Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有冇ching 有idea個後置喇叭可以點放?
一直都好想買950t, 但一路都未諗到對後置可以點放

再唔係上淘寶淘專用架 幾百蚊
三星準備緊11.1.4 Q950A
好痴線
電子誌:【Q系列 Samsung 2021 Soundbar,11.1.4】

Samsung 推出了 2021 款升級版 Soundbar 陣容,旗艦產品 HW-Q950A 支持 11.1.4 通道杜比全景聲,同時還將提供房間校準和 AirPlay 2 等功能。新的旗艦產品 HW-Q950A 是功能強大的 11.1.4 聲道回音壁,而去年的旗艦產品 HW-Q950T 為 9.1.4 聲道。

HW-Q950A 除了擁有支持杜比全景聲(Dolby Atmos)和 DTS:X 的向上發聲單元外,還具有側面發聲單元。此外還配備了無線後置揚聲器和無線低音炮,而它在後置揚聲器中還包括向上和側面發聲單元,從而達到了 11.1.4 的聲道配置。

#Samsung #Q950A #Soundbar
#Q900A #Q800A #Q700A #Q600A
Ten PLUS Online Media

專用架個keyword係?
老婆一定唔比移張枱再前D
近鞋果邊唔夠位放個架

可能好似你咁搵野晾高佢算
唔使點移wo, 個架條柱都算幼,個座可以sofa 底zip入去
總之高低同方向 近ear lv 就得
望落佢好似用返金屬網紋? Q950T 好似係布
布俾人屌到PK
今代即刻轉返 好事黎
有冇巴打用緊罪大 ST5000, 冇後置係咪唔多掂 ? 仲聽唔聽到左右聲
可惜依然係得頂頭個濕鳩 display 仔
淘寶有錂鏡 反射display
正喎屌 咁可以諗下 Q950A, 不過我用緊罪大電視, 如果唔係用番 Shamesung 電視唔知會唔會爭好遠
用唔到個 Q sync 啫
我都係罪大 Q70T + Sony A8F 睇 Apple TV

好搞鬼
就係唔知 q-symphony 個效果會唔會爭好遠, 其實我鍾意罪大多 d, 不過佢果條旗艦 soundbar 冇後置, 又係幾年前嘅產品, 好似買唔過
買有加後置啦 我Q70都加左後置
出黎定位已經差好遠
而家同價位應該無人打贏 三星
Q950A 建議零售價 $12990, 好似平過 Q950T 一出果陣
請問有無試埋denon s216
發現佢同LG 呢條差唔多size
價錢差唔多
但lg 3.0.2 有earc atmos hdmi 2,1
denon 2.1 得 arc 同 無 atmos

thanks
咁快講換左價錢 BTW 950T 有無得平先
同問
見大家都推介denon S216

2千頭 係咪最好都係呢條
想問有無巴打係x9500h 搭 jbl 9.1?
我發現睇youtube 果時會停左一秒, soundbar 顯示dolby surround. 睇一個MV 可以停4-5次
同埋睇netflix 果時, 原本電視無開eARC, netflix 同soundbar 都show 到Atmos. 之後我eARC轉Auto同搞過下D setup, soundbar 就再出唔到atmos.就算netflix show Atmos. soundbar 都係出DD+.
有無sony 用家可以share audio output 點set?
電視買咗Samsung 55” q80T

宜家睇緊soundbar,budget <$12k
如果JBL 9.1 同Bose 700大家點睇?相唔相容?
冇呀,果陣冇試到有subwoofer 果啲
有Qsym 三星 950A啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞