[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
垃撚圾
男人做到咁
清清楚楚傾下有咩困難
唔聲唔聲咁當完左?
真係不知所謂
不過有錢仔有條件

有無錢都好
作為一個男人連咁小事都要拖泥帶水

拖泥帶水先進可攻退可守呀傻女
講清楚哂冇得翻轉頭嘛
話唔定佢想翻焯
個晚我post左張相搭住佢膊頭見唔到樣既,caption係表弟比我聽既一首歌「難過 就是為了過去的好」,我有個frd仲留言話我放閃,唔知Ricky睇到會唔會都咁諗呢。

如係我之前果個實會留言話「咁浪漫呀」

屌呢啲真係登佢覺得柒
寫到呢到已經係完美自爆
垃撚圾
男人做到咁
清清楚楚傾下有咩困難
唔聲唔聲咁當完左?
真係不知所謂
不過有錢仔有條件

有無錢都好

講清楚哂冇得翻轉頭嘛
話唔定佢想翻焯

世事被你看透
佢教識我應該要自私啲
雖然學極都未學得識
垃撚圾
男人做到咁
清清楚楚傾下有咩困難
唔聲唔聲咁當完左?
真係不知所謂
不過有錢仔有條件

有無錢都好

講清楚哂冇得翻轉頭嘛
話唔定佢想翻焯

世事被你看透
佢教識我應該要自私啲
雖然學極都未學得識

自私呢啲野就唔好學啦
學下點保護自己會好啲
Louis遞左部電話比我睇,原來佢係WhatsApp grp入面吹雞叫佢地去轉澳門賭錢,無得唔出席咁話,宜家諗返起都唔知點解凌晨兩三點Louis都可以咁大號召力叫晒佢地出嚟陪佢癲

佢地約左四點係上環港澳碼頭等,我就一直係到諗,見到Ricky既時候應該講啲咩,明明等左咁耐終於有機會見,但又覺得自己咩都未準備好,無信心面對佢。

我同Louis到左碼頭無幾耐,由遠處已經見到Ricky既身影,佢行過嚟既時候無同我打招呼,當我透明咁,Louis就點左佢去買船飛,一次過買晒全部人既飛

等到其他人都到齊我地就過關準備上船,座位係兩個兩個既,我揀左個窗口位坐底,Louis就想迫Ricky坐我隔離,但最後佢都係同另一個人調位,坐左係我前排同高登仔一齊坐。

成程船大家都訓晒,係高登仔咁無聊影左張自拍係我地每個人都訓晒教既樣,而我坐左係佢正後邊。

我地一落船就去左碼頭隔離間水立方,話說我咁大個女都未入過賭場(係我就嚟十八歲既時候佢就改左例廿一歲),當時我著住套黑色貼身裙同黑絲,加對短踭boot,佢地叫我繞住Kyle黑起塊面唔好有表情就唔會比人周,行入去正門既時候我feel到個保安好似想截住我咁,但最後都成功入左去。

凌晨時份嚟講呢到都唔算少人,唔同枱分晒area,而Louis最拿手既就係百家樂,佢地每人都夾左一千蚊做本,除左我之外。

Ian呢條ABC今次都有嚟,多得佢我先無咁悶,佢仲教識左我玩老虎機,雖然比佢笑鳩我啲運真係唔多掂,我仲嬲嬲地咬左佢手臂一大啖。

係入邊好悶,佢地就話不如出去行下,但我比較擔心陣間會唔會入唔返去。

「呀妍你點呀?」一把熟悉既聲音係我隔離,唔係Ricky,係高登仔。

「你都會關心我㗎咩?」估唔到高登仔都會關心我,我串串地咁問返佢。

「如果你嚟係想cool煲既,我勸你打消呢個念頭啦。」佢好認真咁講完,然後點著含係口既香煙。

「點解要同我講呢啲野,我無打算咁做。」我好憎比人睇穿既感覺,我背住左高登仔,見到行係好遠既Ricky,今日佢望都無望過我一眼。

「有啲野我應該一早同你講,但我既身分唔應該講...」佢呼左口煙出嚟,望住前邊個海咁講。

「我明既,你講既野我識點做㗎啦。」

聽完高登仔講既野,我諗佢係唯一一個勸我而我又聽得入耳既人,我開始有種感覺,成件事應該唔係我控制範圍之內,無論我做啲咩,Ricky都唔會返嚟我身邊。
垃撚圾
男人做到咁
清清楚楚傾下有咩困難
唔聲唔聲咁當完左?
真係不知所謂
不過有錢仔有條件

有無錢都好

講清楚哂冇得翻轉頭嘛
話唔定佢想翻焯

世事被你看透
佢教識我應該要自私啲
雖然學極都未學得識

自私呢啲野就唔好學啦
學下點保護自己會好啲

唔拍拖就係最好既保護
過左無耐Louis就垂頭喪氣咁出返嚟,然後講:
「今日無咩運...每人分返三千蚊啦!」高登仔meet住Louis塊面,仲以為真係輸晒tim

佢話每次既指定動作就係搭的士過去永利食早餐再返去揼下骨,先返香港。

去到Ricky比佢地迫住坐左係我斜對邊,成程佢一句野都係講過,Louis都睇唔過眼捉左佢出去傾幾句。

聽佢講返,大概就係屌佢連小小事都唔處理好,唔係話佢幫住邊個,但做男人既就應該有始有終。

食完個早餐,佢終於行左我隔離講:

「對唔住,但我宜家真係未處理好所有野,我地既事遲啲先再算啦。」

「其實都過左半個月,你要忙都忙完啦,你有心避我既不如講清楚係你點諗,唔好要我等要我估啦。」

佢無答我,而我個刻選擇信佢繼續等落去。
垃撚圾
男人做到咁
清清楚楚傾下有咩困難
唔聲唔聲咁當完左?
真係不知所謂
不過有錢仔有條件

有無錢都好

講清楚哂冇得翻轉頭嘛
話唔定佢想翻焯

呢句真 進可攻退可守 講野留翻d空間
有需要翻焯啪啪啪又可以搵翻ex
學到野了
過左無耐Louis就垂頭喪氣咁出返嚟,然後講:
「今日無咩運...每人分返三千蚊啦!」高登仔meet住Louis塊面,仲以為真係輸晒tim

佢話每次既指定動作就係搭的士過去永利食早餐再返去揼下骨,先返香港。

去到Ricky比佢地迫住坐左係我斜對邊,成程佢一句野都係講過,Louis都睇唔過眼捉左佢出去傾幾句。

聽佢講返,大概就係屌佢連小小事都唔處理好,唔係話佢幫住邊個,但做男人既就應該有始有終。

「對唔住,但我宜家真係未處理好所有野,我地既事遲啲先再算啦。」

「其實都過左半個月,你要忙都忙完啦,你有心避我既不如講清楚係你點諗,唔好要我等要我估啦。」

今日連續出兩篇
睇黎樓主好想寫完佢
Live 左
唔知係咪同是天蠍女又有小小相同嘅經歷
有d位睇到好有feel有d想喊
尤其係po d sad歌 我自己本身都係d多愁善感嘅人黎 好sad想靜係就係會屋企留下嘅地方坐 聽歌 靜下 係一種好正嘅發洩方式
Btw 樓主 仲有幾耐完呀 好心急呀
灰衫係芝士腸?
好想知高登仔講咗乜
呀妍加速啊
同高登仔糾纏都好過同垃圾ricky
根本都係呃閪屌,condom都唔撚戴
睇到後面都唔係好想留comment
覺得樓主蠢撚過撚
仲鐘個頭埋去

希望你依家會帶眼識人

屌....真係垃撚圾
呀妍 文呢
文啊妍
又到追文既時間
文呢文呢
可唔可以叫louis 教我玩百家樂
聽日去job fair行下
睇下聽朝有無時間出到

呀寧話我美化左Louis

幻想破滅

我印象中FF得太好

好想見下本尊

有機會既

組團去飲酒

跟隊
幾日無追文
追完就好撚嬲
男人做到佢咁真係垃撚圾
廢j 真係幾適合芝士腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞