Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
三星個sub 係偏溫柔
我用Q70T 都加盡到bass 去6
不過我擺sofa 隔離 單元又無向自己 唔知有無影響
我之前用藍芽連線覺得聲畫唔夾
用光纖就變左好細聲
我電視用光纖 無咩問題 係開apps YouTube /viu 變好大聲
至於Netflix 我用applebTV 直駁sound bar 炸到好鬼爽
咁多位師兄
想問下條sound bar個金屬網面生曬鏽,有咩方法可以救得返?
會既咩?
老婆用濕紙巾抹完就出事.....
點解要咁做,我都係吸下塵,用除塵紙抹
Normal 有BT 既2.1 唔好太高期進望
用緊
準備換過其他牌子
用光纖好細聲
用藍牙又聲畫唔夾同耐唔耐connnect唔到
我睇Viu tv要開到成28左右先夠聲
一轉番YouTube Netflix就15左右
有藉口買隻新
想問問Sony G700如何?暫時睇spec隻sub好fit個電視櫃邊
相近價位有冇咩更加推介?
主要Netflix, PS5用
感謝
我係元朗蘇X 見到 吾知而家仲有冇 不過佢係長開
你有興趣可以過去望吓
唔諗住加後置可以 不過佢無天空聲道 靠模擬
部電視係2017年款,sony x9000e
得arc無earc係咪唔買player就無乜用?

本身想買ambeo睇netflix但上網睇好似話要買多部player直駁soundbar先出到d新格式
電腦soundbar 2k budget有咩好推介
我2018 Sony A8F 都未試到用arc 出到Atmos 落soundbar
簡單俾多一千 買部 appleTV 4K 直插實出到
但我就係唔想幾個remote轉黎轉去先用到

本來諗住可以用返電視個netflix app一個remote舒服搞曬,睇黎唔換電視就無用

同埋想問如果我玩ps5係咪部電視都係太舊要駁埋落soundbar?
要睇出咩format. ?
Dolby audio 應該無問題wo
本身諗住買隻靚soundbar一步到位,但發覺又要買多隻apple tv有d on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞