一口氣食咗三盒十八件麥樂雞,第朝個胸勁痛,之後.... (2)

1001 回覆
108 Like 18 Dislike
每日一篇(1/1)
又要等到今晚
成篇文重點:主角食左野
成篇文重點:主角食左野

主角開始覺得自己係雞
咁又一篇
係感同身受唔係身同感受
哩幾日,我一直都擔心....

我會變唔番男仔。

唔係話我抗拒去做一個女仔。

而係....我欠缺一個身為女性既身份。

章安琪....係唔存在架。

而且....

我亦欠缺一個屬於女仔既內心。

我驚....

我怕一直以一個男仔既內心被囚禁係哩副女性既軀殼度。

依家...我要點樣面對自己?

諗真啲....

嘿。

其實,我唔抗拒依家既外表、身體既原因...

都不過係因為我原來既軀殼....比依家擁有既更醜陋啫..........

一道白光...

我擘大眼,發覺我依然係自己張床上面。

果個夢......

我仲記得好清楚。

我望一望時間....

原來我已經訓到第二朝。

琴日全日....好似剩係睇咗少少啲文。

我好想睇。

我落咗床,搵哂成個post,剩係發覺得啲巴打要加甜同埋speed

「..............仆街。」

我投降,拎咗樓主其他故去睇。

望住其他故,係腦入面轉黎轉去....

仆街。

我竟然有少少身同感受。

我竟然有啲可憐啲故。

仲要剩係可憐啲故...唔係可憐樓主。

我就好似呢啲故咁...

係講故台入面,兜兜轉轉...

俾人玩弄咗咁耐....

下場都係俾人睇。

冇權選擇啲乜...冇能力反抗啲乜....

又有冇人諗過,你屌緊既哩一隻樓主...

其實佢係想去出文架呢?

我屌咗一野樓主,得出咗一個結論:

「.............好慢。」
哩幾日,我一直都擔心....

我會變唔番男仔。

唔係話我抗拒去做一個女仔。

而係....我欠缺一個身為女性既身份。

章安琪....係唔存在架。

而且....

我亦欠缺一個屬於女仔既內心。

我驚....

我怕一直以一個男仔既內心被囚禁係哩副女性既軀殼度。

依家...我要點樣面對自己?

諗真啲....

嘿。

其實,我唔抗拒依家既外表、身體既原因...

都不過係因為我原來既軀殼....比依家擁有既更醜陋啫..........

一道白光...

我擘大眼,發覺我依然係自己張床上面。

果個夢......

我仲記得好清楚。

我望一望時間....

原來我已經訓到第二朝。

琴日全日....好似剩係睇咗少少啲文。

我好想睇。

我落咗床,搵哂成個post,剩係發覺得啲巴打要加甜同埋speed

「..............仆街。」

我投降,拎咗樓主其他故去睇。

望住其他故,係腦入面轉黎轉去....

仆街。

我竟然有少少身同感受。

我竟然有啲可憐啲故。

仲要剩係可憐啲故...唔係可憐樓主。

我就好似呢啲故咁...

係講故台入面,兜兜轉轉...

俾人玩弄咗咁耐....

下場都係俾人睇。

冇權選擇啲乜...冇能力反抗啲乜....

又有冇人諗過,你屌緊既哩一隻樓主...

其實佢係想去出文架呢?

我屌咗一野樓主,得出咗一個結論:

「.............好慢。」

慢到仆街啦直程
呀麒係到dum波鐘

再出廢文就棄故
阿琪=
好難睇到主線究竟係咩
好多都係日常生活
你話主角搵方法變返男仔都好啊
「阿麒。」

我咬著隻脾、見到肥仔啱啱訓醒。

定抑或....冇訓過?

我已經睇唔透,因為佢唔開心既時候,早已經係一副倦容。

肥仔似乎冇被哩一個倦容而拖垮咗自己。

「我有啲事想去處理下...」

我點一點頭:「哦。」

「但係...我有啲野想你幫我手。」

我唔明白,點解肥仔依家講野咁鬼生外。

「咩事...?」

「我所以會番香港...其實係想帶花雯去睇阿詩。」

又係花雯....細細粒真係叫做花雯咩?

佢講野吞吞吐吐咁:「但係...似乎佢唔太樂意。」

「你去勸佢既話,我諗...」

點解要係我?

我突然之間...音量大咗好多。

肥仔不解,問:「咩點解...」

我都唔明,自己點解會開始咆哮。

「花雯前...花雯後咁...」

「你答我,你係咪一早就識得細細粒?」

肥仔臉色一沉,佢個樣...好難過。

「嘿....唔想答呀嘛?唔想話我知你地咩關係呀嘛?」

「好,我幫你講囉。」

「我睇到你放咗係部laptop裡面啲相。」

「果個叫回憶既文件夾...」

肥仔聽到哩度,個樣就更加痛苦。

「你叫雪月,係咪?」

肥仔一直低頭,完全冇理會過我既問句。

「你玩過好多好多遊戲....似乎,仲課咗唔少金,有好多朋友...好令人羨慕。」

「但最令人羨慕既....係雪月既旁邊、永遠會有一個女仔企係佢身邊。」

「哩個女仔,角色名叫風花。」

「或者....有時叫瘋花、我冇太留意啲字同符號....」

「我講得冇錯呀嘛?肥仔。」

肥仔嘆咗口氣,點一點頭。

「風花雪月....夾埋一齊,幾好聽、絕文藝....跟本就係絕配。」

「風花就係你叫緊既哩個花雯、佢係細細粒,係咪?」

肥仔....始終都係承認咗。

果一張合照、係兩個小朋友。

一男一女,男既拎住支波板糖、女既作勢要去搶,兩個都笑得好開心、好童真....

兩小無猜既情景,就俾攝影機拍攝咗落黎。

我唔知肥仔有冇正本係手上,但係...僅僅只係一張剪影,已經證明同佢同細細粒青梅竹馬既關係。

「點解你地由細識到大、唔係由你去問佢?」

「.......點解你由細識佢到大、你會一樣野都冇同我提過?」

「你根本,唔知道我地之間發生過咩事。」

肥仔就答咗我一句。

只係哩一句。

我唔知點解....有種蒙在鼓裡既痛。

「我當然唔知啦....」

....你又冇同我講過。

「我只係知道一樣野。」

「細細粒依家既Game名,仲係叫做.......」

花戀月。」

肥仔聽到....

佢真係聽到。

不過,佢既反應.....

絕對唔係我所想既咁。

「阿麒。」

「你.......」

「真係愈黎愈唔似阿麒。」

................................

「琴晚我就諗緊....你係咪特登。」

琴晚???

肥仔嘆咗口氣:「我希望...你冇呃我。」

肥仔冇再理我,徑自出咗門口。

琴晚?????
哎呀點呀
快啦
愈黎愈覺得肥仔係一個悲劇
細細粒比肥仔搞到變左sheshe
文啊
發夢攬住肥仔喊
點知原來真係做咗出嚟
Push
發夢攬住肥仔喊
點知原來真係做咗出嚟

唔只喊啦 搞咗野了
Live 左,快!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞