Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (57),新手請睇下#1-2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
其實10300H都係廢
10300H+1650真係入門中入門gaming機
上網見到個notebook ownership program
Yoga 7 (i7, 14", Slate Grey)
Intel Core i7-1165G7
16GB onboard DDR4 3200 MHz
1TB M.2 NVMe SSD
14 inches IPS Glossy (1920 x 1080) Touch
Intel Iris Xe Graphics
3 Years Warranty
呢部9.5k同swift 5比邊部好啲? 唔該巴打
lenovo 一定好過acer,無論質素,保養

不過大陸brand, 你諗清楚安全問題
想問下你買幾錢
想請教下巴打們 一打機部laptop就飛佐上去85度以上 部laptop係咪好快就會收皮?
利申:日打四個鐘 用緊fx504ge

有諗過上液金 但係感覺好似好易會漏出黎搞壞部機 最後都係不了了之
而家係咪好少新notebook有DVD drive
你有無long 高部機黎打?
都唔係A15,係再舊兩代嘅intel Tuf黎
難講,Lenovo 都係得高階正常,低階低能,高階都要揀系列黎買(如果唔驚)
保養同Acer一樣黑,冇好過
thinkpad 算係唔錯啦

不過thinkpad 條line 又同lenovo 其他機唔同

yoga 都算高階入門啦
Yoga 同Swift 差唔多,都係啲高階文書機,但「入門」價
Yoga 質素我有所保留,Thinkpad都仲可以
想開下 香港行貨會唔會入g15 3060😩😩
廢Mon 版有3060 Normal
香港代理玩哂
正常
唔識唔好多手
巴打你坐左幾耐?
我記得g15齊69/70/80
不過貴姐
廢mom就唔屌佢啦 🤦🏿‍♂️🤦🏿‍♂️
外國3060 2k mon 先1650usd
想入, 保養WHO CARES
壞左就知架喇
港行黎講 15k budget係咪都係得gp66屌得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞