Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
無bug 既話.... 佢真係贏...
咁佢又唔係bug到用唔到既
有無邊間有哂jbl 5.0 同 denon 550 試聽?
有無人都係用緊ambeo 我想問個apps 既 eq setting 你地係點tune?

上網見到但係我開左boost 空間感係好正 但我睇戲覺得對白就變得好細聲 但音量較大聲d bass 又超勁
我用過sony ht-z9f同JBL 9.1, 唔覺得JBL特別多bug, 兩個差唔多
太舊冇atmos又太短左右分離唔夠
唔好買
其實係國行同水貨(大陸版)多bug, 港版同國際版一樣, 冇咩特別問題
條soundbar夠 但係兩隻後置喇叭唔夠 梳化後面已經貼哂牆定係已經買條靚d既淨soundbar都夠抽 唔一定要埋兩隻後置?
其實擺兩邊對住你耳仔效果都唔錯
一定好過靠反射
真係唔要後置 要勁既就 sen 記 ameno
後置so fa 把手擺唔到可以淘 三星 後置架
底座 zip 入sofa 底 一條柱應該好易zip 係sofa 兩側
其實我都諗住係咁zip個底座入sofa底不過我未收樓 睇吓佢幅牆既電制位係點先 但我條女就成日話唔夠位 擺到個喇叭咁近會好嘈又剩 如果入伙度完位係夠既就先斬後奏算
後置 可以單獨set Lv, 自己睇戲個時先較返正常聲又得
係唔係一係atmos
一係入門算
S316係唔係仲衰過216?無乜人提
因為多隻sub唔方便?
另外klipsch cinema 400 得唔得?
利伸屋企唔大
想問下,有邊隻一條過既 有埋 向上反射 有天空聲道
係咪得Sonos arc
三叔Q70T / 新既Q700A 或以上model
LG SYN 10
Sen 記 Amebo
316比216更舊
beosound stage
本身用緊kef e305...因為嚟緊要搬屋無得再掛喇叭

諗緊換Sony st5000好唔好...係咪都叫做upgrade左...包圍感係咪Sony好啲?
最好加埋後置 但好似 聽講好難買了
不如一萬價位 新既三叔950A
有無我單獨set 中置,對白通常中置出
後置要掛上牆...有啲難度...不過都明soundbar好難做到後置果種feel
後置靠定位反射應該得 Yamaha 5600 / sen 記 Amebo 先做得好,其他靠 模擬既就算了

我而家先睇 Atmos 試機片
子彈橫飛 啲定位出曬黎
用q70T + 後置5.1.2
如果7 channel 或以上應該仲正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞