Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
睇黎睇去都係jbl9.1 好似最正, 但又好似撞手神咁,
d人成日話有bug 點唔到燈
黎緊三星 950T 應該會減
950A 就快出
如果配song x9500h 用三叔係咪其實都冇問題?
知唔知950a 大約會咩價位左右?
爬左文睇到價錢了
但如果sony電視用唔到 Q sync, 影響大唔大?
我有隻700 soundbar 電視Q80T 主要睇Netflix同Spotify聽歌
base 長期較到+6

諗緊出唔出埋隻700 subwoofer 點睇?
EARC 暫時都幾多 setting 搞 先回傳到,我用 Apple TV 盒直接 插sound bar ,再pass through video 入電視 無問題
950a 出左官方價 12990
Sonos arc有咩評價? 有兩組向上天光反射單元
用緊q950t 隻soundbar要效到好大聲啲底頻先出得晒而且幾豐厚同暖。細聲嘅話個10仔勁懶
唔大我覺得反而電視唔出聲會好啲
入左手 sennheiser ambeo
琴晚試睇戲 真係好正 無subwoofer 都好夠
屋企有ktv 拎埋佢黎播歌出聲

遲d 換埋新電視就perfect
用緊denon s216 hdmi arc駁三叔q70t電視
問左廠話無得搞,睇電視轉app再轉返電視
唔識自動跳返個input,唯有用光纖

宜家考慮買第二隻都係2-3000蚊嘅soundbar夾三叔電視用,請問有無推介
1. soundbar 佢係寫tv arc--->正常, 佢係寫用了ARC接駁, 包括埋eARC
2. NETFLIX搵有DOLBY ATMOS既片
可以試下~另外主要睇套片有ATMOS先明顯D
另外你SOUNDBAR可以試下放近D
用唔到Q-SYMPHONY, 只係電視喇叭唔會出聲, 當少樣BONUS野
有冇按S216 SOUNDBAR REMOTE既TV制?
Sonos arc有咩評價? 淨係單件唔配sub 同後置夠唔夠做
最好你自己去試聽下~
做緊功課 準備一次聽幾款
LG C1 配JBL bar 9.1 好唔好
JBL 咩BUG 多?
用過舊一代solo 5, 你依代多個hdmi 同中置,上網睇評價差唔多。
Solo 5 用後感:我覺得你當聽下歌同大聲d 個電視聲咁用係ok, 但如果廳用來睇戲嘅話,佢依個原價就唔太值喇,around $2000 依個價買S216 同YAS 209 應該性價別高好多
Bose Smart Soundbar 300呢 巴打點睇
haha, 依個幫你唔到喇,因為最後換咗samsung Q70T,
不過睇其他巴打COMMENT, 300 應該好過"TV SPEAKER" 好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞