一口氣食咗三盒十八件麥樂雞,第朝個胸勁痛,之後.... (2)

1001 回覆
108 Like 18 Dislike
以為係騎劫
諗住爭取啲時間刪BUG
開新post暴走
搵到套男變女既小型劇,太子妃升職記,都幾撚正,愈睇愈好睇,當膠劇睇都ok

佢帶咗我入後台。

「點呀?演完你啲溫情戲未?」

「....你講乜野?」

佢笑咗笑:「你覺得呢?」

我實在唔能夠再扮乖乖女落去:

「唔好轉彎抹角,哩幾日你都發神經咁....到底你想點?」

「三日,我足足等咗三日。」

三日?今日...我第三日番工....?

「本身我都唔多肯定既,但直到頭先....我知道我已經唔洗再等落去。」

頭先....?

「你想講啲咩?」

失蹤。

.....失蹤?

「肯定阿麒佢....真係失咗蹤。」

仆街囉............

「你亂UP啲乜........」

佢望住我,一個好鄙夷既樣:「你唔使再係我面前扮野啦....」

「三日前,你黎同阿麒辭職既時候....我已經覺得奇怪。」

「因為,你同阿頭講....佢病咗。」

....有咩問題?

「然而呀、果日既朝頭早....」

佢笑咗笑:

「我撞到阿麒伯母。」

我塊臉....青咗一大半。

我記得,果陣帶阿媽黎揀電話.....

果陣我仲係新人,所以係TT同我開既單.....

阿媽.....認得佢?

佢笑得好誇張:「本來,我都唔係好認得佢....」

「偏偏,佢老遠咁行過黎....同我講,好多謝我地批假俾阿麒,等佢可以一個人出國創盪下........」

老母....今次仆街啦........

「我問我,阿麒去咗咩國家旅行喎。」

「嘿...我又點識得答佢?」

點解阿媽你要咁多口呀....

唔得,冷靜....

「佢係去咗旅行、冇病....我呃你既,咁又點呀?」

TT完全唔聽我既說辭,繼續自說自話:

「伯母佢仲話...係我地買既果部電話都開始壞壞地,想問我....有冇咩手機可以推介俾佢添。」

「但佢估唔到,佢個仔啲錢....竟然拎咗黎買電話俾啲陌生人。」

「你講咩.....!!?」

死啦........

佢端出一個奸惡至極既笑容:「你可唔可以話俾我聽....」

「點解,你會有阿麒張提款卡?」

「....仲要知道佢密碼?」

仆街....

啱先一順手,就直接拎咗張卡出黎俾錢...

俾佢睇到張卡個名.......

我答唔到佢。

我完全答佢唔到.....

個腦好似當咗機咁。

「咁佢係我...男朋友....話俾我聽又有幾出奇啫....」

「去旅行唔帶提款卡?佢過長洲旅行呀?」

「佢....」

「佢有第張卡咁...」

「據我所知佢得一間銀行,同埋佢月光族黎,去咩旅行?」

「咁佢有朋友請...」

「點解又唔帶埋女朋友去?」

「我.....我....」

「你點樣?你點解釋?」

「佢朋友唔請埋我可以點呀!」

我請你你又係咪講得出阿麒依家去咗邊呀??

............仆街!!!

點撚樣答你啫!!

望住我啞口無言,TT更加肯定我有古怪。

「嘿,伯母仲有問我,阿麒女朋友係咪係舖頭識架喎....問我,佢係咪好女仔黎...」

「到底我應該點答佢?」

正仆街....仆街!!!

點解,點解要咁樣針對我....?

就算我既身份係乜....都唔撚關你事啦!

「痴鳩線!我唔撚做啦!屌你老母!」

正一仆街。

糧唔鳩要咪唔鳩要、要告勞署咪告鳩飽佢。

你唔係諗住一句劈炮唔做就可以了事呀嘛?

我回頭望住TT。

你個仆街.....到底想點....?

「如果,我哩個時候報警.....話有人盜用他人提款卡,咁會點?」

「鬧大咗,驚動埋阿麒父母....再將阿麒當Missing咁處理;

遲早都會查埋你....到時你會有咩下場呀嗱?」

「會唔會,仲係一直拒絕俾張身份證我可以解決得到既程度?」

我握實拳頭,好難想像到佢咁搞法會有咩下場....

肯定會好麻煩好麻煩.........

至少,我唔想我屋企人擔心。

佢慢慢行近我,係我耳邊細細聲咁講:「哩個秘密....暫時得我一個知道。」

咩秘密??

....我男變女既事俾佢知道咗??

冇可能........

佢點會有可能....

「你.....」

係咪殺咗阿麒?

........................?

????????????????????????????????????

TT你係咪HI撚大咗呀依家?
TT 竟然無威脅主角
好似擔心呀麒安危多啲

btw, 肥仔係hehe, 咁點解果晚會騎主角
TT 竟然無威脅主角
好似擔心呀麒安危多啲

btw, 肥仔係hehe, 咁點解果晚會騎主角

根本下一步就會威脅
搵到套男變女既小型劇,太子妃升職記,都幾撚正,愈睇愈好睇,當膠劇睇都ok

太子妃第三個結局係happy end

依家睇左十三集,開始覺得女主角幾撚索
新post留名先
lm

依家睇左十三集,開始覺得女主角幾撚索

睇完第一集已經迷上左佢 仲有男主角
TT條撚樣真係好撚煩,跟縱佢返屋企趁佢瞓覺質佢食麥樂雞食到佢變埋女人睇佢仲有冇咁撚得戚
佢係細細粒?
快d綁架tt逼佢食麥樂雞

屌手機連登有bug係咁話出comment 有error 自膠
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞