Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
巴打jbl9.1邊到買? 我都想買嚟玩下
avlife
Here等退貨退款
JBL 之前咁多師兄問題仲仲有肯駁既
之前無留意
買咗sonos arc 加sub等送貨
後置冇錢諗住買ikea隻平野算 效果應該同用one冇咩分別?
我個條突然死咗airplay,未買真係建議唔好搏
仲勁多人叫人買水貨淘寶平,真係要救神拜佛
connect度既咩? 買one 同ikea個隻價錢唔係差好遠ja wo
連到 都算sonos個eco system
一隻one sl = 一對ikea喎
如果連到又ok 後置隨非你屋大 擺ear lv 一般已經夠聲,仲要我覺得ikea 個對靚仔啲
水貨就pk, 但行貨我又唔覺好多大問題, 網上見小問題就有
我最近update左firmware win10 atmos支援似乎好左, 同埋話check後置電係唔準確所以disable左
都試過一次電視無聲要斷電
但又未至於要換, 因為之前用HT-Z9F明明都係sony電視又係都遇過d小問題
你有錢買 7千幾ARC
同6千幾SUB
返而冇錢買1千中的one?
嘩咁貴ga
有arc 唔洗買one, 買one sl 就得, 上年買左us$129 x2
廢事洗三千去買後置啫
千零買ikea應該差唔多效果
而家arc+sub力度包圍感都接近套舊5.1 不過背面聲定位唔掂
可能梳發貼牆冇位反射
永遠實體好岬過模擬同反射
但真係靚仔太多
自己望落唔洗黑色一舊舊圍住個廳同一大堆線都開心好多
買埋後置做得返之前效果已經好滿足 仲多咗天花反射
其實呢兩年出既atmos soundbar功能都效果都好左好多,真係同整套入門 avm分別唔大
如果性價比嚟講
LG sn7cy 定jbl 5.0multibeam 好d?
諗住放係房,想支援埋atoms
唔該晒
Sony HT-G700
好似好正
佢既價 不如三星q70T
G700 3.1 無後置加
Q70T 3.1.2 仲可以加後置
thanks 師兄,我買完之後應該唔會加後置了
喺英國Sony 平Samsung成千蚊
我都係呢個組合 216應該冇得加後置
要換過條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞