Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Subwoofer 唔夠位打直放,可否改為打橫放?
來緊搬出去想買soundbar 10k筆直

但係個廳唔夠深應該擺唔到Q950T / JBL 9.1兩隻後置喇叭想問下呢個價位仲有冇其他選擇
睇個氣孔 同 woofer 位係咪側出囉
再問下sale
邊度有講550?
巴打條 Q950A 用咗一排有冇多 d 評語
想問點樣唔夠深? sounb bar就係for 細蝸居,就算距離得一米我覺得都可以裝,反而最大問題係條bar都幾厚,有啲sony咁貼曬地,會遮電視
有link嗎?
Schneider Ambeo 有Atmos 幾靚聲, 單條應該最好係佢
成兩皮野
不過我有啲擔心後置聲單靠反射夠唔夠 同埋 有人話bass 無左sub 仔差啲
不過可以自己加
單條就預左係咁啦
樣樣完美咩
想問問大家,我電視個喇叭壞壞地,想買S216頂住先,但我唔肯定我個電視光纖位有冇事,我見到我仲有個HDMI ARC,如果光纖位唔WORK,我係咪都可以用ARC ?? 謝謝大家 !!
想問sonos beam 有冇巴打用過
見佢宜家減$800
3千唔洗好似幾吸引咁
基本上係
幾鍾意sonos sub仔個設計,無咁死版,但條arc只支援atmos, 各位巴打有咩意見?
除左atmos 你仲想佢支援咩
Sono 成套atmos 就預左佢CP 低,sub仔貴 後置貴
除非你好鐘意佢個全無線方案
而家sen 記條ambeo 好似落少少價
成套sono arc 個價加少少買ambeo好過
支援Dts:x 唔識音響,淨係睇支援到幾多野

其實我只係鍾意Sonos sub仔design 同soundbar個款比較特別,唔係四四方方
Dtsx 而家越黎越少 黎緊新戲暫時都係atmos 玩曬
Ambeo會唔會靚聲過三叔q950? 如果最後都係買大路款式,不如買套三叔玩,反正電視都用正叔
三叔一定係最大件夾抵食
Thx巴打,所以好難選擇,早2日行過bose, 條700+sub仔 $11000,唔知會唔會清貨準備出新款
我都等緊,700始終都係2018年既產品,買唔落手
想問下邊度買JBL bar 9.1最抵?
Samsung Q950T實在太大碌....
但google又無消息話出新款Bose 隻sub仔又係靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞