,現實根本係唔可行既,因為我連想去玩既意欲都無。

(聽落好似好公平,如果我係一個爛玩爛蒲既女仔就係囉。)

Ricky係日本返左嚟幾日都無點搵我,我淨係過去搵左佢食個lunch,佢都急急腳返去預備過幾日公幹既事,見佢咁忙我都廢時煩住佢,佢得閒自然會搵我既。

臨去歐洲前一晚,佢又偷偷地帶左我上佢屋企,佢話有份唔放得耐既手信要我自己去拎,當然,最後我就變左份手信比佢食左

除左呢樣,佢仲買左條頸鍊比我(手信同情人節補送禮物),係一條會隨著人體溫度而變色既頸鍊,仲話每一款都係世界上獨一無二既,雖然靚就唔係幾靚,但佢送比我之後我都keep住帶係身。

直到佢去到歐洲,每日都係sd一兩張相比我,連Skype都少左,但我都唔介意,可能會佢真係忙呢,話晒都係第一次公幹應該好多野跟。

聽佢講返每日有咩做錯覺得好唔開心都好錯敗,我都係佢身邊鼓勵住佢,可能我唔識講啲咩說明氹佢開心,佢好似一路都無咩心機覆我咁。
[/list]天下仆街何其多
唔知點解我完全代入到阿妍你個角色
阿妍
其實男仔係咪飲完酒就會係人都錫
翻工既時候成日聊你玩你吱你又乘機拖你仲會攬你但完全唔覆whatsapp姐係咩
其實我知我地連朋友都唔係
其實我唔係咁隨便既人
其實我唔甘心比人玩
其實佢個心諗緊乜同當我係乜野
阿妍
翻工既時候成日聊你玩你吱你又乘機拖你仲會攬你但完全唔覆whatsapp姐係咩
其實我唔係咁隨便既人
其實我唔甘心比人玩

或者大家只係各取所需
可能佢享受既係曖昧既過程

佢當你係咩都唔重要
因為你已經投入左係呢段感情
就算佢講明唔鐘意你
你都只係想繼續等落去
等到佢發現你一直等緊佢既一日
但呢日會唔會嚟
都無人知
今晚要睇完文先訓

嚟多篇
不過等我嬲完自己先

過左去就算啦

咁蠢咁易呃既女仔?
原來咁先係最可怕

由你冇左高登仔到ricky介入嗰刻你已經輸左
先不論你本身係咪一個咁蠢咁易呃嘅女仔
一個失戀又冇人要嘅女仔
突然身邊出現一個印象同條件唔差嘅男人
係好易中伏
跟住到你愛上左佢
就算你明知佢係呃緊你
你都會幫佢諗埋借口
呃埋自己

點解咁諗呀

佢成日都係咁
無特別意思

唔過份又無咩所謂既
靚唔靚仔都咁話

我好似細過樓主
樓主應該唔多好弟弟
想學蔥油豬扒

上面都算小教學掛

用咩醃豬扒
同埋煎到半熟就熄火
會唔會唔熟架?
真心求教 想整俾男朋友食
利申 地獄廚神

雞粉少少鼓油生粉醃
唔洗熄火直接加鼓油繼續煎
啲豬扒上晒色就加蔥熄火
唔難㗎

要拍鬆塊肉嗎
追完故諗住睇下啲留言講咩,一撳開,仆你個街食譜
阿妍
其實我唔係咁隨便既人
其實我唔甘心比人玩

以前好中意飲酒
最醉個次同個fd 兩個人隊左一支wisky 一支vodka
第二朝都有印象自己做過咩 臨訓仲識沖涼
未試過飲到唔知自己做緊乜/控制唔到自己
同埋如果飲完酒 我會想訓覺多過想搞野
阿妍
其實我唔係咁隨便既人
其實我唔甘心比人玩

以前好中意飲酒

Between 認真你就輸了
比人hurt 過真係明呢句幾咁高深
依家係一齊/認定對方之前 都會逼自己唔好咁投入
咁好似好衰 但比人hurt 得多
唯有咁保護自己
今晚要睇完文先訓

嚟多篇
不過等我嬲完自己先

過左去就算啦

咁蠢咁易呃既女仔?
原來咁先係最可怕

由你冇左高登仔到ricky介入嗰刻你已經輸左
先不論你本身係咪一個咁蠢咁易呃嘅女仔
一個失戀又冇人要嘅女仔
突然身邊出現一個印象同條件唔差嘅男人
係好易中伏
跟住到你愛上左佢
就算你明知佢係呃緊你
你都會幫佢諗埋借口
呃埋自己

就嚟會慢慢拆穿佢既謊言...

點解咁諗呀

佢成日都係咁
無特別意思

唔過份又無咩所謂既
靚唔靚仔都咁話

我好似細過樓主
樓主應該唔多好弟弟

我好似無講過
中學個時我暗戀左個師弟三年
想學蔥油豬扒

上面都算小教學掛

用咩醃豬扒
同埋煎到半熟就熄火
會唔會唔熟架?
真心求教 想整俾男朋友食
利申 地獄廚神

雞粉少少鼓油生粉醃
唔洗熄火直接加鼓油繼續煎
啲豬扒上晒色就加蔥熄火
唔難㗎

要拍鬆塊肉嗎

微微用刀背打幾下
我習慣每一塊既size係幾擔食得晒
追完故諗住睇下啲留言講咩,一撳開,仆你個街食譜

飲食台
阿妍
其實我唔係咁隨便既人
其實我唔甘心比人玩

以前好中意飲酒

其實真係醉應該會扯唔起

臨去歐洲前一晚,佢又偷偷地帶左我上佢屋企,佢話有份唔放得耐既手信要我自己去拎,當然,最後我就變左份手信比佢食左

呀妍好似Ricky一開口話要就會比佢咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞