Soundbar的決擇,求解答(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
向上射向天花板反射返落黎做天空聲道
Dolby Atmos 會用到
subwoofer 係咪最好擺地下有無人會擺窗台
咩電視機?
btw愛死機械人唔係套套有atmos
Sony 9500h
睇咩 會咁
試左standard 先
我都知,但我本身聽歌多又冇位擺多套2.1
Bose 聽歌黎講幾好又冇咩其他啱心水

想知英京有冇伏?
7000唔 要sub 仔 我會買sono Arc
Sonos arc 聽歌正 英京賣緊7500
點解而家Q90R 睇netflix show唔到Dolby atmos既之前有架喎。電視係x9500g
英京係吋咀
係netflix 套野既介紹個頁無show atmos,show 5.1,但按入去套野入面之後揀音訊個到又會自動揀左atmos
奇奇怪怪
係咪同我一樣情況
你擺到 sub 仔其實直接買返三星 q900A, 有埋Qsync 可以 電視同步出聲
5000左右有Denon 550 sound bar bass 勁 又有Atmos 都係一條過
遲啲去試吓
感激
遲啲去試吓呢兩條同sono Arc
Soundbar有無寫出緊atmos?
Sonos 有個apps 有寫用緊atmos
係netflix 揀戲個介紹全部都無哂atmos, 得5.1
要再揀左套戲,再入音訊先見到有atmos
係wor, 啱啱先發現我都係咁
netflix app出左問題
咁都好d,證明係netflix問題
想問一下 主要要黎聽歌 買soundbar定水母好
筆直2000-3000 琴日去試聽隻水母4 ,個sale話買呢舊野不如買條soundbar 聲又好d電視又用得
你好彩
屋企3部Sony機都係咁就不了差唔多成萬銀
無謂搏chok住到氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞