[真人真事] 我既初戀係高登 (續)

1001 回覆
63 Like 6 Dislike

臨去歐洲前一晚,佢又偷偷地帶左我上佢屋企,佢話有份唔放得耐既手信要我自己去拎,當然,最後我就變左份手信比佢食左

呀妍好似Ricky一開口話要就會比佢咁

好憎咁樣既呀妍

今日應該早啲有文
[/list]天下仆街何其多
唔知點解我完全代入到阿妍你個角色
阿妍
其實男仔係咪飲完酒就會係人都錫
翻工既時候成日聊你玩你吱你又乘機拖你仲會攬你但完全唔覆whatsapp姐係咩
其實我知我地連朋友都唔係
其實我唔係咁隨便既人
其實我唔甘心比人玩
其實佢個心諗緊乜同當我係乜野

以前好中意飲酒
最醉個次同個fd 兩個人隊左一支wisky 一支vodka
第二朝都有印象自己做過咩 臨訓仲識沖涼
未試過飲到唔知自己做緊乜/控制唔到自己
同埋如果飲完酒 我會想訓覺多過想搞野

Between 認真你就輸了
比人hurt 過真係明呢句幾咁高深
依家係一齊/認定對方之前 都會逼自己唔好咁投入
咁好似好衰 但比人hurt 得多
唯有咁保護自己

I know that feel
就算係一齊左都唔代表啲咩
一齊左都可以照玩你/當散拖拍
到時你都係俾人hurt
然後再加強保護自己個意識
之後就慢慢驚左拍拖

Btw你個case個男仔似厹亂filrt 女,咁啱你中招

臨去歐洲前一晚,佢又偷偷地帶左我上佢屋企,佢話有份唔放得耐既手信要我自己去拎,當然,最後我就變左份手信比佢食左

好憎咁樣既呀妍

今日應該早啲有文

好似少少女仔既矜持都冇.....
今晚要睇完文先訓

嚟多篇
不過等我嬲完自己先

過左去就算啦
點解做左咁多年人都無遇過呢種女仔

咁蠢咁易呃既女仔?
寫呢個故既時候就睇清楚晒成件事
原來咁先係最可怕

由你冇左高登仔到ricky介入嗰刻你已經輸左
先不論你本身係咪一個咁蠢咁易呃嘅女仔
一個失戀又冇人要嘅女仔
突然身邊出現一個印象同條件唔差嘅男人
係好易中伏
跟住到你愛上左佢
就算你明知佢係呃緊你
你都會幫佢諗埋借口
呃埋自己

就嚟會慢慢拆穿佢既謊言...

俾條又賤又仆街又芝士腸嘅食到

好憎咁樣既呀妍

今日應該早啲有文

好似少少女仔既矜持都冇.....

其實我有拒絕過
但都唔重要因為最後我都
今晚要睇完文先訓

嚟多篇
不過等我嬲完自己先

過左去就算啦

咁蠢咁易呃既女仔?
原來咁先係最可怕

一個失戀又冇人要嘅女仔
係好易中伏
跟住到你愛上左佢
就算你明知佢係呃緊你
你都會幫佢諗埋借口
呃埋自己

有時我會諗
如果佢唔係芝士腸
我連恥笑佢既藉口都無

嚟多篇
不過等我嬲完自己先

過左去就算啦

咁蠢咁易呃既女仔?
原來咁先係最可怕

一個失戀又冇人要嘅女仔
係好易中伏
跟住到你愛上左佢
就算你明知佢係呃緊你
你都會幫佢諗埋借口
呃埋自己

有時我會諗
如果佢唔係芝士腸
我連恥笑佢既藉口都無

會唔會Ricky 係你情史上嘅污點

嚟多篇
不過等我嬲完自己先

過左去就算啦

咁蠢咁易呃既女仔?
原來咁先係最可怕

一個失戀又冇人要嘅女仔
係好易中伏
跟住到你愛上左佢
就算你明知佢係呃緊你
你都會幫佢諗埋借口
呃埋自己

有時我會諗
如果佢唔係芝士腸
我連恥笑佢既藉口都無

好大陰影
連經過佢屋企附近都好唔自在好辛苦
我估芝士腸最後會同yan 一齊大團圓結局

咁蠢咁易呃既女仔?
原來咁先係最可怕

一個失戀又冇人要嘅女仔
係好易中伏
跟住到你愛上左佢
就算你明知佢係呃緊你
你都會幫佢諗埋借口
呃埋自己

有時我會諗
如果佢唔係芝士腸
我連恥笑佢既藉口都無

好大陰影

樓主加油呀
希望你寫完個故之後真係放得低
重新開始生活
搵得翻自己

咁我呢

咁蠢咁易呃既女仔?
原來咁先係最可怕

一個失戀又冇人要嘅女仔
係好易中伏
跟住到你愛上左佢
就算你明知佢係呃緊你
你都會幫佢諗埋借口
呃埋自己

有時我會諗
如果佢唔係芝士腸
我連恥笑佢既藉口都無

好大陰影

樓主加油呀
希望你寫完個故之後真係放得低
重新開始生活
搵得翻自己

呢個暫時係我既目標
多謝你
阿妍
翻工既時候成日聊你玩你吱你又乘機拖你仲會攬你但完全唔覆whatsapp姐係咩
其實我唔係咁隨便既人
其實我唔甘心比人玩

以前好中意飲酒

其實真係醉應該會扯唔起

淨係錫咋冇搞野
但個陣我送佢翻屋企佢都淨係拖我手腕唔係手
好似拖狗咁
阿妍
其實我唔係咁隨便既人
其實我唔甘心比人玩

以前好中意飲酒

其實真係醉應該會扯唔起

淨係錫咋冇搞野
但個陣我送佢翻屋企佢都淨係拖我手腕唔係手
好似拖狗咁

我都聽過一個女仔形容
佢比個男仔拖住手腕
感覺好似老豆拖女咁
直到Ricky出完trip返返嚟香港,佢又話要返舊公司幫表哥手,一個星期都見唔夠一次,而且係我走堂過去搵佢食lunch先見到面。

個排佢每日返去佢自己公司之後,收工仲要去舊公司個邊繼續開工;突然間由熱戀期差唔多隔日見一次,變到一星期先見到唔夠一個鐘,慢慢我就開始同Ricky既感覺變得疏遠,我都唔知係我將佢睇得太重要,抑或係佢愈行愈遠。

我:「你記唔記得星期日約左我㗎🐷」

Ricky:「嗯 個日原本要返都請左半日假陪你」

大概一個月前,我突登上網搶飛去睇隊日本band周年紀錄片,Ricky當時仲好興奮要我介紹隊band比佢識,佢話想同我一齊聽我鐘意既歌,如果有band show都要一齊去睇,佢仲幫我買埋下個月另一隊日本band既演唱會,原本我都猶豫緊去唔去,因為個時係exam period,但Ricky話好想陪我感受下,就算第日要exam都無所謂啦。

Ricky仲叫埋我星期日晚去佢屋企同佢屋企人食飯,唉諗起都覺得好大壓力又驚到時講錯野。
yes!
快d散啦你同ricky

「男人都鐘意玩,只要佢識得分清楚咩係玩,最後識返屋企就夠。」

俾著我就接受唔到
佢真係鍾意你在乎你嘅點會唔理你感受
換轉係你出去浦出去玩
我諗佢都一樣唔會鍾意會唔開心
放縱咗佢呢樣自然會挑戰你其他底線
yes!
快d散啦你同ricky

我鐘意你個名
我都愈寫愈想快啲完

「男人都鐘意玩,只要佢識得分清楚咩係玩,最後識返屋企就夠。」

俾著我就接受唔到
換轉係你出去浦出去玩

我諗十年後既我都未夠老練講呢句說話
不過如果真係要呃我都呃得徹底啲

咁我呢

你都有嘅

俾著我就接受唔到
換轉係你出去浦出去玩

我諗十年後既我都未夠老練講呢句說話
不過如果真係要呃我都呃得徹底啲

口𥚃說不介意,心𥚃卻很清楚明白

咁我呢

你都有嘅

等我寫埋落去...

咁我呢

你都有嘅

等我寫埋落去...

如果芝士腸同啊yan一齊,都幾好啊

咁我呢

你都有嘅

等我寫埋落去...

梗好㗎 我放長雙眼睇

咁我呢

你都有嘅

等我寫埋落去...

梗好㗎 我放長雙眼睇

世人少左兩個禍害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞