Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
thanks
點燈成功~
用緊細sub , 記住唔好買細,一定要買大
我又無用Bose 700 + subwoofer 去比較有Atmos 既效果 所以答唔到你
夠用就ok 我又唔係一定要追求Atmos, 況且Netflix又唔係咁多戲/劇輸出Atmos

Ching唔好諗咁多 要買就一步到位 早買早享受
ST5000 以舊兩款黎講有啲貴
同價差唔多買到950T
最少都上到yas209啦
前排最平去左2400左右
冇位放sub 咁咪denon s216
如果唔洗要sub 就跟喜好揀
Yamaha SR-B20A Soundbar
$1498
Denon DHT-S216
$2030

自己去試
想問吓我部電視有(hdmi arc port , not eArc), support dolby digital, dolby digital plus, DTS-HD

最近買咗 三叔條900T soundbar, 咁會係出到 5.1定7.1聲道?
睇中咗LG SN7CY 3.0.2, 見佢ATMOS/DTS都齊, 誠哥$2280
咁想請問我買set後置SPK8-S就變5.0.2?
其實主要睇Netflix, 係咪可以食到DD 5.1/ATMOS片?
定係我直接買三星Q60T+後置=5.1
電視係P記50HX700H
感激
本身鍾意Bose 聽過700又覺得幾好
唯一係舊少少驚佢就出新

你果時邊度買?
price.com搵 行貨平均都平500-1000
Sony 出左HT-S40R 一排。。香港完全無聲氣

https://www.sony-asia.com/electronics/sound-bars/ht-s40r
好似冇咩升級左
原來hdmi問題 買咗條hdmi 2.1 即刻轉左Atmos
今時今日 得個高W 數唔夠 Atmos 是基本
未必架, 昨晚有巴打做好哂SETTINGS, 都要關電視, 關SOUNDBAR重開先點到燈
快撚 d 出旗艦級啦罪大
咁呢支定位係入門級 唔會有atmos啦
估計都係2000蚊左右
不過好似同舊版s20r 差唔多
真係要啦
俾三星 lg 屈機
條 ST-5000 都 3, 4 年前啦屌, 如果罪大果條有後置我都唔想買三星
有後置都唔得 三星 950T 已經 有前後反射 多過 st5000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞