Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
近排都記錯哂添
收返一排皮先
SONY A8H 配咩soundbar 好...
$10000 左右都ok
我無藍光碟機
如果我想係電視出 可唔可以放落usb 播到 truehd?
睇你部電視spec, 未必部部夠力play d 60gb+高birate既uhd remux 同埋都唔係部部電視出到truehd, 不過應該有eARC既都得
我最近想買隻 HT-MT500
因為地方好細,佢隻超薄subwoofer 真係好fit 放sofa底
但出左都幾耐… price.com 仲開緊$4xxx
想京東買…全新先係 2000人仔,但係一定要用大陸信用卡比錢

定係呢款仲會有新一代推出?
求指教
見ambeo左右都有單元, 你試下拎走部機再ab test下? 我估點都有d影響
係咪搵display room試聽同買完返屋企比較
反射去到家居環境多數都差好遠架啦
唔好呀,我個條用左3年幾無啦啦變左磚,開機係咁出please wait,又入唔到setting,reset完都冇用,搵sony搞左一大輪最後咁覆我
如果未過保養可以要求SONY換新款比你~
噢…直頭停產唔保
咁市面上仲有無呢類型超薄sound bar / subwoofer 推薦?
我想問我部電視冇earc (用緊sony a8f得arc),如果我將部Blu-ray碟機插入條bar既hdmi in,再將條bar既hdmi out插去電視既arc hdmi,係唔係咁樣就睇到有atmos既戲?

atmos soundbar新手求指教
係, 我projector都係冇earc, input入soundbar有passthrough就得
明白,唔該哂
Samsung q60t到左
想問下其實有無咩要自己再set 定佢本身pre set既野已經最好
電腦mon 玩ps5 邊隻好?

唔好太長
依加果個唔支援
應該都係set 後置距離果d姐?
後置好似仲可以調較 大細聲?
後置係咪應該放梳化隔離
Sony X9500h 配denon S216 同唔加sound bar 分別大唔大
加個2千以上嘅soundbar,睇戲同打機嘅效果一定差好遠。買得9500就唔好慳,點都要加
人耳後方左右 冇位就梳化囉
睇完又再一次證明就算舊model 有幾好 有新都係買新出既算 用得3年就算過左保養想比錢整都無得整
出左Q950A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞