Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
期待包膠 有興趣
應該會穿一萬? A出左後
個價其實都唔平, 同Sonos 有得揮
仲係布面,睇真野之前仲以為今年轉左金屬面
係咯,我就係見有人講過轉番金屬面所以問問,不過布面我都冇所謂
sonos個價係再貴好多, 已放棄
唔一定, 但我睇哩個網部電視無atmos
https://www.flatpanelshd.com/samsung_q60r_qled_2019.php
如果佢再配後置 同sub 咪又係貴返,變左同sonos差唔多
除非你淨係買一條,唔配sub 後置

Btw 76有開箱片
就係唔配任何嘢住
上個月問avlife都係四千七左右

另外開箱片就算數
bar 9.1夠講到好好
呢度user comment就用落有bug
Jbl 9.1係好好,所以有機會有bug都仲好多人照搏
點睇3k內有dolby atmos嘅Sony HT-X8500
AGREE 但係好似見AVLIFE要5K
剛剛收貨, LG sn10y soundbar
5.1.2 570W 支援 atmos /eArc
有單全新未拆 1 年保
市價$6000, 現放$3400

有興趣留tg
二來個真。無線後置都好多人鐘意
Q950T而家係唔係賣緊$8980?
$2500內收條soundbar,要有保,唔要有sub
https://t.me/what7yousay000
自己去聽一次同度下屋企個位擺得落邊隻先
我哩d有特別要求要打機先至要JBL, 因為Q950T應該唔支援LPCM 7.1, 所以pc會2.0, 就算打ps4/5都係出得壓縮dolby/dts 5.1
理論上q950t係要firmware fix但我搵唔到佢有update消息, 而家連新一代都出埋
https://www.samsung.com/hk/audio-accessories/9500s-swa-9500s-zk/
三星新單購後置都update 左,有埋向上反射,但暫時寫只支援21年新出A 系sound bar
Q70T 用唔用到啊
個design真係幾好
以前有諗過jbl 5.1
可惜咁嘅價錢但無atmos
我都好想用到呀,因為依家Q70T 個天空聲道都麻麻,如果加埋依個應該唔錯
有無將個front top 加盡到 6 , 加左我覺得有改善
無線最煩係舊電愈用愈少電,跟手換電返,再加咁貴仲要有bug,窮撚唔洗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞