Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
不如再加多D買Q950A啦~
有冇巴打用緊Z9F? 好似都出左好多年, 係咪唔好買舊款?!

LG SN7CY 係咪都冇巴打用過??
用緊咩電視? 最好電視同SOUNDBAR同牌子
我琴日去買Q900t ,sogo 感謝週。6千有找。但冇買對後置。可能環境問題,感覺其實差不多
呢條我十有興趣,巴打等你包膠
想買yamaha, yas同ysp 呢2個系列有咩分別,
google左都唔係太明白個定位....
我都等報膠
beosound stage評價如何 Dolby Atmos效果掂唔掂?
Sony x7500
平既SONY HT-X8500
貴既SONY HT-Z9F
試左, 都係咁...點搞
買咗Denon s216 2手
之前用Sony RT3 5.1 Ch 但因為無DTS 解碼,見有2手 1300蚊所以狗衝

雖然係2.1ch 同無subwoofer, 但窩局嚟講好夠力,慳位好多,正
有無reboot過部電視?
再唔得唯有搵代理
Update sony software
TV 同 soundbar 都係最新firmware了
數位音訊輸出較左自動2, eARC 試過Auto/off
都係咁間唔中都仲會斷下...鳩灰
關唔關條原裝HDMI線事?

仲有想問, 我用Netflix formula 1 黎試, Netflix頁面同簡聲道個版都見到ATMOS, 但條soundbar LED 燈個度顯示Dolby Surround DD+, 咁樣正常嗎?
琴日試左幾條片 睇戲atmos真係好正
但聽歌就ok啦,唔算突出
巴打,想問下條 soundbar 個面係咪都係絨面?
同埋使唔使做 calibration
本身想買jbl bar 9.1 但發現電視無earc

咁係唔係會無咁好
想問下天空聲道突唔突出?
呢度好似仲未有人出咗Denon 550
睇中但想知多D comment
唔知係咪講緊Tune auto EQ? 依家買緊後置個架,到時再tune(用apps)
我覺得幾突出
q950t平左咁多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞