Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
請問駁電視用sonos beam定 denon s216會好d?
我冇試過beam,但我自己買左s216,覺得好正,性價比高👍🏻👍🏻👍🏻
***Q70T同Q700A分別大唔大
上次去誠哥快試左一陣, sonos beam好似重好聲
睇戲睇netflix多就s216, 聽歌多就beam

利申 216用家
一條過soundbar邊隻好?

1. Denon s216
2. Sony X8500
3. LG SN7CY

講黎講去好多都講s216,其餘2隻好多人問但完全冇評價,唔通好差?但LG 同Sony support Dolby Atmos, s216唔support...
因為我電視仲未到,所以未試到啲咩
巴打都係買番三叔電視?
Subwoofer會唔會嘈到樓下?
唔開盡都唔會嘅
我用12店鞋墊 墊底
新2.1 係白色幾靚仔,個sub仔都幾細隻

https://www.youtube.com/watch?v=GHW8DQlaLr8
收咗錢賣廣告,但又諗唔到點讚好嘅,d 嘢好似格硬講咁
係呀,等緊Q80T
買左sonos beam半年, 電視用Sony

同一個音量
Netflix / youtube 較到10左右
電視要較到3x 先得 (岩岩買時都係10就夠聲)

有無巴打知點搞
我都係Netflix YouTube 比較大聲,連用apps 睇viu 都係比較大聲
尾款? 減左幾多?
更正返

音量制

睇電視30=YouTube/Netflix 10

好困擾
我都有呢個問題,好撚麻煩
係電視設定digital audio output 改做PCM 就解決到
但唔知對音質有咩分別,求高手解答下
https://www.sony.com.my/electronics/support/articles/00205168
唔該晒 今晚試試
無減價,出面仲要貴左
samsung今年新機好似唔係好得
s216個控制好撚on9
完全唔知set左乜
但個聲無投訴
有咩分別兩隻
個人覺得s216個聲用pure同music 唔夠出,唔立體
我聽歌都係用pure

而Beam聽歌就係你講嗰2樣野好d, 感覺dynamic d

純個人感覺鳩噏
有無巴打就咁買sonos arc 聽歌/睇neflix ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞