一口氣食咗三盒十八件麥樂雞,第朝個胸勁痛,之後.... (2)

1001 回覆
108 Like 18 Dislike
女主角個腦中bug?

明明女主角唔返工就得啦
洗鬼理以前既自已咩?

咪係

其實寫故任寫都得
唔一定寫得咁現實
由一開始變左女仔
連張身分證都變左寫女性
成個世界男麒好似唔存在過/得肥仔記得
寫點樣從男人心用女兒身生活好過

依家好似好多bug咁

岩呀,我之前講左
鼠仔一鍵留明!
女主角個腦中bug?

明明女主角唔返工就得啦
洗鬼理以前既自已咩?

TT會報警
女主角個腦中bug?

明明女主角唔返工就得啦
洗鬼理以前既自已咩?

TT會報警

法律面前,窮人含撚啦,有肥仔做後援洗乜怕tt
女主角個腦中bug?

明明女主角唔返工就得啦
洗鬼理以前既自已咩?

TT會報警

法律面前,窮人含撚啦,有肥仔做後援洗乜怕tt

又啱喎 之前冇諗過
真係愈出愈奇怪

本來去到比TT威脅個到幾真,有少少刺激。仲期待主角點樣智取TT,化險為夷。點知都係做雞咁其實結果係對等嫁喎,只係揾啊莊幫手整TT會出到啖氣咁解

Anyway,點都想睇下個結局點。
「你想點?」

佢咁既意思,係咪姐係答應幫我?

「你不如....諗個方法.....」

「踢走佢....到時、你咪可以....幫我出頭囉?」

「冇問題。」

真係咁順攤?

「方法?」

「我......」

「我諗,聽日佢應該就會黎逼我.......。」

「到時,你搵機會撞破佢........再話俾阿頭知?」

「.........可以,佢再同你入後台,我再睇情況。」

佢望住我,一副正氣凜然既樣。

然而,我望佢既視線,愈黎愈仰......

做乜鬼?

佢慢慢壓低咗我個頭。

吓?

....你做乜撚野?

做乜撚野??

「你...做咩呀?」

我條頸極之用力,試圖唔俾佢再禁落去....

阿莊左望右望,見行人唔多:

「幫我爆咗先啦....燥呀....」

仆街!!!!!

唔好呀!!!!!!!

屌你老母咁大個人俾啲自制力啦...屌!

屌!

屌!!

屌唔好!!!!

「.........嗚!!」

一啲抽泣聲係我既喚嚨裡面發出黎。

「我聽日都咁樣....你依家仲要逼我....」

屌你老母就掂到啦...!!!!!

「嗯....唉,一係打飛機啦。」

我望住果碌頂起咗既....

果條性慾高漲既褲檔....

到底我係咪真係要出賣我自己,俾少少甜頭阿莊,作為向TT復仇既報酬呢?

但口爆同打飛機......

打飛機經已係最大既讓步.......

哩條修羅之道.....

好撚難行...............

我用力握實拳頭,用力到我深信哩一刻既自己,連

象鼻都可以鍊斷。

為咗報仇......?

當我下巴同佢條褲相距唔夠5cm既時候...

我想推翻哂我訂落黎既計劃......

我唔想做貂蟬........

「喂?」

突然,阿莊既電話響起。

佢「喂!」咗一聲,極唔耐煩:

「啊,就番啦,等下先啦....冇番十零分鐘都唔夠。」

我隻手震緊。

屌你啦,番舖頭啦!!

乜撚野十零分鐘都唔夠呀??

手指搭住係褲頭帶上面,唔敢再向下扯。

我嘆咗口氣。

仆街,我真係做唔到呢....

自己果條都冇得撚、仲要我撚人地條野...?

「你定夠格未啫....?」

「嗚....」

「又喊乜春呀?」

「我.......我未試過係哩啲地方咁做.....」

我一路都堅持冇郁到,唔知道阿莊佢係趕時間抑或其他原因:

「哎,算啦...件事完咗先叫你服侍我;係咁先啦。」

呼....救命.............

我點一點頭:「.....嗯!」

見佢開始轉身行,我跑上前叫停咗佢:「阿莊...」

「乜?」

「幫我....趕走TT。」

佢笑咗一聲,一個人行開咗。

我企咗原地,內心好掙扎。

G
想睇樓主點收尾 千奇唔好爛
由心地好既毒撚,變左男人心既靚女,之後變左港女臭西,最後係咪做完性奴就搵肥仔埋單
冇既
細細粒:係戲院等你?

好老實講,我哩刻既心情....

真係完全唔適合睇戲。

不過,我唔想因為個戇鳩既小動作.....影響到我既生活。

如果聽日我要做既事成功咗,佢就再要脅唔到我...

我就可以大條道理走。

根本,唔需要怕佢.....

我:好!

肥仔:我同Friend過咗澳門,哩兩日唔番黎。

過澳門........

仲要去兩日。

...............................嘿。

我知佢去果邊做乜野。

突然間,我心頭有種落寞。

理佢哩啲黎做咩呀....?

由得佢啦.....

只不過,偏偏揀係哩啲日子度......

其實我唔想你走...

我想同你講對唔住。

我想搵個人....可以聽我傾訴。

「琪。」

「...!」

「阿雯。」

細細粒佢今日...好靚。

黑色連身裙、一件白紗外套...同佢平時既打扮好唔同。

佢個妝感俾我感覺....唔會太濃,但比之前既都要隆重認真。

佢令我有種疑惑...今日係啲咩日子?

佢笑一笑:「你唔係叫我細細粒架咩?」

我不禁望一望佢隻腳,對鞋個鞋踭....都幾高下。

難怪一望到佢,就覺得佢成個氣場唔同咗咁。

細細粒係咪同我鬥緊氣?

嬲我覺得佢太的骰?

「啊,我去買飛先...」

我醒起琴日佢請我食飯,我要請番佢睇戲。

「我買咗飛啦,等等就可以入場。」

嗯.............................到底點架.....?

我從來,都冇俾女仔請過啲乜。

每次約會....好似都係我負責俾錢既多。

依家,有個女仔可以不計物質咁對你.....

本來應該開心至係。

但係,唔知點解.....我總係提唔起勁。

望住細細粒果個期待既樣,我唔忍心破壞佢既心情。

佢問我:「你唔開心?」

「嗯...?」

細細粒眼波流轉,好快就睇得出我有咩唔妥。

「有心事?」

到底係我依家個樣,將果份憂愁寫哂上面,抑或....細細粒好叻睇穿人心?

「我...冇野呀。」

「唔使呃我喎.....」

「冇呀、冇呃你。」

佢充滿自信咁笑咗笑:「我係話...唔使呃我啦、你呃我唔到既。」

「吓?我...」

行啦。」

「吓??」

細細粒拉住我行,行咗出戲院:

「你唔開心、都冇心情睇戲架啦...?」

我見到,佢果一個可以帶俾人溫暖既笑容:「我同你傾心事...行啦。」

「但買咗飛...」

「套戲第日再睇啦、走啦。」
快點
可唔可以當色誘嗰段冇發生過 破壞晒個故嘅氣氛
細細粒佢帶我行咗去隔離一個好大既公園。

其實我又覺得...唔洗特別揀地方訴心聲既....

除非....佢係對我有啲乜野企圖架啫。

果然,哩個公園,夜晚都有唔少情侶係度....

拍拖、談心.......

我唔知細細粒有心定無意,佢同我行咗去一個四下無人既長櫈度坐低咗。

比著平時,我一定好期待....接下落黎既發展。

「你有咩心事呀?」

我唔知應唔應同佢講,舖頭發生緊既事....

但我相信、能夠同佢坦白既、佢可以開解我既.....

唔會多。

「講出黎,點都會舒服啲。」

其實...我問心:真正....令到我心情變得沉重、變得惆悵既....

真係因為TT件事?

「阿雯....」

「你有冇試過.....」

「同一個...你最好最好既朋友鬧翻?」

佢笑....

笑住搖頭。

不知不覺....我將我對肥仔既諗法講哂出黎:

「我平時....一直都對哩個朋友唔係好好。」

「佢份人好仁慈、好友善....」

「成日都覺得佢對人好....係理所當然。」

「作為佢既好朋友.....」

「我更加覺得.....佢對自己好、係應該、係無條件既。」

「哩段時間,我遇到啲挫折....」

「諗落,我好自私.....」

「我覺得....哩啲時候,佢應該全力支持我....安撫我.....」

「每當佢一犯錯,我就惡言相向.....」

依家諗起....肥仔都

「佢從來...都唔會嬲架。」

「直到琴日,佢...........」

我忍唔住。

唔知點解,我見到琴晚肥仔咁樣...我個心就有種不安。

佢到底係心灰意冷,定係嬲?

其實我更希望佢會係後者。

我係咪一直以黎....都冇理過肥仔既感受?

冇理過....我哩個所謂既「好朋友」......

「我係咪好過份呀?細細粒.....」

細細粒撫掃我既頭髮、任得我係佢懷內飲泣。

佢去澳門,到底係咪為咗避開我....?

我好擔心.....

我擔心,哩段友誼會因為件事出現咗裂痕。

「傻妹.....」

細細粒一直安撫住我。

佢雙眼望住公園既夜色,開始懷緬:

「如果,你係真心當佢係朋友既話....小小既爭執,根本唔能夠分開你地。」

「有好多人....對於自己朋友,未必都係百份百坦誠。」

「好多事....考慮到另一半既感受,佢地都會選擇忍讓........」

「你既朋友,或者....承受唔住,先會有咁既一步。」

我一邊聽住細細粒既說話,一邊沉思。

肥仔佢....

一路以黎,係咪都忍讓咗我好多次?

...................

細細粒留意到我異樣既神情,又開始講:

「有時、你又唔需要咁計較....係邊個負邊個多啲既...」

「朋友間、情侶間、夫婦間、親人間.....總會有需要磨合既地方;面對事情種種....總會有爭吵、有拗撬....根本無辦法避免,點解要介懷咁多?」

細細粒講得啱既.....。

哩段日子,大家都有犯錯既地方....

我係咪唔應該....將果晚既事睇得太重?

「哩一次爭執....會係一次令你地更了解對方既機會,你唔覺得咩?」

「嗯....」

細細粒笑咗笑。

果一份成熟、知性....

我完全唔認為係佢哩個年紀應該擁有既。

我靠住佢....總係覺得有份溫暖。

或者,對我好既人......唔多。

特別係哩一刻。

得到細細粒既鼓勵,令我有更大既勇氣。

細細粒望一望時間,同我講:

「嗯...陪你過埋哩個聖誕節啦。」

「....咩聖誕節?」

細細粒依然微笑不語,冇一個要回答我既意思。

我:肥仔...快啲番黎,我係屋企等你。

發送完哩一條訊息之後,我不自覺咁回顧....

我同肥仔一路以黎既Whatsapp紀錄。

好多回憶,不住係腦裡面湧現番出黎。

已經近乎....由頭到尾睇咗一次。

不知不覺...已經由幾年前仲有紀錄既對話一直睇到近期....

突然,我望住哩一句.....有少少疑惑。

或者,有啲野...我當時並冇為意。

肥仔:阿麒,佢睇落唔錯。我過翻錢俾你。
🤔
🤔

你出現做咩
走啦你我唔想搞大佢
今日,我要得到我想要既野。

我望住電話舖既門口,提起勇氣走入去。

我發誓.....今日會係我最後一次番黎。

走入舖頭,我同阿莊對望咗一眼。

阿頭今日都係冇番,原本要放假既細輝都取消咗佢既假期。

我既目光不經意地望向哩個性格孤僻既細輝....

我冇把握對佢做任何事。

或者,佢係個咩都會順從大局既人....

佢唔應該會係一個變數。

忽然,有人拍咗我一下膊頭。

我成個心差啲跳咗出黎。

「小琪,早晨。」

你條仆街....

「......早晨。」

「果然好乖....今日都有番工。」

仆街.....!

「TT。」

「係...?」

「我有啲野想同你講。」

「講乜野?哩度講咪得囉?」

..........?

點解唔想帶我入後台?

「哩度講唔方便....」

我堅持,如果...我唔犯險既,阿莊根本冇機會。

「嗯.....好啦。」

佢帶咗我落場,我先開始提出我既要求。

「我要辭職。」

「駁回,我都話...我唔準你辭職。」

「我唔會再幫阿麒番落去....我要走。」

TT搖一搖頭:

「我講過啦,你唔番工、或者依家走既...我就即刻報警,你根本冇得走...

到時牽連埋阿麒父母....你點樣還番個仔俾人?」

「我堅持要走呢?」

「我都唔知差人捉到你之後,會有咩罪名起訴你架喎。」

我深吸一口氣:「如果我話.....」

「我依家滿足哂你所有要求.....」

係哩度。

「但我以後都唔要再番黎哩度。」

「嘿,你意思係...你唔想拖?」

我點頭。

TT笑咗一笑,搖咗搖手指。

「我想講既係.....」

「其實我幾鍾意....睇到啲女仔逼於無奈、被逼屈服果個樣。」

......小師妹。

「果種,你唔能夠反抗、唔能夠搵其他人幫忙.....只能夠含淚忍氣吞聲任由我擺佈....」

「幾咁令人興奮。」

...人渣。

「點解我唔留一個人係我身邊,我隨時有需要既時候就拎去解決;而要放佢走?」

「都唔合理,係咪?」

賤人.....!

「嘿,我唔知你係邊個口中聽過小師妹件事....」

「但我想講,小師妹....到最後都冇同其他人講過我對佢做過既事。」

而你,亦都會同樣。

嘖..........................

「不過咁,小師妹佢不過係.....偷咗部IPHONE俾我捉到啫...」

「而你呢...?誇張囉...。」

我都話我冇殺阿麒囉!

「但你一樣交代唔到佢既去向,其實差唔多意思。」

你個狗賊....!!!!

「你到底要我留係你身邊做乜野....講!」

TT用一個好淫邪既笑容對我講:「仲未係時候....以你依家哩種態度...唔得。」

乜撚野未係時候....?

你到底想點?

「出番去做野啦、如果我有需要幫手......」

會通知你。

嘖.....妖!!!

我走番出去舖面,望住阿莊搖一搖頭,打咗下眼色。

點解佢今次會放過我....?
一直....去到我收工既時間。

一啲事...都冇發生過。

好奇怪。

我以為,今日.....將會白過。

點解一啲動作都冇...?

正當我準備收工既時候....

TT突然間同我講:「小琪....」

「今日,細輝有事要早收,麻煩....你頂一頂佢,同我地收夜。」

佢既語調好平淡,但我係唔會相信佢。

我吞一吞口水。

終於....要郁手啦咩?

我望住細輝離開舖頭,得番我、阿莊同TT....

總係令我覺得好不安。

即使依家TT帶咗我落後台...阿莊都可以救我。

但我總係覺得....件事唔會咁簡單。

我望一望手機,個心跳得比秒鐘仲要快。

肥仔到依家都冇覆我...

我唔知道哩一份不安可以搵邊個抒發....

時間一分一秒咁過,根本冇咩客人走入黎;舖頭沉默得過份...

直到收舖前夕,TT依然一啲動靜都冇。

我開始驚....我擔心件事會隨住我所預料既方向推移。

哩個時候,阿莊突然拉低咗舖頭度閘。

你做乜野??」我緊張到叫咗出黎。

「咩做乜野?夠鐘收舖...」

「仲有啲時間,做咩咁早收舖....」

「係囉,等埋細輝番黎啦...咁心急~」

TT既哩一句,令我開始感覺到絕望。

細輝....會番黎?

「嗯...就講就到。」

細輝係閘下面彎身走黎:「點呀?未開始呀嘛?」

「你地想點?做乜野!」

我衝向大閘、俾阿莊一下扯番向後、我失去平衡跌咗落地。

TT喝停阿莊:「屌你...你做乜野?阿莊??」

「唉....斯文少少啦、阿莊。」

佢補充咗一句:「叫細輝去熜咗Cam先呀嘛?」

「你地.....阿莊你....?」

TT好從容咁解釋:「你又係既,小琪.....」

「點會傻到...諗住可以離間到我同阿莊呢......?」

「你講乜野....?」

阿莊蹲落黎,用佢果個極為醜惡既樣,對我哈哈大笑:

「姐係咁,我咸濕啫......但我一啲都唔自私既。」

「唔似得啲人...收收埋埋自己食女....」

小師妹既事...佢一早就知道?

阿莊佢....背叛咗我?

「既然,TT想食你、你又想俾我食囉喎....咁不如大家一齊分享啦??」

「你......」

「仆街仔...」

「唔好意思囉,自己屋企有一件要餵,實在食唔落多一件SP...」

「行開....行開!!!」

「救命呀!!!」

「救命呀!!!!」

我爬番起身、衝向大閘!

TT喝止:「小心....哎呀!」

我俾阿莊伸腳一躀,仆咗落地。

「叫你小心啲架啦...阿莊,有傷痕好麻煩架;細輝,熜哂Cam未?」

「搞掂。」

「咁先係架嘛....大家準備啦。」

「記住呀,盡量溫柔啲。」

我向後爬,唔想俾佢地捉到....

後腦已經頂住道牆,退無可退。

而哩三個人,正慢慢逼近我....

「唔好過黎....」

「救命.....」

救命呀!!!!

我望住展示櫃既最高處,不斷揮手求救。

TT嘆氣:「好老實講....你唔講出去,你都只係俾我一個人玩。」

「依家....唯有辛苦你啦。」

細輝問:「真係唔驚?」

「佢有啲秘密....仲嚴重過我地輪佢呀....放心啦。」

「賤人!!!」

「仆街!!!行開呀!」

「唔好埋黎、呀....!!」

我件衫已經俾阿莊扯緊........

果件...肥仔買俾我既女裝衫....

已經俾佢地扯開咗。

「唔好呀........」

唔好....

肥仔............

哩個時候,點解你唔係我身邊......?
本來個故幾好
一去到啊莊嗰到就開始爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞