Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
出9000s時都未出T系
我見官網9100s 都寫support q70t
想問下
sony 55X9000H 配 JBL bar 9.1 / 三叔 950T 好?
兩套同價位.....
想問下
Q70T+9000s
個wireless dongle洗唔洗插?
有位就實體後置囉
唔係出新一代啦咩 3星
想買soundbar…. 用緊sony A9G… 成日覺得聲好細,如果加個Sonos arc 會唔會好D
用緊q70t
發現聽聽下無啦啦會疾一下
同埋後置有時會沙沙聲同埋斷一下
無輪input係bluetooth定hdmi都會
要大聲d 一定做到
我駁Q80R冇插個type c
我同巴打一樣
岩岩買到9000h, 諗緊買咩soundbar 好

不過睇番,可能大部分時間都係聽歌多,睇緊轉買喇叭會唔會仲好
兩套都一萬內嘛😂
我50%打機50%睇戲
廳又唔算大所以一條Sounds Bar搞掂算

而HiFi係無底深潭黎.......
買到三星旗艦 先萬三
要整AVM 淨係隻M 都一萬
除非你個廳 大同夠深 sound bar 唔夠力
新手求教,買左panasonic th-43gx800h,
屋企唔大想買條soundbar,無咩位想一條過,筆直3500樓下,想問巴打有無推介
都係拎黎睇電視,睇戲,聽下演唱會咁
Z9f
1條過就 s216囉
有冇邊隻soundbar 有埋後置喇叭
而家用緊yas-207 覺得個surround sound 唔係好出
yes,我上星期都入咗板,即刻慳完位
比起Yamaha邊隻好啲?
同埋我見3000蚊仲有隻SONOS Beam soundbar, 呢隻又點睇?
性價比嚟講我會買 Denon s216 (最平2080)
yamaha個隻209要加個sub仔,就係唔想要sub所以先買一條過
S216 有冇Dolby Atmos?
無,你想有一係買sn7cy q70t或Sony x8500
咁 Denon S216 同 Sony x8500 (駁Sony 9500H 電視), 邊條soundbar 比較好?
Z9F, q70t, denon 550 你地會揀邊條
想問下部舊電視得個hdmi in 頭 (佢連arc 都無寫) 咁買soundbar 仲用唔用到?定要點插先得?

想買yamaha sr b20a
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞