[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike
Post 1
https://lihkg.com/thread/223481/page/1

多謝一路同我講加油既巴絲

個故嚟到呢到應該都有三分一左右啦

我會繼續努力完成埋佢

當呢個故完結既時候

希望會係呀妍既新開始

用好的我 把過去 壞的我 都換掉

希望有過差唔同經歷既巴絲可以一齊忘記過去既痛

去做一個更好既你

一個值得人地愛既你

你地每一個留言我都會睇都係我既動力

評已正
食完個Lunch我地就出發去坐天星小輪,我繞實Ricky隻手,挨住佢膊頭;曾經係我隔離既係高登仔,今日就變成Ricky。

平時望住維港眼都唔貶既我合埋左眼,涼涼既海風打係我既面上,我將Ricky隻手放係我大脾上面擋風,塊面僕落佢手臂到,個感覺就好似同緊高登仔一齊咁。

Ricky意識到我覺得凍,攬實我講:

「不如我除件嬲比你。」

我醒左醒,原來身邊既已經唔再係佢。

閉起雙眼你最掛念誰 眼睛張開身邊竟是誰

「唔好啦你入面著得咁單薄,你攬實我已經夠暖啦。」

我望住眼前好擔心我既Ricky,有種講唔出既內疚感。

Ricky拖住行我落船,我地跟住人群向同一個方向前行。

場外有人抱住隻好大既熊貓,亦有人隻身都綁住唔同大大小小既公仔,再誇張啲就係抽住一個一咁大既巨型透明膠袋,入面裝滿晒好多公仔。

我地買左飛入到會場,就玩左幾個攤位,用氣力既遊戲我都唔在行,反而運氣都唔算差,都蠃左幾隻細獎;另一邊既Ricky就玩咩都唔中,我見佢唔係幾開心咁,於是就建議去場中間個室外溜冰場,個感覺應該都浪漫。

除左游水之外,我都算做每樣運動都識啲,溜冰都算唔錯,起碼我咁耐以嚟都未仆過街。

但Ricky就好似未溜過冰咁,我拖住佢沿住側邊慢慢咁行,慢到不斷都有小朋友爬我地頭,大概行左三四個圈,Ricky扶實我咁試下行去場既中間,點知行左幾步佢就拉埋我成個跌低左,屌我個大脾好撚凍呀 ,側邊既工作人員哥哥即刻過嚟扶起我地,仲問我有無整親,好尷介。

到最後搵左另一個Staff幫我地影左幾張相就出設去食野,玩左轉碰碰車,就走lu。

Ricky話自己一向都無咩運氣連啲公仔坐部都係我一個扔返嚟;我係有少少失望既但都明白佢已經盡左力,唯有話去冒險樂園練下年再戰啦。

臨走前我話要去一去洗手間,去完出返嚟見到Ricky笑笑口咁講緊電話,佢見到我既時候就好急咁收左線,再行過嚟講:

「今晚不如上我到食飯,我呀爸呀媽返左大陸幾日。」

食飯就正常既,但佢講到好似想食左我咁。
睇落真係想趁屋企無人食左呀妍

樓主咁夜出post 回憶返啲野實sad 到爆
Post 1
https://lihkg.com/thread/223481/page/1

我會繼續努力完成埋佢

當呢個故完結既時候

希望會係呀妍既新開始

去做一個更好既你

一個值得人地愛既你

以為已經一半
原來係過左3分1
快啲完左佢
重新開始啦
留名
lm正皮
去aia扔公仔係幾開心既
Lm
我都有個朋友帶我去過間冰室食蕃茄芝士通 係咪同一個
評已正

多謝西兄
睇落真係想趁屋企無人食左呀妍

樓主咁夜出post 回憶返啲野實sad 到爆

暫時都好sweet呀
Post 1

我會繼續努力完成埋佢

當呢個故完結既時候

希望會係呀妍既新開始

去做一個更好既你

一個值得人地愛既你

以為已經一半
原來係過左3分1
快啲完左佢
重新開始啦

呢個係我暫時目標
不過之後就唔關高登仔事lu
留名

多謝支持
lm正皮

Welcome back
去aia扔公仔係幾開心既

但d公仔唔係佢扔返嚟有d sad囉
Lm
我都有個朋友帶我去過間冰室食蕃茄芝士通 係咪同一個

係呀係呀
我估尖沙咀應該得個到

唔出奇呀
Lm

lm 皮已正 繼續追
呀妍 有文未
未睇先正皮
新故留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞