Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唉😞 因為屋企電視喇叭壞壞地,所以專登走去買s216頂住先,點知開心使用幾日後,屋企老人家話唔習慣個bass,結果現在連用都冇得用,有冇巴打想買未買,我可以讓比佢,七日都未夠,盒都未掉,開左唔夠5次,係AVLIfe買😞😞😞😞😞

留TG
請校吓用jbl 9.1 師兄
當我做完校對 成條bar 無聲
要掹線再插 或者需要重新開機 (電視同jbl 9.1)

你地有冇呢個問題?
另外 係咪每次拎個後置出嚟都需要做校對一次?

sor. 可能講到199
開Night Mode唔得咩
試下減下bass?
我係,貪佢一條都算夠做,睇戲無sub就係會差少少,聽歌就一流
唔駛再做calibration, 除非reset或者後置擺唔同位
我無試過, 不過唔駛再calibrate應該唔係大問題
試過,試過減晒啲bass,佢哋都話接受唔到😞
試過晒,佢哋係好傳統老人家,接受唔到😿
我都用緊,未買sub,我覺得唔用sub 都ok,
想加多pair One 係後面先
唔用sub ok啊,不過我set多幾度低音
依部抵唔抵買?
咁嘅價抵呀
原價av life 賣緊1200左右
不過不要期望咁大 始終入門級
3百幾 一隻藍牙喇叭仔都唔得啦, 岩咪去馬
限兩部
屋企個電視櫃唔夠闊, 擺唔到太闊嘅soundbar (denon s216)最多都係擺到sonos beam. 但係佢唔support dolby atmos/DTS:X 咁除咗佢sonos 我仲有無其他選擇?
如果無的話 我買了sonos 可以點加強睇戲嘅體驗?
謝謝 各位巴打解答
denon home 550
睇下入門三星Q70T仲有無,應該4千唔使,但唔知會唔會長過你櫃

3.1.2 support atmos,仲有天空聲道反射

主揚聲器尺寸(闊 x 高 x 深) (mm)
980 x 60 x 115 mm
老人家好怕抌心口果 d 聲
謝謝巴打 但呢個擺唔到
擺到喎! 我去試下聲先, 感謝
仲有條細條既Sony G700
3.1 only 但都支援Atmos, 不過無天空聲無後置
仲要貴過三星 本人就覺得唔多抵
買電視送既monster soundbar好唔好用?
請問有咩評價
本身用sony x9500h, 想問配samsung q70t + 後置 有冇咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞