一口氣食咗三盒十八件麥樂雞,第朝個胸勁痛,之後.... (2)

1001 回覆
108 Like 18 Dislike
「食哂你地,我就忘記佢....」

哩一句係佢語調最正常,但內容最唔正常既一句。

乜自虐....就可以忘記到愛情啦咩?

所以,佢係咪用緊我啲麥樂雞黎介手?

我望住我啲麥樂雞.....俾佢一舊一舊咁食。

好快,麥樂雞就俾佢食哂。

我好想問口罩妹,到底食完之後有冇忘記到佢口中既果個「佢」。

但我唔敢。

即使係一個身受情傷,極為脆弱既一個女仔,我都唔敢去搭話。

我只係默默咁望住佢....

口罩只係掩飾到佢既外表,但佢既內心...我相信依然激動。

但的而且確,食哂啲麥樂雞既佢,變得比較理智,比較鎮定。

我...冇講過任何野。

佢企咗起身,行開咗。

粒聲都唔出....係我視線範圍度消失。

我冇追問佢到底算點....其至連轉頭望佢走遠既動作都唔敢做。

我驚...哩個女仔覺得我係一個計較既人。

或者,我既使命已經完結。

口罩妹係以我作為渠道,得到咗充份既宣泄....

佢得到咗滿足。

佢有動力繼續係哩個光怪陸離既社會上過活。

而我.....只能嘆出一口氣。

注定一世服兵役。

「唉....」

我將剩低既薯格擺落口。

一邊食,我一邊諗......

到底,我幾時可以拍拖?

真真正正咁拍拖。

我要初戀呀.............

明明頭先大好機會擺係你面前,點解唔好好把握?

定其實不妨FF一下,明明頭先個女仔睇中咗你,走過黎又暗示自己單身又明示

自己傷心,點解唔主動少少問人拎電話?

仆街!偽君子!!

「唉..........」

我Dup低頭嘆氣,完全冇預計過自己可以咁失敗.....

「食咗你啲麥樂雞啫,唔使咁灰呀嘛?」

我抬頭望住同我講哩句說話既佢。

口罩妹托咗個堆到密密麻麻既餐盤番黎,佢臉上面仍然帶住兩道淚痕。

似乎,又喊過咁...

我望住餐盤上面,果三盒十八件既麥樂雞.....

................

洗唔洗呀?

佢放低咗餐盤,將佢推到我面前。

細細聲咁講:

「幫我....」

「忘記佢。」

我望住果堆檸檬香草醬山,望一望哩個口罩妹。

「感情哩家野.....都係靠自己啦好嘛?」

哦...八婆!!你係啲雞度落藥!?
加速
有文
最後個句笑左出黎
落到變女
落藥落到變靚女
食咩藥可以食到變女人咁勁

我又要試
點解戴住口罩都食到麥樂雞?

佢上面都屌tt唔讀書 係咪暗示細細粒讀書好勁

係喎 唔記得寫佢點放落口

小學回憶 - DORORO飲食大法
雖然唔知阿麟食過乜藥

麻煩比一打我
雖然唔知阿麟食過乜藥

麻煩比一打我

Book位
隔咁耐見推得咁慢以為完左
點知入到黎又再live返
雖然唔知阿麟食過乜藥

麻煩比一打我

Book位

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞