Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
用緊S216, 之前都係咁, 依家問題已解決, 問denon拎個file update firmware就得
你邊部電視?我問左喇 搞完都無分別
Q80R更新完就解決左
巴打請問你
係咪用呢個
係 不過佢個更新STEP流既, 你去日本DENON搵MANUAL跟番佢做啦
我都遇過同一個問題
換過另一條之後出嚟個bass都係一樣細
Q70T個bass係跟bar嘅volume高低
你開得唔夠大聲個sub唔會點做嘢
unplug剩低電源線
開機轉3盞燈optical, 插手指等佢更新完重新開機
關機抆手指,再power+source+vol up一齊按
等佢閃3次紅燈

請問有無錯,真心搵左成個星期都搵唔到官方嘅update instructions
各位巴打onkyo ls7200
好唔好用
SR-B20A同SR-C20A 有冇人用過
個update firmware係由要問Denon先有
佢官網都唔見有得DL
想問下邊度買denon s216行貨最平?
同問有冇一條過又有DOLBY ATMOS既SOUNDBAR,4K左右內都OK
發覺啱啱都出現之前巴打提過嘅問題,samsung q70 配q70 soundbar, 開netflix 時套戲顯示得5.1 (套F1 肯定係有atmos), 但soundbar display 又顯示到ATMOS
JBL MULTIBEAM 5.0
設定>>一般>>外置裝置管理員>>輸入訊號加強>>HDMI 3>>開
設定>>一般>>外置裝置管理員>>Anynet+ (HDMI-CEC)>>開
設定>>音效>>專家設定>>HDMI-eARC 模式>>開
設定>>音效>>專家設定>>Dolby Atmos 兼容性>>開

如果使用SAMSUNG電視 + SAMSUNG SOUNDBAR, 請完成以上設定後關掉電視+關掉SOUNDBAR, 再開機, 之後NETLFIX既DOLBY ATMOS片就會點燈成功, 會有ATMOS標誌, 播片時SOUNDBAR個MON仔都會出DOLBY ATMOS
STEP巴知唔知邊度有得試?
可能AVLIFE有
Thanks step 巴, 一陣試下先,之前netflix 版面都有顯示到,唔知點解突然無咗
奇怪係,喺揀音訊時又有得揀Atmos 版(直情係自動揀咗),只係揀戲畫面變返5.1字眼
Thanks 我去睇下!
我D野同你1樣,但其實你睇返佢教set JBL條片.
跟住做就出到ATMOS,
但有時netfelix 唔會即show atmos,
你睇住部JBL如果show到atmos就ok,
正常開開關關睇幾日應該會變返正常show到atmos
清請教下, 如果空間細(100尺左右), 有後置, 其實有無atmos 分別會唔會好大?
有 Atmos 係聲音定位 同W 數 兩樣野
我廳得70呎 , 聆聽距離得1.4M, 睇雷霆救兵都聽到成粒子彈頭頂飛過
最平有atmos既soundbear 有咩選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞