Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
師兄,你係喺邊個情形下較?因為我睇緊atmos 嘅戲時,用samsung 嘅smart thing app 較,無得揀front top

用remote ,我無裝個apps
右下齒輪制揀到front 字 用個圈 向上制set 至6
唔好用Vol 制 唔work 的
謝謝巴打
中置同 後國都係咁set
中國center, 後置real
後置未買,諗住等消費券先買
佢而家出左新A系,另購後置都update 左但只支援 新A系
小心舊款停無得賣
想問下電視用緊三星55nu8000
平時睇下youtube 同netflix

用Yas-209 ok 嗎?
巴打你講完驚一驚,上豐澤望,見依家變咗賣SWA-9100s, 有無人知有咩分別??
問清楚 我係9000s
我知呀,我就係諗住等消費券買9000s (之前一次過換iphone ipad 電視 soundbar, 諗住慳得就慳),師兄一講我一言驚醒,手多多入豐澤官網睇,見到變咗9100s, 除咗貴返幾舊水外,又睇唔出同9000s 有咩分別
知唔知Q60T有冇得咁加?
Q60 only 3.1 無front top
但可加後置到5.1 但無atmos
加左後置了,前後包圍感好夠,想天空個邊再勁D
Q60 T 無天空 , 要天空至少Q70 T
仆街 新款三叔後置有埋天空聲道好吸引
本身用緊209已經心思思想換q70t 已經見到q700a咁仲心動 睇下遲啲消費券出埋咩情形先
有新買新啦 加埋前後天空應該勁出
道理上係嘅 但睇下佢香港返晒貨開咩價先
見佢隻後置外國賣都要貴過而家 條bar又一定貴啲 Q70t賣點都係5K唔使齊晒啫
係,見外國都開差唔多US$300, 加埋q700A 新出五千幾,夾埋七千幾八千嘅話,不如依家特價買Q950T
搵到啦
9100S應該係無向上反射既普通後置,但只支援新2021 新A 系sound bar
https://www.samsung.com/hk/audio-devices/soundbar/swa-9100s-black-swa-9100s-zk/
你快啲出去搵返 舊9000S
9000s 54w
9100s 120w定100w
但支援既soundvar唔同
用緊舊soundbar既冇得你揀
咁9000S係偏細力,我都加到 5,佢新版有改進係好事,好過齋改model但實際無改過野
近年三星影音一體化咁搶攻好出力
唔支援舊機有撚用咩
我Q80R都想升級個後置上9500s
奈何唔得

Btw R系金屬面好撚好J
80R係9000S都唔得,得返上網搵8500S
我用緊9000s喎
同埋說明書都話支援
巴打你係咪睇錯書
原來得嗎?
我以為係一代夾返同一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞