Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
要自己去聽下 唔同人唔同要求
用途:youtube netflix 電腦駁hdmi di戲睇
考慮緊
B&W formation bar + sub
Bose sb790 + sub
三叔 q950t
🙏🏻🙏🏻🙏🏻 大佬們俾啲意見
罪大電視
另外想請教下 我仲使唔使買咩appleTV之類既野駁電視
950A幾時出?
原本心儀Bose 700,師兄又點睇?
我係
自動1, 開eARC自動, 傳遞模式自動, dolby digital plus
可能要reset soundbar (按實soundbar上面開機掣同source掣10秒)或者uninstall youtube update再裝過
我覺得睇你soundbar 用黎咩取向 不外乎 睇戲/聽歌
睇戲 唔使諗啦 三星950 有埋後置
電視同聽歌可以 bose 既
感謝巴打, 我返去試試先
想問如果買 sennheiser ambeo 應該配邊隻subwoofer?
有無得加後喇叭轉7.1?
我睇緊隻KEF 新出隻subwoofer, 但成皮野

後置應該無得加
請問 lg cx 配 sonos arc有無咩技術問題?
例如 delay
我岩岩去左avlife 睇 18990好似
佢介紹我加隻3000 subwoofer
細隻又勁 梗貴啦
我之前起華x 入手15xxx
感謝巴打
反而我比較著重聽歌
Bose係咪都可以?同Samsung q80T會唔會唔相容?
華x 係邊度買?
另外巴打用後感如何 係咪無後悔
旺角友誠華x會
現場立體感一流,缺點就無後置,同低音輸出唔夠

但起soundbar 黎講,表現已經係頭三甲
x9000h駁q70t 間唔中會無聲十幾秒
有無人知點解
係咪執左果間 呢個價仲會唔會搵得到
Yes, 試下英京問下
你用eArc回傳?
指睇電視定apps
我用光纖睇電視,apple tv 直入睇netflix 同電影
bose無左 三星 q sym lor
至於bose 搵間bose試聽下? 不同我始終覺得 聽歌用返二聲道會好過sound bar
我用eArc, android 既apps同tv會咁
hdmi無事,netflix無事
求救s216配電視samsung q70T
2邊hdmi插晒hdmi arc+光纖
netflix/數碼電視 兩邊切換會無聲
有無巴打試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞