Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我用緊soundbar 700,如果唔加個bass module 同surround speaker,條soundbar 完全同solo冇咩太大分別,重有Bose soundbar要用佢個app去setup,個app同設定完全唔user friendly 。搞左半個鐘先要大約知點做
有呀 要每次轉台按一下 問左廠話lg samsung有啲夾唔到
每次轉台按一下??
轉SOURCE先要按一下吧, 我見有其他巴打都係Q70T+S216都冇問題
例如我宜家睇完99台 轉netflix 再轉返99台 就要按soundbar remote tv掣一下,再轉96台,又會無聲 要用按soundbar remote tv掣一下
如果99台轉96台呢?
齋開電視 轉台 無問題
係經過左netflix/youtube
再出返去電視就無聲,手動按tv掣,有返聲,轉台又無聲又手動按tv
我用X9000H
插入去打開,開個setting eARC就OK啦
即係電視 轉台 無問題, 如果過冷河去左netflix/youtube, 再番去電視台就有事, 要按TV制?

唔同牌子係麻煩D, 所以一向最好都係電視同SOUNDBAR同一牌子
好多巴打都係Q70T/Q80T電視配HW-Q60T/HW-Q70T/HW-Q950T去用, 兼容性最好~
無錯 所以我都考慮緊轉埋條soundbar但講真s216真係好聲 2千蚊好夠用
搵日試下q60t好唔好聲先
有無sony xt8500用家?
評價如何?
我想一條過,唔要subwoofer
s巴想請教如果我買多舊小米盒子之類嘅野 會唔會解決到個 signal問題
唔會
我用緊q80T 又係諗住買Bose 700
想問兩者相容有冇問題?
Soundbar 啲聲係咪都岩聽?

Subwoofer 我都諗住買
建議你用番SAMSUNG SOUNDBAR, 少好多問題
夠BUDGET可以直上HW-Q950T/Q950A, 唔夠可以買HW-Q900T/Q900A
試下先
無 我用得幾滿意
都係插光纖 再用app set一次
之後都係一開電視自己link到

想問下我開Netflix 有啲有atoms嘅片
佢個info 冇寫Dolby atoms ,只得4k hdr 5.1
係咪我set錯左?
我明明開左Dolby atmos 兼容性
https://youtu.be/y4yL3KZ9FU4?t=141
睇下幫唔幫到手~
唔得丫
我連灰左嘅Dolby digital 都唔見到
你睇哂成條片, 跟佢步驟先啦~
想問下Sony HT-Z9F掂唔掂?
見佢send左封email黎話減價有d心郁想換,
用緊Sony A8F電視
幾錢?
HT-Z9F細鋪賣緊$4380
ST-5000細鋪賣緊$9980
巴打現在點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞