Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
會唔會就出新 model, 呢個款都幾年前
訂價好似成萬三
2.1 700蚊果隻?
用盡筆值
sound blasterX katana
gigawork T40
T100
creative stage V2
睇下邊隻啱囉
有無邊款係岩聽雜食歌
其實都差唔多
想要sub 咪katana / stage v2
唔要就t100 t40ii
分別都係外形上
係katana 2高音 2中低音 突出少少
再睇下啲review先thx a lot
我x9000h (eArc) 駁 ht-g700,

都係睇tv 都會間唔中無聲十幾秒

睇hdmi無事(chromecast / nowtv) ,淨係睇電視先會咁

試過好多方法都解決唔到

有冇巴打知點解?
睇電視試下駁返光纖試下
無光纖線,得閒買條試下

但係光纖唔係出唔到atmos咩

同埋光纖唔可以開關電視自動開關埋soundbar?
你睇Netflix 係咪無事?
咁睇電視用光纖,Netflix 用eArc
我用開chromecast hdmi睇netflix無事

可以睇電視用光纖,
同時chromecast用eArc架咩?

光纖同eArc同時插?
Sound 果output 試下揀返
得閒買條光纖試下
睇電視求其鴨記 一條算
係啦
我今日認真改下config
將數位音訊輸出由自動2轉自動1
hdmi 3轉enhanced mode
av同步由自動轉為開
暫時無事
電視有atmos=用得著支援atmos soundbar,
好似usb咁3.0 接口駁2.0,其實都係2.0only
浪費左atmos既功能
JBL9.1真係好古怪
岩岩reset左次
冇開earc:
Netflix D AMTOS 戲 show 得5.1 logo,
但係條bar又出到 amtos DD+

開左Earc,就變左Amtos mutli CH PCM.
都唔知點好
有無買咗950t嘅巴打覺得bass有d弱,搞到我成日都唔知佢有無連接到
Ching,我再睇返youtube本身都係得立體聲咋wo
Sony 9500g駁Q80r個earc 搞咗成大半年都係有問題 灰撚咗
睇Netflix 同YouTube 都聲畫唔同步
想賣咗去
最近條samsung q70 成日都無聲,但顯示無問題,earc link 電視都顯示較到大細聲,但就無論用bluetooth 同睇電視都無聲出,但熄電制再開又無事回覆正常
但隔幾日又無聲

有無巴打大約知咩事? 定要call 保養?
買咗一個月左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞