Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
請問Samsung t450 對唔對得住個價$880?
想問下
如果用罪大X9500H電視,配其他牌子的soundbar 例如Denon 550。係咪都做到開關電視時同步開關碌soundbar。

題外話 6K筆直,要無sub可以有咩選擇。
用緊Q900T,睇戲音效幾正,但係睇音樂節目就發覺人聲唔夠,個個歌手唱歌好似鬼食泥咁樣,音樂大聲過人聲,請問係咪要調校下?

現時全部用預設setting
試下推中置聲
做到,有ARC就得
已ADD,THANKS 師兄
請問Q950T,如果熄左電視同sound bar之後,佢啲後置喇叭、底音後面個藍燈閃下閃下,有冇得熄左去架?
電腦台 無咩位擺唔到2.1 個大音箱
台下面無櫃 一係擺地下 怕易踢爛

我想問 多唔多人電腦用SOUNDBAR
聽歌睇戲多 因為門漏漏地聲
soundbar 好似靠回聲 會唔會門出面都好應聲?
有無人等緊Klipsch 隻新1200 有atmos 5.1.4

好似6月2號出
諗住買Q900t ,見而嫁6千有
但好似無點介紹,多數950同q70

係唔係夾住中間唔抵買?

同埋深水埗個幾間,信唔信得過HD, Av
如果再加後置 不如一炮過買950
就係唔諗住加
定後置好重要? 因為好少人討論q900
睇戲:緊要
因為CP 值尷尬
一係平 Q70, 一係去盡Q950
平平地一體式denon 216定beam好?
有無巴打睇過lg 新野sn7cy, 見76講到好抵玩
係囉,我見佢真係講到幾好咁。雖然可能都係賣廣告,但賣得黎主持都評得幾好下。。。有啲吸引。。。
無sub 仔wo
大王要慢慢逐句聽清楚講咩 話曬代理俾貨佢 佢唔可以直接 話樣野有乜唔好 , 我當時想買Sony G700, 就係睇完佢條片話啲包圍感要靠自己想像多啲先感覺到 ,最後睇埋 q70 試片先轉呔買三星
9500h 配sonos arc 用apps netflix 會大聲好多,有無人知可唔可以set到睇電視同apps 音量一樣
想細條唔使sub既朋友,
如果連denon S216都覺得大條/ bass太勁可以sony呢條
HT-S200F
https://www.youtube.com/watch?v=gdmUIlU4H-0

呢排間唔中開機無聲
走去更新條S216
點知卡鳩死係呢個位十幾分鐘,睇黎仆咗街要拎去整
我第一次更新條550都hold咗超耐
以為瓜咗
其實兩隻後置港行無出, 都唔知係邊買, 淘寶又好貴
我真係鍾意佢無sub, 最討厭咁嘈
其實係諗緊佢定Q70T
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞